ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Μια ζημιά ύψους μόλις 150 ευρώ σε υδρορροή εξελίχθηκε σε σοβαρό επεισόδιο βίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 54χρονου άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 50χρονος και ο 21χρονος γιος του, οι οποίοι στη συνέχεια καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Σύμφωνα με το gegonota.news, το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας σε αγροτεμάχιο, όπου ο 54χρονος εργαζόταν μαζί με τον αδελφό του. Εκεί έφτασαν πατέρας και γιος με το όχημά τους, ζητώντας να απομακρυνθεί το τρακτέρ που, όπως υποστήριξαν, εμπόδιζε τη διέλευση στον αγροτικό δρόμο.
Η αρχικά λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και μετατράπηκε σε έντονο καβγά, που κατέληξε σε συμπλοκή. Ο 54χρονος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε.
Ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν μεταβεί στο σημείο με επιθετικές διαθέσεις, εξαιτίας προηγούμενου περιστατικού. Όπως ανέφερε, λίγες ημέρες νωρίτερα ο αδελφός του είχε προκαλέσει μικρή φθορά στην εξωτερική υδρορροή της κατοικίας τους, οδηγώντας αγροτικό όχημα.
Από την πλευρά τους, πατέρας και γιος αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να επιτεθούν, τονίζοντας πως στόχος τους ήταν αποκλειστικά να απομακρυνθεί το τρακτέρ για να μπορέσουν να περάσουν. Ο 50χρονος υποστήριξε μάλιστα ότι είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί αποζημίωση για τη ζημιά.
Κατά τη διάρκεια της έντασης, οι δύο μεγαλύτεροι άνδρες ήρθαν στα χέρια, ενώ ο 21χρονος φέρεται να παρενέβη όταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο 54χρονος επιχείρησε να τον χτυπήσει με μεταλλικό αντικείμενο. Το επεισόδιο έληξε λίγα λεπτά αργότερα.
Ο τραυματίας μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα. Την ίδια ημέρα, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με κατηγορίες για εξύβριση, απειλή και σωματική βλάβη.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τη Μεγάλη Τρίτη, ο 54χρονος εμφανίστηκε με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο, ενώ οι κατηγορούμενοι δήλωσαν άγνοια για το πώς προκλήθηκαν.
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, επιβάλλοντας στον 50χρονο ποινή φυλάκισης 10 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, και στον 21χρονο ποινή 6 μηνών και 20 ημερών. Και στις δύο περιπτώσεις η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ δόθηκε και αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.05.2026 | 19:05
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Φάμελλου - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 18:47
Σοβαρό τροχαίο στην Πατησίων με δύο τραυματίες: Συγκρούστηκαν 3 ΙΧ με δύο μοτοσικλέτες - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.05.2026 | 18:04
Καρδίτσα:Ηλικιωμένος νεκρός σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 17:54
Κάτω από τα μισά για τις συνδεδεμένες και eco- schemes τον Μάιο, κανονικά επιδοτήσεις και σε αγροτεμάχια με κωδικό «54350» - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 17:42
Θεσσαλονίκη: «Σύρραξη» σε ποντιακό πανηγύρι -5 τραυματίες και 2 προσαγωγές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 17:37
Αντιδρά η ΛΑΣ Θεσσαλίας στην κατάργηση της δυνατότητας των Περιφερειών να ενισχύουν του Δήμους για τα σχολικά κτίρια - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 10:55
Σοβαρό ατύχημα στον Βόλο: Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 08:50
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 10:35
Λαμπρή μέρα για τη Λάρισα: Πλήθη πιστών στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed