ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός Πάσχα: Με βροχές και κρύο ο Επιτάφιος – Ανατροπή με «μίνι καλοκαίρι» το σούβλισμα της Κυριακής
Ιδανικός προβλέπεται ο καιρός το Πάσχα σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και ήπια θερμοκρασία

Καλός καιρόςτο Πάσχα αναμένεται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για όσους σχεδιάζουν να περάσουν το τριήμερο στην ύπαιθρο. Ο καιρός θα παραμείνει γενικά ήπιος, χωρίς φαινόμενα που να χαλάσουν τα σχέδια των εκδρομέων.
Αν και οι πρώτες προβλέψεις είχαν προκαλέσει ανησυχία, φαίνεται πως ο καιρός θα αποζημιώσει τους χιλιάδες που εγκατέλειψαν τις πόλεις για να γιορτάσουν τοΠάσχαστα χωριά τους, όπως επιτάσσει η παράδοση.
Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός για την περιφορά του Επιταφίου θα είναι σχετικά καλός στις περισσότερες περιοχές. Μόνο λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ανοιξιάτικα επίπεδα, φτάνοντας έως 18–20 βαθμούς Κελσίου.
Το Μεγάλο Σάββατο, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ήπιες, με παροδικές νεφώσεις και λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν, επιτρέποντας η Ανάσταση να γίνει χωρίς προβλήματα και με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές.
Η Κυριακή του Πάσχα με λιακάδα
Ιδανικές προβλέπονται οι συνθήκες και για την Κυριακή του Πάσχα. Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και μόνο λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ορεινά. Έτσι, το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα γίνει με πολύ καλό καιρό, επιτρέποντας στους περισσότερους να απολαύσουν το πασχαλινό τραπέζι σε εξωτερικούς χώρους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, δημιουργώντας ευχάριστο και γιορτινό σκηνικό για όσους επιλέξουν την ύπαιθρο.
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου
«Γενικά, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός μέχρι και το Πάσχα θα είναι ήπιος» σημείωσε η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλώντας στο newsit.gr, διευκρινίζοντας ότι οι όποιες βροχές θα είναι τοπικές.
«Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε εναλλαγές ηλιοφάνειας με συννεφιές σε όλη τη χώρα, δηλαδή κατά διαστήματα θα υπάρχουν πιο συννεφιασμένες ώρες, με λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, που δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπως σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Εύβοια και Κρήτη. Περισσότερη ηλιοφάνεια αναμένεται στη δυτική Ελλάδα» πρόσθεσε.
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Μεγάλη Παρασκευή:Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα. Τοπικές βροχές ή όμβροι αναμένονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Κρήτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 20 βαθμούς, με μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.
Αττική:Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το μεσημέρι, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.
Μακεδονία – Θράκη:Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.
Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος:Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Κυκλάδες – Κρήτη:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στις Κυκλάδες. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Η πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
Το Μεγάλο Σάββατο, παροδικές βροχές αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς.
Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και πιθανές βροχές μικρής διάρκειας στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας σε ανοιξιάτικα επίπεδα, ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι στην ύπαιθρο.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 21:52
Αποχωρεί ο Νταβέλης από την ΠΑΕ και βάζει πωλητήριο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 21:41
Πλήρωσε 24 εκατ. για ζημίες 2025 σε φυτική παραγωγή και απώλειες ζωικού ο ΕΛΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 21:35
Καθορίστηκαν οι τιμές των συνδεδεμένων, με 55 ευρώ το καλαμπόκι, 12 ευρώ το πρόβατο, 8,3 η μηδική, 28,5 τα όσπρια - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 21:28
Ένταση στη δίκη των Τεμπών: «Δεν ντράπηκες, δικηγόρε, να χρησιμοποιήσεις το παιδί;» (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.05.2026 | 21:21
Δημοσκόπηση Real Polls: Προβάδισμα ΝΔ με 13,4 μονάδες – Δεύτερος ο Τσίπρας, τρίτη η Καρυστιανού - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.05.2026 | 21:16
Η Θεώνη Κουφονικολάκου εκπρόσωπος Τύπου στην ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα, ο ρόλος του Τρικαλινού δικηγόρου - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.05.2026 | 16:54
Μητσοτάκης για την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τι να πω για το όνομα, φαντάζομαι το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 16:24
Ο Τραϊανός Δέλλας στον σπαρακτικό επικήδειό του για την Γωγώ Μαστροκώστα:«Ήθελα μόνο να σε φροντίζω»
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 11:19
Θλίψη στη Λάρισα: 58χρονη έφυγε από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:23
Θρήνος στο Ελευθέριο για το θάνατο του 15χρονου Στέλιου Αράπη σε τροχαίο-σήμερα η κηδεία του - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:29
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 14:33
Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση, αποχωρεί η διοίκηση της ΑΕΛ - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 09:54
Κάτω από τον ήλιο με 30+ βαθμούς χωρίς ένα κιόσκι στη δίκη των Τεμπών δημοσιογράφοι και τεχνικοί (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.05.2026 | 09:16
Σύγκρουση δύο ΙΧ στα φανάρια του Καράμπαλη, στην είσοδο της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 08:59
Καιρός: Στο «όριο» η Ελλάδα - Ο ρόλος του πολικού αεροχειμάρρου και τι έρχεται στη χώρα μας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 10:24
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμες 50ευρων σε αλουμινόχαρτα – Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις στη Θεσσαλονίκη












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed