ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης: Παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης οι νέες ρυθμίσεις για το υπαίθριο εμπόριο
Παρεμβάσεις σε τρία βασικά μέτωπα

Παρεμβάσεις σε τρία βασικά μέτωπα –τη λειτουργία της Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές και τη διαχείριση της υπερχρέωσης– ανέπτυξε στην ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ξεκινώντας από τις πρόσφατες αντιδράσεις γύρω από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ο κ. Κόκκαλης κράτησε αποστάσεις τόσο από τις επιθέσεις όσο και από την, όπως είπε, «απόλυτη θεοποίηση» του θεσμού. Υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό που διεξάγει έρευνες οι οποίες ενδέχεται να παρουσιάζουν και νομικές πλημμέλειες, τονίζοντας την ανάγκη για πιο ισορροπημένη στάση. Αναφέρθηκε μάλιστα σε δηλώσεις που έγιναν από τους Δελφοί σχετικά με υποθέσεις απάτης και επιστροφής χρημάτων, σημειώνοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ιδιαίτερα σε υποθέσεις που αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στο σκέλος του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, ο βουλευτής υποστήριξε ότι οι νέες ρυθμίσεις αποτελούν έμμεση παραδοχή αποτυχίας του νόμου 4849/2021, επισημαίνοντας ότι δεν έχει ενταχθεί ούτε ένας νέος παραγωγός στο σύστημα. Επανέφερε προτάσεις για απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, υποχρεωτική απόδοση θέσεων σε παραγωγούς και πιο ευέλικτο πλαίσιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο, χαρακτηρίζοντάς το ανεφάρμοστο για τους παραγωγούς, ενώ υποστήριξε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση POS και διασταυρωτικών ελέγχων μέσω της ΑΑΔΕ.
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε επίσης την ανάγκη διαφοροποίησης του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών μεταξύ επαρχίας και μεγάλων αστικών κέντρων, επισημαίνοντας ότι η στήριξή τους αποτελεί στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας που αναζητά ποιοτικά αλλά προσιτά προϊόντα.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της υπερχρέωσης, άσκησε κριτική στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις, εκτιμώντας ότι δεν θα αποδώσουν. Όπως υποστήριξε, η απουσία «κουρέματος» στα πρόσθετα τέλη και ο αποκλεισμός ήδη ρυθμισμένων οφειλών περιορίζουν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης. Αντίθετα, πρότεινε την επαναφορά της λογικής του Νόμος 3259/2004, που θέτει ανώτατα όρια στις οφειλές, καθώς και τη θέσπιση 120 δόσεων με παράλληλη μείωση των προσαυξήσεων.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η κοινωνία βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από μισθούς, φόρους, ενοίκια και χρέη, επιμένοντας πως απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πολιτών και την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.
Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Κόκκαλη εδώ:
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.05.2026 | 18:48
Στην Αθήνα τον Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με Μάρκο Ρούμπιο και Πιτ Χέγκσεθ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.05.2026 | 18:39
Δ. Κατσής: Την 1η Ιουνίου ξεκινά φέτος η άρδευση από τον ταμιευτήρα Σμοκόβου με 40 εκατ. κ.μ. νερού (video) - ΒΟΛΟΣ | 05.05.2026 | 18:30
ΒΙΠΕ Βόλου: 15 χρόνια χωρίς ηλεκτροφωτισμό – Επιχειρηματίες καταγγέλλουν αλλαγή όρων και χρεώσεις από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 18:20
Μεγάλη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες σε όλη τη Θεσσαλία-14 συλλήψεις - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 17:19
Πέθανε ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ -είχε διαπρέψει και εμ τα χρώματα του Γυμναστικού Λάρισας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.05.2026 | 16:11
Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.05.2026 | 16:02
Κληρονομιές: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες – Αναγκαστική συγκυριότητα τέλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 14:23
Σχοινάς: «Οι αγρότες και οι ψαράδες δεν θα μείνουν απροστάτευτοι»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.05.2026 | 11:46
Έκπληξη από δημοσκόπηση Νίκου Καρδούλα: αν γινόταν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα είχε μία έδρα στη Λάρισα! - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 09:09
Αποκτά κέντρο τραύματος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 08:58
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το παζάρι» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ) - ΥΓΕΙΑ | 04.05.2026 | 20:55
Mercosur: Σαλμονέλα στο 80% στα κοτόπουλα από Βραζιλία - «Κενά στους ελέγχους», λένε οι γεωτεχνικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 04.05.2026 | 09:54
Ο Τάσος Μπουγάς βρήκε την ομοιότητα: «Το τραγούδι του Akyla μοιάζει με το "Θέλεις μπουζούκια πάμε"»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed