ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Όριο ηλικίας τα 15 έτη για λογαριασμό σε Instagram, Tik Tok, Facebook και Snapchat

Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προανήγγειλε νωρίτερα το Newsbomb.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε:
Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι δύσκολο αλλά απαραίτητο: να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών.
O πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:
Τώρα που έχω την προσοχή σας. Παιδιά γεια σας!
Αυτό το βίντεο δεν θα είναι ούτε top ούτε viral.
Υπάρχει όμως σοβαρός λόγος που θέλω να σας πω κάτι από εδώ. Θέλω σας μιλήσω ειλικρινά. Τα τελευταία χρόνια μιλάω με πολλούς γονείς και όλοι μου λένε περίπου το ίδιο πράγμα. Ότι το παιδί τους δεν κοιμάται καλά, αγχώνεται εύκολα, είναι συνεχώς στο κινητό.
Μιλάω όμως με πολλές και με πολλούς από εσάς. Πολλά παιδιά μου λένε ότι κουράζονται από τη σύγκριση, από τα σχόλια, από την πίεση να είναι συνέχεια εκεί. Και η επιστήμη είναι σαφής. Όταν ένα παιδί περνά ώρες μπροστά στην οθόνη, το μυαλό δεν ξεκουράζεται.
Γι- αυτό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι δύσκολο αλλά απαραίτητο. Να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών.
Η ρύθμιση θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι του 2026 και θα τεθεί σε εφαρμογή την πρώτη Ιανουαρίου του 2027.
Η Ελλάδα θα ανήκει στις πρώτες χώρες που θα πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα είναι και η τελευταία. Στόχος μας είναι να πιέσουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση προς αυτή την κατεύθυνση.
Τώρα είμαι σίγουρος ότι πολλοί μικρότεροι θα θυμώσετε μαζί μου. Αν ήμουν στην ηλικία σας, ίσως το ίδιο θα ένιωθα κι εγώ. Αλλά ο ρόλος μας και ο δικός μου δεν είναι να είμαστε πάντα ευχάριστοι.
Αλλά κι ακόμα αν σήμερα διαφωνείτε, θέλω απλά να το σκεφτείτε και να το συζητήσετε με τις φίλες σας και τους φίλους σας. Αν κάτι μας κάνει να αισθανόμαστε πιο αγχωμένοι, χειρότερα, λιγότερο καλοί από αυτό που πραγματικά είμαστε, τότε ίσως αξίζει να μπει ένα φρένο. Ο στόχος μας δεν είναι να σας απομακρύνουμε από την τεχνολογία, η οποία μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης, πηγή γνώσης, πηγή δημιουργίας.
Ο εθιστικός όμως σχεδιασμός ορισμένων εφαρμογών, το μοντέλο κέρδους που βασίζεται στη δική σας προσοχή, στο πόσο καιρό εσείς περνάτε μπροστά στην οθόνη του κινητού και στερείται τη δική σας αθωότητα και ελευθερία, κάπου πρέπει να σταματήσει.
Και θέλω να πω κάτι στους γονείς. Κανένας νόμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δικιά σας παρουσία. Η πολιτική αυτή είναι απλά ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει. Ειλικρινά πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα το δούμε όλοι ως κάτι θετικό και αυτονόητο
Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου
Εν συνεχεία, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για την πρόσβαση των ανήλικων στα social media από τους Υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης Δημήτρη Παπαστεργίου και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2026 | 09:44
Ο Ιούνιος ήρθε και έφερε τα πρώτα 34αρια - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2026 | 23:01
Ξεπέρασε τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία στα Δένδρα Τυρνάβου, πάνω από 33 στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 31.05.2026 | 22:47
Καύσωνας-σοκ στην Ευρώπη: 64 νεκροί στην Ισπανία και 15 στη Βρετανία - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2026 | 21:27
Σκάνδαλο σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έρευνα για «υφαρπαγή» ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω voucher - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2026 | 21:20
Γαμπρός σε αναπηρικό αμαξίδιο συγκίνησε τους καλεσμένους με τον χορό του - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2026 | 21:00
Θ.Μαμάκος στην Attica Green Expo: «Μετασχηματισμός του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων από τη βάση» - ΒΟΛΟΣ | 31.05.2026 | 20:37
Βόλος: Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος που σέρβιρε αλκοόλ σε ανήλικη - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2026 | 20:22
Συγκλονίζει ο Σταύρος Φλώρος: Η φωτογραφία δεν δείχνει άνθρωπο που έχασε πόδι
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2026 | 12:08
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της από ανακοπή - Μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2026 | 10:08
Σε όλες τις αροτραίες όχι μόνο σε βαμβάκι και σκληρό σιτάρι, τα 80 εκατ. ευρώ από τα οικολογικά σχήματα στην πληρωμή Ιουνίου - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2026 | 09:53
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2026 | 11:42
Η κλιματική κρίση αλλάζει τον αγροτικό χάρτη -Για κάθε βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας οι αποδόσεις του σταριού μειώνονται 10% - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2026 | 19:17
Πάτρα: Πατέρας και γιος χάθηκαν μαζί στην άσφαλτο – Αυτά είναι τα πρόσωπα του μοιραίου τροχαίου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2026 | 09:39
Το παρασκήνιο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την έκθεση Τυχεροπούλου: Από το «σκάνδαλο των εκατομμυρίων» στα 115.000 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2026 | 21:20
Γαμπρός σε αναπηρικό αμαξίδιο συγκίνησε τους καλεσμένους με τον χορό του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2026 | 10:13
Από 18 έως 19 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή de minimis της μηδικής









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed