ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ανησυχία για τη σεζόν – Πτώση κρατήσεων και αβεβαιότητα στον τουρισμό του Πηλίου
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Σοβαρές ανησυχίες για την τουριστική σεζόν του 2025 εκφράζουν επαγγελματίες του κλάδου στη Μαγνησία, με την αβεβαιότητα που δημιουργεί το διεθνές περιβάλλον να επηρεάζει ήδη τις κρατήσεις και τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων.
Η Θέκλα Καμμένου, μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τουριστική πράκτορας, περιγράφει μια εικόνα επιφυλακτικότητας από την πλευρά των τουριστών: «Βλέπουμε κρατήσεις που είναι κοντινές. Βλέπουμε Μάιο, Ιούνιο. Ιούλη, Αύγουστο δεν βλέπουμε. Εκεί υπάρχει μια τεράστια στάση σε επίπεδο κρατήσεων».
Αυξημένο κόστος καυσίμων επιβαρύνει επίσης τους επαγγελματίες, χωρίς να μετακυλίεται στον πελάτη. «Το λεωφορείο που πήγαινε στα Μετέωρα επωμίζεται τριάντα ευρώ πάνω στο κόστος», σημειώνει η κ. Καμμένου, εξηγώντας ότι οι τιμές είχαν κλειδωθεί πέρυσι με συμφωνητικά και οι επιχειρηματίες απορροφούν αυτή τη στιγμή τη διαφορά προκειμένου να μην επιβαρύνουν τις εταιρείες κρουαζιέρας. Προσθέτει όμως ότι αν συνεχιστεί η άνοδος των τιμών, η κατάσταση θα χρειαστεί να επανεξεταστεί.
Ιδιαίτερη απώλεια καταγράφεται στον Απρίλιο, λόγω της απουσίας Ισραηλινών τουριστών που παραδοσιακά επισκέπτονταν το Πήλιο την περίοδο αυτή. Το Πάσχα έφερε πληρότητες της τάξης του 70%, ενώ ο Σεπτέμβριος — μήνας που πέρυσι ήταν ήδη σχεδόν γεμάτος τέτοια εποχή — εμφανίζει φέτος αξιοσημείωτη υστέρηση κρατήσεων.
Στο μέτωπο της κρουαζιέρας, η εικόνα παραμένει προς το παρόν σταθερή. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, με επισκέπτες να κινούνται στην πόλη και να επισκέπτονται Μακρινίτσα και Μετέωρα. «Δεν βλέπουμε τεράστιες αλλαγές αυτή τη στιγμή σε επίπεδο προσεγγίσεων ή σε επίπεδο αφίξεων», τονίζει η κ. Καμμένου. Ωστόσο, εκφράζει ανησυχία για την επάρκεια αεροπορικών καυσίμων διεθνώς, καθώς ορισμένες χώρες έχουν ήδη κρούσει κώδωνα κινδύνου, με αποτέλεσμα συμπτύξεις πτήσεων που επηρεάζουν τις αφίξεις τουριστών.
Για το σύνολο της χρονιάς, η ίδια είναι κατηγορηματική: «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μια χρονιά στην οποία θα βγούμε να πούμε ότι ήταν καλύτερη από την περσινή».
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο «Spirit Of Adventure» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, κατέπλευσε σήμερα στις 08:00, στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από τον Πειραιά, με 946 επιβάτες και 502 άτομα πλήρωμα. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 19:00, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη
- ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 10:45
Μοναχός εντοπίστηκε τραυματίας μετά από 3 ημέρες σε δύσβατο σημείο στον Βόλο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 10:41
Ζωηρεύει η αγορά σκληρού σίτου, βάση τα 24 λεπτά συμβολαίων για τα αλώνια - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 10:35
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 10:24
Κουρέτας: «Από το 14% στο 40% η αντιπλημμυρική ικανότητα των ποταμών στη Θεσσαλία» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 10:17
Επίσκεψη Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» – Υπογραφή νέας αμυντικής συμφωνίας με Μητσοτάκη - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 10:13
Καιρός: «Διπρόσωπος» το Σαββατοκύριακο - Πότε βλέπουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι κάθοδο ψύχους - ΥΓΕΙΑ | 25.04.2026 | 10:04
Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, τι δείχνουν νέες μελέτες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 10:03
Η Φυσική στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.04.2026 | 09:00
«Βιολάντα»: «Μπλόκο» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημα επαναλειτουργίας του δεύτερου εργοστασίου - ΕΛΛΑΔΑ | 24.04.2026 | 12:09
Τέμπη – Δίκη για τη σύμβαση 717: Nα παύσει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου του κατηγορουμένου ζήτησε ο πάρεδρος - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2026 | 10:56
Το δείπνο για τον Μακρόν στο Προεδρικό: Ποιοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και προσωπικότητες του πολιτισμού θα δώσουν το παρών















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed