ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Καρυστιανού σε Δεληγιάννη: «Οι θεσμοί δεν λειτουργούν με εμμονές, ούτε με κραυγές»
Η δημοκρατία προϋποθέτει διάλογο, αλλά απαιτεί και σεβασμό στους κανόνες

Καρυστιανού σε Δεληγιάννη: «Οι θεσμοί δεν λειτουργούν με εμμονές, ούτε με κραυγές»
Η ανακοίνωση του κ.Δεληγιάννη που για μια ακόμα φορά εμπεριείχε προσωπική μομφή εναντίον μου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της συνεδρίασης και επιχειρεί, για ακόμη μία φορά, να διαστρεβλώσει μια σαφή θεσμική διαδικασία.
Στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας δεν υπάρχει πρόβλεψη που να επιτρέπει την εισαγωγή ψηφίσματος μετά το πέρας της συζήτησης, όπως επιχείρησε να συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το σώμα αποφάσισε καθαρά ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν θα ενταχθεί προς ψηφοφορία και η απόφαση αυτή είναι απολύτως θεσμική και απολύτως σεβαστή.
Ελπίζω ο κ.Δεληγιάννης να συνειδητοποιεί πως οι αποφάσεις διέπονται από την αρχή της πλειοψηφίας και όχι από προσωπικούς βολονταρισμούς.
Η εκ των υστέρων προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτή η εξέλιξη ως δήθεν κατάργηση διαδικασιών ή ως θεσμική εκτροπή δεν υπηρετεί ούτε την αλήθεια ούτε τον δημόσιο διάλογο. Αντιθέτως, συνιστά μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε ο ίδιος.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Στις τελευταίες συνεδριάσεις ο κ.Δεληγιάννης επιλέγει έναν σταθερά επιθετικό, προσβλητικό και προσωπικά στοχευμένο τόνο απέναντί μου, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Η στάση αυτή, η οποία πλέον παραπέμπει σε αδικαιολόγητη εμμονή, δεν συνιστά ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. Υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και εκθέτει πρωτίστως εκείνον που την υιοθετεί.
Η Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ασκείται ούτε υπό πίεση ούτε υπό το βάρος προσωπικών επιθέσεων. Ασκείται με βάση τον κανονισμό, τη νομιμότητα και τον σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία. Οι θεσμοί δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις, ούτε λειτουργούν επιλεκτικά ανάλογα με το ποιον εξυπηρετεί κάθε φορά το αποτέλεσμα.
Η δημοκρατία προϋποθέτει διάλογο, αλλά απαιτεί και σεβασμό στους κανόνες. Και οι κανόνες ισχύουν για όλους, ακόμη και όταν δεν τους βολεύουν. Οι θεσμοί δεν λειτουργούν με εμμονές, ούτε με κραυγές.
- ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:13
Εγκρίθηκε για έκτη χρονιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδες – Θεσσαλονίκη - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 17:10
Τελετή βράβευσης για τον Πανθεσσαλικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Νέοι και Διαδίκτυο» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 14:46
Γυναίκες – ληστές έκλεψαν φαρμακείο της Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 14:39
Μόνο 500.000 ηλεκτρονικούς βώλους σε αιγοπρόβατα άνω των έξι μηνών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 14:22
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 2ήμερο Semester Meeting του έργου Vision4Food στο Πόζναν της Πολωνίας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 14:12
Τα Μουσεία της Λάρισας ενώνουν τον κόσμο: Πλήθος εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 13:54
ΕΟΑΣΝΛ: Θολό το τοπίο με τα 160 εκ. ευρώ σε βαμβάκι, σιτάρι, κτηνοτροφία και αποζημιώσεις προανθικού
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 10:55
Σοβαρό ατύχημα στον Βόλο: Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 08:50
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 10:35
Λαμπρή μέρα για τη Λάρισα: Πλήθη πιστών στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed