ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Όριο ηλικίας τα 15 έτη για λογαριασμό σε Instagram, Tik Tok, Facebook και Snapchat

Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προανήγγειλε νωρίτερα το Newsbomb.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε:
Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι δύσκολο αλλά απαραίτητο: να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών.
O πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:
Τώρα που έχω την προσοχή σας. Παιδιά γεια σας!
Αυτό το βίντεο δεν θα είναι ούτε top ούτε viral.
Υπάρχει όμως σοβαρός λόγος που θέλω να σας πω κάτι από εδώ. Θέλω σας μιλήσω ειλικρινά. Τα τελευταία χρόνια μιλάω με πολλούς γονείς και όλοι μου λένε περίπου το ίδιο πράγμα. Ότι το παιδί τους δεν κοιμάται καλά, αγχώνεται εύκολα, είναι συνεχώς στο κινητό.
Μιλάω όμως με πολλές και με πολλούς από εσάς. Πολλά παιδιά μου λένε ότι κουράζονται από τη σύγκριση, από τα σχόλια, από την πίεση να είναι συνέχεια εκεί. Και η επιστήμη είναι σαφής. Όταν ένα παιδί περνά ώρες μπροστά στην οθόνη, το μυαλό δεν ξεκουράζεται.
Γι- αυτό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι δύσκολο αλλά απαραίτητο. Να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών.
Η ρύθμιση θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι του 2026 και θα τεθεί σε εφαρμογή την πρώτη Ιανουαρίου του 2027.
Η Ελλάδα θα ανήκει στις πρώτες χώρες που θα πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα είναι και η τελευταία. Στόχος μας είναι να πιέσουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση προς αυτή την κατεύθυνση.
Τώρα είμαι σίγουρος ότι πολλοί μικρότεροι θα θυμώσετε μαζί μου. Αν ήμουν στην ηλικία σας, ίσως το ίδιο θα ένιωθα κι εγώ. Αλλά ο ρόλος μας και ο δικός μου δεν είναι να είμαστε πάντα ευχάριστοι.
Αλλά κι ακόμα αν σήμερα διαφωνείτε, θέλω απλά να το σκεφτείτε και να το συζητήσετε με τις φίλες σας και τους φίλους σας. Αν κάτι μας κάνει να αισθανόμαστε πιο αγχωμένοι, χειρότερα, λιγότερο καλοί από αυτό που πραγματικά είμαστε, τότε ίσως αξίζει να μπει ένα φρένο. Ο στόχος μας δεν είναι να σας απομακρύνουμε από την τεχνολογία, η οποία μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης, πηγή γνώσης, πηγή δημιουργίας.
Ο εθιστικός όμως σχεδιασμός ορισμένων εφαρμογών, το μοντέλο κέρδους που βασίζεται στη δική σας προσοχή, στο πόσο καιρό εσείς περνάτε μπροστά στην οθόνη του κινητού και στερείται τη δική σας αθωότητα και ελευθερία, κάπου πρέπει να σταματήσει.
Και θέλω να πω κάτι στους γονείς. Κανένας νόμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δικιά σας παρουσία. Η πολιτική αυτή είναι απλά ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει. Ειλικρινά πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα το δούμε όλοι ως κάτι θετικό και αυτονόητο
Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου
Εν συνεχεία, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για την πρόσβαση των ανήλικων στα social media από τους Υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης Δημήτρη Παπαστεργίου και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.04.2026 | 23:40
Ποιες πληρωμές θα γίνουν την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 23:20
Στην αγορά ο δήμαρχος Λαρισαίων – Αντήλλαξε πασχαλινές ευχές - ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 23:07
Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει απόσυρση μέρους αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 22:33
Μαζική σύσκεψη στον Τύρναβο – Μήνυμα ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπέρ της μονιμοποίησης εργαζομένων - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΤΡΙΚΑΛΑ | 09.04.2026 | 21:43
Ανησυχία για τον 19χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στα Τρίκαλα – Χημειοπροφύλαξη έλαβαν 40 υγειονομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 21:37
Δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη: «Ναι» στο σύνολο των αιτημάτων για εξετάσεις σε εργαστήρια εξωτερικού - ΕΛΛΑΔΑ | 09.04.2026 | 21:21
Εύβοια: Λιποθύμησε ιερέας την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 13:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ανώνυμες καταγγελίες και μια περίεργη σύμπτωση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 12:22
Απλήρωτοι πασχαλιάτικα όσοι παραγωγοί δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για καλλιέργεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 16:50
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65: προχωρούν τα έργα στο τμήμα Αγιόφυλλο – Εγνατία Οδός (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 19:28
Τροχαίο με δύο τραυματίες το μεσημέρι στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 11:23
Μακρυχώρι Λάρισας: Τρόμος για δύο κορίτσια -13χρονα αγόρια έβγαλαν μαχαίρι και τα απείλησαν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 00:09
ΑΑΔΕ: Πληρώθηκαν 19,8 εκατ. ευρώ σε 57.000 αγρότες για εξισωτική





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed