ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός
«Σκάνδαλο εξαγοράς ψήφων καθηγητών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;

Νέο κύμα αντιδράσεων έχει προκληθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς ακαδημαϊκός καταγγέλλει πρακτικές που, όπως αναφέρει, εγείρουν σοβαρά ζητήματα διαφάνειας ενόψει των επικείμενων πρυτανικών εκλογών, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται και ο πρύτανης κ. Μπιλλίνης.
Σύμφωνα με επώνυμη επιστολή που κοινοποιήθηκε σε μέλη ΔΕΠ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» δεκάδες συμβάσεις που αφορούν μέλη ΔΕΠ της Σχολής Υγείας, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος με το Columbia, με επιστημονικά υπεύθυνο τον ίδιο τον πρύτανη.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, πρόκειται για 104 συμβάσεις συνολικού ύψους περίπου 300.000 ευρώ, με αμοιβές που κυμαίνονται από 2.500 ευρώ έως και 12.000 ευρώ ανά περίπτωση. Η διάρκεια των περισσότερων συμβάσεων εκτείνεται από τις 16 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2026, διάστημα κατά το οποίο σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα οι συμμετέχοντες καλούνται να παραδώσουν έργο, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη υποδομή για την υλοποίησή του.
Ο ακαδημαϊκός, πρώην αντιπρύτανης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού και κάνει λόγο για «πρακτικές που συνιστούν εξαγορά ψήφων», υποστηρίζοντας ότι διαθέτει όλα τα σχετικά στοιχεία και είναι έτοιμος να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη.
Παράλληλα, θέτει ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, αναφέροντας ότι η απαιτούμενη ψηφιακή πλατφόρμα δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία, καθώς αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Μαΐου.
Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος και για συνολικότερη εικόνα προβλημάτων λειτουργίας και διοίκησης του ιδρύματος, ενώ τονίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, γεγονός που – σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα – συνεπάγεται αυστηρό πλαίσιο ελέγχου βάσει ενωσιακού δικαίου.
Από την πλευρά του, ο ίδιος ζητά πλήρη διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία, επισημαίνοντας ότι παραμένει στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα για περαιτέρω διερεύνηση.
newsbomb.gr
- ΒΟΛΟΣ | 12.05.2026 | 10:23
Βόλος: Κλέφτης ρήμαξε περίπτερο και ξέχασε που πέταξε παγωτά 400 ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.05.2026 | 10:20
«Ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν» οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτικών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 10:15
Αυξημένες εγκρίσεις αιτήσεων στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, πάνω από 350 έργα σε όλη τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 10:08
Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας τίμησε δύο ιστορικούς Μητροπολίτες της Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 09:49
Συγκίνησε η Άννα Βαγενά στην αυτοβιογραφική παράσταση «Λουλού» χθες βράδυ στο Θεσσαλικό (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12.05.2026 | 09:40
Στο μικροσκόπιο του ΜΙΔΑ επιδόματα και αγροτικές ενισχύσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:11
Σε ποιά θεσσαλική πόλη ο υδραργυρος σκαρφάλωσε χθες πάνω από τους 30 βαθμούς
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 14:17
Δείτε τις δηλώσεις Πόθεν έσχες των βουλευτών της Λάρισας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.05.2026 | 16:08
Δείτε τα πόθεν έσχες βουλευτών και δημάρχων της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 10:54
«Χαμηλά τη μπάλα» στις τιμές των σιτηρών κρατούν οι συνεταιρισμοί της Λάρισας λίγο πριν τα αλώνια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 11:59
Σε απόγνωση αγρότες σε Αμυγδαλή, Καλαμάκι: Πλημμυρισμένα τα χωράφια από τον Σ3 και δεν μπορούν να αλωνίσουν (ΦΩΤΟ+ video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 09:08
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 09:49
UFO στη Λάρισα;-Τι δείχνει αποχαρακτηρισμένο έγγραφο των ΗΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2026 | 19:30
Έρχεται η υπογραφή ΚΥΑ και ακολουθεί η πληρωμή εξόφλησης 40% στο φυτικό κεφάλαιο για πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023 - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 11.05.2026 | 14:24
Αδιαφορία στην ευρωβουλή για τους κτηνοτρόφους: Οι μισοί Έλληνες ευρωβουλευτές έφυγαν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed