ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κεφαλονιά: Η προφυλάκιση των τριών είναι μόνο η αρχή – Πρόσωπο κλειδί ο 66χρονος
«Δεν έπαιρνε ναρκωτικά» λένε φίλοι και συγγενείς της Μυρτώς

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά, μετά από ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.
Ο συνήγορος της οικογένειας καταγγέλλει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας 66χρονος, εμπλέκονται στον θάνατο της 19χρονης.
Δεκάδες πολίτες, συγγενείς και φίλοι της 19χρονης, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Αργοστόλι, περιμένοντας επί 13 ώρες την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους κατηγορούμενους από την πίσω πόρτα του κτηρίου.
Για την οικογένεια της Μυρτώς, η προφυλάκιση των τριών είναι μόνο η αρχή. Κομβική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι η κατάθεση 66χρονου, ο οποίος επικοινωνούσε με τη Μυρτώ εκείνο το βράδυ μέσω μηνυμάτων και της έστειλε χρήματα.
Το μοιραίο βράδυ
Κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου κατέγραψε τις τελευταίες κινήσεις των συλληφθέντων. Προηγείται ο 22χρονος κρατώντας το μπουφάν της Μυρτώς. Ακολουθεί ο 26χρονος αρσιβαρίστας που την κουβαλάει εκτός του ξενοδοχείου και έπεται ο 23χρονος. Την μεταφέρουν σε κεντρική πλατεία του Αργοστολίου καλούν τον ΕΚΑΒ.
«Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε, ωστόσο αυτή δεν συνερχόταν. Τότε εγώ αποφάσισα να πάρω το ασθενοφόρο και οι άλλοι δύο μού είπαν ότι φοβούνταν μην μπλέξουν γι’ αυτό θα την κατεβάσουν κάτω και θα πουν ότι τη βρήκαν στον δρόμο. Κάποια στιγμή ο 26χρονος ξαναγύρισε και μου είπε ότι την πήρε ασθενοφόρο και όλα καλά. Εγώ έμεινα να καθαρίζω το δωμάτιο», είπε ο 23χρονος.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι προέβαλαν ως υπερασπιστικό ισχυρισμό, ότι δεν εγκατέλειψαν την κοπέλα και έμειναν μαζί της μέχρι να την παραλάβει ασθενοφόρο.
Φίλοι και οικογένεια της αδικοχαμένης Μυρτώς κάνουν λόγο για μια αξιαγάπητη κοπέλα που δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Η φίλη μου δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ούτε έκανε χρήση ποτέ ναρκωτικών ή αλκοολούχων ποτών», σημείωσε φίλη της.
Οι συλληφθέντες τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού.
Επιμέλεια: Σπυριδούλα Κακλατζή - ertnews.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Καλούν Χατζηδάκη να επισκεφτεί τη Θεσσαλία για τα αντιπλημμυρικά και τα έργα αντιμετώπισης λειψυδρίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 13:40
Ο ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 μετατρέπεται στη μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 12:57
Το στοιχείο της έκπληξης θεμελιώνει την αγάπη για το ποδόσφαιρο - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 09:44
Το νέο «όπλο» της Τροχαίας: Porsche Panamera 500 ίππων στη μάχη των δρόμων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.04.2026 | 09:41
Ανεξερεύνητοι Τόποι: Αθαμανία-Γαρδίκι: Στην καρδιά της βλάχικης παράδοσης της Πίνδου - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή
- ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:14
Μαγνησία: Δεν άντεξε την απώλεια της κόρης της και αυτοπυρπολήθηκε! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 11:00
Επικαιροποίηση από Φάνη Τακούδη: Βροχερή πρωτομαγιά με χιόνια στα ορεινά και ψύχρα στη Θεσσαλία (video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 09:44
Θρήνος στη Μαγνησία: Αυτή είναι η 44χρονη μητέρα που σκοτώθηκε-Είχε πάρει χθες για πρώτη φορά το μηχανάκι της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 08:23
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:30
Σεισμός στην Σκιάθο – Έγινε αισθητός στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2026 | 13:17
Παρουσία Θεοδωρικάκου τα εγκαίνια του νέου Agritech Experience Center στο Γαιόπολις στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 17:12
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σκιάθο- μετά τα 4,7 νέος σεισμός μεγαλύτερος στα 4,9 ρίχτερ














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed