ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές
«Συγγνώμη γιατί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου εκφράστηκα με τρόπο που δεν συνάδει, ούτε με το ήθος μου»

«Συγγνώμη γιατί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου εκφράστηκα με τρόπο που δεν συνάδει, ούτε με το ήθος μου, ούτε με το ήθος της παράταξης στην οποία ανήκω», αναφέρει σε δήλωσή του υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές
Σε δημόσια δήλωση με αφορμή τις αντιδράσεις και τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επαγγελματική του διαδρομή και ζητήματα που αφορούν τη σύζυγό του, προχώρησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Στην τοποθέτησή του ζητά συγγνώμη για τον τόνο προηγούμενων παρεμβάσεών του, επιχειρεί να δώσει διευκρινίσεις για τη διαδικασία πρόσληψής του σε θέση συνεργάτη στο παρελθόν και υπογραμμίζει ότι επιθυμεί πλήρη διαφάνεια, ζητώντας ακόμη και τον καταλογισμό τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, εφόσον προκύψουν.
Παράλληλα, απορρίπτει τις αιτιάσεις περί ευνοϊκής μεταχείρισης, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει, όπως αναφέρει, τη σπίλωση της προσωπικής και οικογενειακής του εικόνας.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Αρχικά, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη γιατί, μέσα στην ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, εκφράστηκα τις προηγούμενες ημέρες, κάποιες στιγμές, με τρόπο που δεν συνάδει, ούτε με το ήθος μου, ούτε με το ήθος της παράταξης στην οποία ανήκω από μικρό παιδί.
Επί της ουσίας, όμως, σε μια περίοδο που επιχειρείται η συστηματική σπίλωση προσώπων με διαδρομή και παρουσία στον δημόσιο βίο, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Διαχρονικά, οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς επιλέγουν, σύμφωνα με τον νόμο, συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης τους, οι οποίοι και αποχωρούν με την αποχώρηση του πολιτικού τους προϊσταμένου, χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα.
Συνεργάτες με σχέση εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Αυτά δεν είναι ούτε πρωτοφανή ούτε μεμπτά.
Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μπορούσα να προσληφθώ στη θέση του ειδικού συνεργάτη ως απόφοιτος Λυκείου, με δεδομένο ότι το πτυχίο μου δεν ήταν αναγνωρισμένο από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, μετά τον έλεγχο των εγγράφων που μου ζητήθηκαν και τα οποία κατέθεσα στην αρμόδια υπηρεσία.
Αν έπρεπε να διορισθώ ως ειδικός συνεργάτης και όχι ως ειδικός σύμβουλος, αυτό συνέβη χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή επιλογή.
Η απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατατάχθηκα στην κατηγορία ΔΕ, γιατί προφανώς οι υπηρεσίες, με Υπουργό τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Γιατί και τότε και τώρα ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει το Κράτος και διορθώνει παθογένειες ετών. Αυτό κάνουμε άλλωστε 7 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια καλύτερη χώρα.
Και είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της Κυβέρνησης και αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Επειδή, όμως, δεν επιθυμώ να αιωρούνται σκιές, ζητώ ο ίδιος τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών.
Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό μου, Αθανασία Κοτσαύτη, ουδέποτε έκρυψα την πολιτική και οικογενειακή μου σχέση με την κυρία Βάσω Κόλλια. Μετά την αποχώρησή μου από τη Γενική Γραμματεία, η ίδια έλαβε την απόφαση για την πρόσληψή της και τη συνεργασία της με την τότε κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.
Η αλήθεια είναι μπροστά σε όλους. Με πλήρη διαφάνεια και χωρίς καμία σκιά.
Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, αλλά δεν θα επιτρέψω από κανέναν τη «δολοφονία» του χαρακτήρα μου και τη σπίλωση της οικογένειάς μου».
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 07:20
Θ. Ρετσιάνης για «Τιριτόμπα»: «Υποχρέωση του Δήμου να προστατεύει τη δημόσια περιουσία, με ευθύνη και σεβασμό στους πολίτες» - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 26.05.2026 | 07:16
Από τον πόλεμο στον «σούπερ Ελ Νίνιο» – Νέοι κίνδυνοι για το κόστος τροφίμων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.05.2026 | 07:08
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65: προς ολοκλήρωση τα έργα στο τμήμα Καλαμπάκα – Οξύνεια (video) - ΒΟΛΟΣ | 26.05.2026 | 07:03
Ένα βήμα εμπρός ο διαγωνισμός για τις φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα - ΒΟΛΟΣ | 26.05.2026 | 06:53
Υφυπουργός Τουρισμού από τον Βόλο: Δεν καθυστερήσαμε να έρθουμε- Στόχος η ενίσχυση των ορεινών όγκων - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 06:49
Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Βασίλης Φραγκογιαννάκης, υποδ-ντης του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.05.2026 | 06:45
Σχέδιο αναγέννησης για τις ορεινές κοινότητες της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.05.2026 | 06:41
Αγανάχτηση για το «Μonitoring» εκφράζουν 18 συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:18
Βρέθηκαν αρχαία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις εργασίες εκσκαφής για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 10:48
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 16:48
Λάρισα: Συναγερμός για την εξαφάνιση ανηλίκου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 11:16
Μεγάλη ζημιά σε αχλάδια, ροδάκινα, αμπέλια προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 09:02
Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα – Η συγκλονιστική ανάρτηση της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 12:24
Φάρσαλα: Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι μεταξύ Δασολόφου και Κάτω Βασιλικών (ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 21:41
Τακούδης: 28,3 χιλιοστά βροχής στο Συκούριο μεσα σε μισή ώρα χθες- μεγάλη ένταση βροχής (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.05.2026 | 12:05
Σοκ: Πέθανε στα 49 του ο Παρασκευάς Άντζας












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed