ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Γιώργος Μυλωνάκης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά τη ρήξη ανευρύσματος
Μέσα στην ημέρα το νέο ανακοινωθέν από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες και ειδικά οι επόμενες 48 ώρες για τον Γιώργο Μυλωνάκη που νοσηλεύεται από την Τετάρτη (15.04.2026) στον Ευαγγελισμό διασωληνωμένος με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.
Εν αναμονή του νέου ιατρικού ανακοινωθέντος, τόσο η οικογένειά του όσο και μέλη της κυβέρνησης σπεύδουν στον Ευαγγελισμό για να τον στηρίξουν και να μάθουν νέα για την πορεία της υγείας του. Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Μυλωνάκης ένιωσε αδιαθεσία στον πρωινό καφέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα ασθενοφόρο να σπεύσει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί που τον ανέλαβαν, προχώρησαν άμεσα σε χειρουργείο πραγματοποιώντας εμβολισμό του αγγείου στον εγκέφαλο ώστε να σταματήσει η αιμορραγία.
Αφού χειρουργήθηκε, μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ όπου και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.
Πέρα από την σύζυγό του Τίνα Μεσσαροπούλου που αποχώρησε άμεσα από τον αέρα του Happy Day για να βρεθεί στο πλευρό του, στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Μαρινάκης κα.
Μέλη από την αντιπολίτευση, ευχήθηκαν στο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού «περαστικά».
«Έχουμε 10 ημέρες αγωνίας»
Ο Ευτύχιος Αρχοντάκης, ο γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση της υγείας του λέγοντας πως οι πρώτες ημέρες είναι αρκετά δύσκολες.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες» και πως απαιτείται χρόνος για να ξεπεραστούν οι άμεσοι κίνδυνοι, τονίζοντας ότι σαφέστερη εικόνα για την πορεία της υγείας του ασθενούς θα υπάρχει μετά την παρέλευση περίπου δέκα ημερών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα είναι δέκα μέρες αγωνίας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ιατρική ομάδα αντέδρασε άμεσα, με το ανεύρυσμα να αποκλείεται γρήγορα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για την εξέλιξη της κατάστασης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την έκβαση της επέμβασης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ιατρική ομάδα αντέδρασε άμεσα, με το ανεύρυσμα να αποκλείεται γρήγορα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για την εξέλιξη της κατάστασης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την έκβαση της επέμβασης.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες, η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών πρέπει να γίνεται εντός 48 ωρών από το συμβάν, καθώς οι πιθανότητες επιπλοκών και ρήξης είναι αυξημένες κυρίως στις πρώτες ώρες μετά το επεισόδιο.
Πηγή: newsit.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 13:21
Τελετή λήξης για το «Μαζί μια αγκαλιά στη Λάρισα »με το 3ο φεστιβάλ For Women Artivism Festival (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 12:39
Για μια κοινωνία που συνεχίζει την αυτοκαταστροφική της πορεία μιλά ο Ζήσης Αργυρόπουλος με αφορμή το Τσέρνομπιλ - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:50
Η Λάρισα σήμερα απλώνει μια τεράστια αγκαλιά στον 4ο Αγώνα Δρόμου Run For Autism Larissa 2026 (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 11:20
Διπλασιασμό των κονδυλίων για τις συνδεδεμένες και πρόσθετη στήριξη σε δυναμικά προϊόντα, σχεδιάζει το υπουργείο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:14
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:10
Δοθηκε η εκκίνηση για τον 8ο Kissavos Marathon Race των 40 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 11:03
«Κλειδώνει» ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Οι λεπτομέρειες που διαφοροποιούνται - Η πρόγνωση Κολυδά - ΒΟΛΟΣ | 26.04.2026 | 11:01
Εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγησάνδρου στις Αλυκές – Από τη Δευτέρα ξεκινά η πλήρης αποκατάσταση
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.04.2026 | 21:11
Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στα Χίλια Δέντρα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 10:35
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 23:34
Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 39 χρόνια ο ΟΦΗ, 3-2 στην παράταση τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 12:20
Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε 40 χρόνια μετά από τις επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos)















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed