ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Καταγγελία για απλήρωτες υπερωρίες στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου
Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση- καταγγελία

Σοβαρές αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου διατυπώνονται μέσω καταγγελίας σχετικά με τη μη καταβολή υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων αποδοχών στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας βρίσκονται καθημερινά «στις επάλξεις», προσφέροντας εργασία υπό δύσκολες συνθήκες, με συνεχείς βάρδιες, εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, προκειμένου να διατηρείται η πόλη καθαρή και λειτουργική.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το υπάρχον προσωπικό, καθώς –όπως αναφέρεται– η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα με ευθύνες της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ και των Δήμων.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις καθυστερήσεις πληρωμών, με τους εργαζόμενους να ζητούν απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι υπερωρίες των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2025. Όπως σημειώνεται, η εκκρεμότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλές και να στερούνται οι εργαζόμενοι χρήματα που δικαιούνται.
Επιπλέον, στην ίδια καταγγελία επισημαίνεται ότι, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για το έτος 2026.
Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως τα ποσά αυτά δεν αποτελούν «περίσσευμα», αλλά αναγκαίο μέρος του εισοδήματός τους, απαραίτητο για την κάλυψη βασικών αναγκών και τον βιοπορισμό των οικογενειών τους.
Με την ανακοίνωση ζητείται η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων ποσών που αφορούν υπερωρίες, νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τις αργίες, ενώ ασκείται πίεση προς τη Δημοτική Αρχή να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις.
Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αφορά έναν κρίσιμο τομέα λειτουργίας του Δήμου, με εργαζόμενους που στηρίζουν καθημερινά την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία της πόλης.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2026 | 19:30
Έρχεται η υπογραφή ΚΥΑ και ακολουθεί η πληρωμή εξόφλησης 40% στο φυτικό κεφάλαιο για πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023 - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 19:07
Στο πλευρό των παραγωγών της Αγιάς η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 11.05.2026 | 18:20
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλούρια λόγω παρουσίας αλλεργιογόνου ουσίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.05.2026 | 18:15
Σύγχρονος εξοπλισμός από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων - ΕΛΛΑΔΑ | 11.05.2026 | 18:09
Βγήκε από την ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης - Θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.05.2026 | 17:52
Βιολάντα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γενικός διευθυντής της εταιρείας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 17:47
Δήμος Λαρισαίων: Εγκαινιάζεται η Γωνιά Ανακύκλωσης στη Νέα Πολιτεία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 11.05.2026 | 17:40
Η απάντηση του Κ. Γκούμα σε άρθρο της «ΕΦ.ΣΥΝ» για τη λειψυδρία
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 14:17
Δείτε τις δηλώσεις Πόθεν έσχες των βουλευτών της Λάρισας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.05.2026 | 16:08
Δείτε τα πόθεν έσχες βουλευτών και δημάρχων της Καρδίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 10:09
Οι «κυνηγοί χαλκού» «καίνε» τις φυτείες στον κάμπο-κλάπηκαν 100 μετασχηματιστές το τελευταίο διάστημα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 09:08
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 11:59
Σε απόγνωση αγρότες σε Αμυγδαλή, Καλαμάκι: Πλημμυρισμένα τα χωράφια από τον Σ3 και δεν μπορούν να αλωνίσουν (ΦΩΤΟ+ video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 18:03
Σκληρό σιτάρι 2026: Η ψευδαίσθηση του πολεμικού premium και η σιωπηρή παγίδα της Άγκυρας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 10:54
«Χαμηλά τη μπάλα» στις τιμές των σιτηρών κρατούν οι συνεταιρισμοί της Λάρισας λίγο πριν τα αλώνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 09:11
ΑΚΚΕΛ: Θα περάσει η ελληνική αγροτική γη στα χέρια των Αραβικών Εμιράτων;











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed