ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Χαραμάδα ελπίδας: Ο Τραμπ εξετάζει το αίτημα του Πακιστάν για διορία δύο εβδομάδων – Θετικό το Ιράν
Ελπίδα για να αναβληθεί το σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν, έδωσε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού του Πακιστάν

Με την προθεσμία που έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ να εκπνέει σε λίγες ώρες, οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται επικίνδυνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε σκληρή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, ενώ ταυτόχρονα πλήγματα σε ιρανικό έδαφος και μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών δείχνουν ότι η κρίση μπορεί να κορυφωθεί.
Νωρίτερα, το κέντρο εξαγωγής πετρελαίου του Ιράν, το νησί Χαργκ, δέχτηκε επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιρανικών και αμερικανικών Μέσων ενημέρωσης. Οι αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι οι επιθέσεις στόχευσαν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.
Το Ιράν προειδοποίησε τις γειτονικές χώρες ότι θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου για χρόνια, ενώ, τον «γύρο» του κόσμου κάνουν εικόνες με νέους πολίτες να σχηματίσουν ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τα εργοστάσια ενέργειας της χώρας, μετά τις απειλές Τραμπ για βομβαρδισμό τους.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν κάλεσε εκ νέου όλες τις εμπόλεμες πλευρές να τηρήσουν κατάπαυση του πυρός παντού για δύο εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος στη διπλωματία να επιτύχει οριστικό τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.
Διεθνείς αντιδράσεις και οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Το ενδεχόμενο υπέρμετρης κλιμάκωσης από πλευράς ΗΠΑ προκαλεί προβληματισμό στους συμμάχους τους, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται ανένδοτος, δηλώνοντας πως δεν τον ανησυχεί καθόλου αν οι επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
Από πλευράς τους, οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν με αντίποινα που θα αφήσουν τη Δύση χωρίς καύσιμα για χρόνια. Ακόμη και στενοί σύμμαχοι του Τραμπ, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του υπερβολικές, σημειώνοντας πως αυτή η ρητορική ξεπερνά κάθε όριο.
- Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στο νησί Χαργκ του Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο στο Reuters και το Axios, με το WSJ να αναφέρει ότι επλήγησαν πάνω από 50 στρατιωτικοί στόχοι.
- Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI αυξήθηκε κατά περισσότερο του 2% μετά τις πληροφορίες για επιθέσεις στο νησί Χαργκ, ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 0,41% στα 110,22 δολάρια.
- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στρατιωτικούς τους στόχους στο Ιράν και ότι θα γίνουν πολλές διαπραγματεύσεις πριν την προθεσμία του Τραμπ.
- Οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζονται, σύμφωνα με δύο πακιστανικές πηγές που μίλησαν στο Reuters.

- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 08.04.2026 | 01:53
Ανατροπή στο σύμπαν: Άστρα «πεθαίνουν» χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 23:30
Χαραμάδα ελπίδας: Ο Τραμπ εξετάζει το αίτημα του Πακιστάν για διορία δύο εβδομάδων – Θετικό το Ιράν - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 21:52
«Απόψε θα πεθάνει ένας πολιτισμός»-Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της απειλής Τραμπ- Τα τρία σενάρια - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 07.04.2026 | 21:29
Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Θεσσαλικό Θέατρο - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 21:26
Δήμος Λαρισαίων: Yποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2026 | 21:07
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βίγκαν ακτιβιστών ενόψει Πάσχα: «2 εκατομμύρια σφαγές για ένα έθιμο» - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2026 | 21:00
Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Βόλου: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε πολυκατοικία – Δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:53
Δήμος Λαρισαίων: Η Συμπαράταξη καταγγέλλει τη… Συμπαράταξη; Πόσος λαϊκισμός και κοροϊδία να χωρέσουν σε μια… “κωλοτούμπα”;
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 08:32
Σε ΦΕΚ οι συνδεδεμένες σε σιτάρι 8.9 ευρώ το στρέμμα, κριθάρι 11.5 ευρώ, όλα τα ποσά-ολοταχώς για πληρωμή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 10:14
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της μπροστά στους γονείς της - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 19:28
ΑΑΔΕ: Πληρωμή σήμερα 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων -122 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένη βαμβακιού - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:50
Καραμπόλα οχημάτων έξω από τη Λάρισα: Στο νοσοκομείο διασωληνωμένος 47χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:38
Θλίψη σε Φάρσαλα, Δομοκό: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών ο Σωτήρης Δρόσος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 13:35
Τραγωδία στα Μετέωρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό από ιερά μονή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.04.2026 | 16:54
Αγροτικό συλλαλητήριο – μήνυμα για επιβίωση στον Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:40
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed