ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Να δικαστεί και ο Λαζαρίδης, δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» λέει η πρώην καθαρίστρια από το Βόλο
Η 60χρονη τονίζει ότι ο πρώην πλέον υφυπουργός θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες

Η 60χρονη τονίζει ότι ο πρώην πλέον υφυπουργός θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως είχε συμβεί στην περίπτωσή της.
Μνήμες από την περίπτωση της καθαρίστριας στον Βόλο «ξύπνησε» η υπόθεση του πτυχίου του υφυπουργού Μακάριου Λαζαρίδη.
Η γυναίκα που παρουσίασε το 1996 ένα πιστοποιητικό σπουδών που αντί για την Ε’ τάξη του δημοτικού έγραφε ΣΤ’ τάξη και το 2018 είχε καταδικαστεί για πλαστογράφηση απολυτήριου δημοτικού και οδηγήθηκε στις φυλακές Θήβας, ξεσπά για τη Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων.
Η τότε 53χρονη γυναίκα εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου επί σχεδόν 20 χρόνια, ωστόσο η δημοτική αρχή ζήτησε τη δίωξή της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Ήθελαν απολυτήριο δημοτικού. Ήθελαν μέχρι ΣΤ’ δημοτικού. Εγώ εν τω μεταξύ επειδή ήταν ο άντρας μου ανάπηρος, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω, το παραποίησα για να με πάρουν στη δουλειά. Με πήραν στη δουλειά, δούλεψα 20 χρόνια σχεδόν» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο MEGA. Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα. Η φωνή της σπάει όταν φέρνει στο μυαλό της τις 23 ημέρες που έζησε στην φυλακή. «Στο Πειθαρχικό βέβαια μου είπαν να μην απολυθώ αλλά να με κατεβάσουν βαθμίδα αλλά ο δήμος ζήτησε τη δίωξή μου. Ο δήμος ήθελε να μου τα πάρει και να δώσω και τα λεφτά πίσω στα τόσα χρόνια που δούλεψα. Με πήγαν δικαστήριο. Στο πρώτο δικαστήριο έφαγα 15 χρόνια και στο δεύτερο 10. Και κάθισα 23 μέρες μέσα φυλακή και μετά πήγα Άρειο Πάγο και ο Άρειος Πάγος με αθώωσε» ανέφερε η πρώην καθαρίστρια του δήμου Βόλου. «Θα μου μείνουν πάντα, πάντα μέσα στο μυαλό μου. Δεν φεύγουν. Ούτε μία μέρα δεν είναι να περνάς μέσα» υπογράμμισε για όσα βίωσε εκείνη την εποχή.
«Καταστράφηκε η ζωή μου»
Όπως τόνισε, η περιπέτειά της κράτησε 4 ολόκληρα χρόνια. Αναγνωρίζει το λάθος που έκανε όταν πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και δέχεται ότι ήταν σωστό που την «έπιασαν» ωστόσο μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε ότι η ζωή της καταστράφηκε και ακόμα παλεύει για το μεροκάματο.
«Έκανα το λάθος, ζήτησα συγγνώμη, δικάστηκα, έχασα τη δουλειά μου» σημείωσε η πρώην καθαρίστρια, ενώ μίλησε για την υπόσχεση που είχε λάβει τότε, η οποία όμως έμεινε στα… λόγια.
«Το απολυτήριο το έβγαλα γιατί μου είχαν πει ότι αν το βγάλω θα με ξανάπαιρναν στη δουλειά. Είπα δεύτερη ευκαιρία, ζήτησα συγγνώμη. Πήγα πήρα το απολυτήριο, μου είχαν πει, όταν γινόταν όλο αυτό που ακουγόταν, μου είχαν υποσχεθεί ότι θα με πάρουνε. Τελικά δεν έγινε αυτό. Εργάζομαι από δω και από κει όπου βρω δουλειά» ανέφερε.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 12:57
Το στοιχείο της έκπληξης θεμελιώνει την αγάπη για το ποδόσφαιρο - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 09:44
Το νέο «όπλο» της Τροχαίας: Porsche Panamera 500 ίππων στη μάχη των δρόμων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.04.2026 | 09:41
Ανεξερεύνητοι Τόποι: Αθαμανία-Γαρδίκι: Στην καρδιά της βλάχικης παράδοσης της Πίνδου - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 09:19
Με ΟΣΔΕ τετραετίας προσωρινή λύση για καταβολή επιδοτήσεων σε αγροτεμάχια με θέμα με το Κτηματολόγιο - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 09:16
Τραγωδία στη Μαγνησία: Στα 96 της αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε μην αντέχοντας την απώλεια της κόρης της
- ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:14
Μαγνησία: Δεν άντεξε την απώλεια της κόρης της και αυτοπυρπολήθηκε! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 11:00
Επικαιροποίηση από Φάνη Τακούδη: Βροχερή πρωτομαγιά με χιόνια στα ορεινά και ψύχρα στη Θεσσαλία (video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 09:44
Θρήνος στη Μαγνησία: Αυτή είναι η 44χρονη μητέρα που σκοτώθηκε-Είχε πάρει χθες για πρώτη φορά το μηχανάκι της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 08:23
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:30
Σεισμός στην Σκιάθο – Έγινε αισθητός στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2026 | 13:17
Παρουσία Θεοδωρικάκου τα εγκαίνια του νέου Agritech Experience Center στο Γαιόπολις στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 17:12
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σκιάθο- μετά τα 4,7 νέος σεισμός μεγαλύτερος στα 4,9 ρίχτερ - ΕΛΛΑΔΑ | 28.04.2026 | 12:21
89χρονος πυροβόλησε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού - Μετά άνοιξε πυρ και στο Εφετείο, ακόμη 4 τραυματίες !














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed