ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Γιώργος Μυλωνάκης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά τη ρήξη ανευρύσματος
Μέσα στην ημέρα το νέο ανακοινωθέν από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες και ειδικά οι επόμενες 48 ώρες για τον Γιώργο Μυλωνάκη που νοσηλεύεται από την Τετάρτη (15.04.2026) στον Ευαγγελισμό διασωληνωμένος με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.
Εν αναμονή του νέου ιατρικού ανακοινωθέντος, τόσο η οικογένειά του όσο και μέλη της κυβέρνησης σπεύδουν στον Ευαγγελισμό για να τον στηρίξουν και να μάθουν νέα για την πορεία της υγείας του. Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Μυλωνάκης ένιωσε αδιαθεσία στον πρωινό καφέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα ασθενοφόρο να σπεύσει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί που τον ανέλαβαν, προχώρησαν άμεσα σε χειρουργείο πραγματοποιώντας εμβολισμό του αγγείου στον εγκέφαλο ώστε να σταματήσει η αιμορραγία.
Αφού χειρουργήθηκε, μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ όπου και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.
Πέρα από την σύζυγό του Τίνα Μεσσαροπούλου που αποχώρησε άμεσα από τον αέρα του Happy Day για να βρεθεί στο πλευρό του, στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Μαρινάκης κα.
Μέλη από την αντιπολίτευση, ευχήθηκαν στο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού «περαστικά».
«Έχουμε 10 ημέρες αγωνίας»
Ο Ευτύχιος Αρχοντάκης, ο γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση της υγείας του λέγοντας πως οι πρώτες ημέρες είναι αρκετά δύσκολες.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες» και πως απαιτείται χρόνος για να ξεπεραστούν οι άμεσοι κίνδυνοι, τονίζοντας ότι σαφέστερη εικόνα για την πορεία της υγείας του ασθενούς θα υπάρχει μετά την παρέλευση περίπου δέκα ημερών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα είναι δέκα μέρες αγωνίας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ιατρική ομάδα αντέδρασε άμεσα, με το ανεύρυσμα να αποκλείεται γρήγορα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για την εξέλιξη της κατάστασης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την έκβαση της επέμβασης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ιατρική ομάδα αντέδρασε άμεσα, με το ανεύρυσμα να αποκλείεται γρήγορα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για την εξέλιξη της κατάστασης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την έκβαση της επέμβασης.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες, η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών πρέπει να γίνεται εντός 48 ωρών από το συμβάν, καθώς οι πιθανότητες επιπλοκών και ρήξης είναι αυξημένες κυρίως στις πρώτες ώρες μετά το επεισόδιο.
Πηγή: newsit.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.05.2026 | 19:33
Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο Μαρινάκη – Δημητριάδη στο ΟΑΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 19:29
Κρήτη: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 20 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 19:25
Εμπλοκή ελληνικών μαχητικών και οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο - 10 παραβιάσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 19:22
Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί σε τροχαίο ένας 18χρονος και ένας 16χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 19:19
Ξεκίνησε η διημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής στο JOIST στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 16:48
Λάρισα: Συναγερμός για την εξαφάνιση ανηλίκου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:49
Σε χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:36
Τραγωδία στον Όλυμπο: Εντοπίστηκε νεκρός ο Ισπανός ορειβάτης που αγνοούνταν
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 17:56
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Kατέρρευσε 46χρονος δρομέας κατά τη διάρκεια του 9ου Πλαστήριου Δρόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 18:00
Νεκρός στη Θεσσαλονίκη 30χρονος Καρδιτσιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:18
Βρέθηκαν αρχαία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις εργασίες εκσκαφής για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:33 | video
Σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι στον Τύρναβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ+videο)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed