ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγκος, σε ανάρτησή του υπογραμμίζει την κρισιμότητα της δίκης

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγκος, σε ανάρτησή του υπογραμμίζει την κρισιμότητα της δίκης καθώς θα αποφασιστεί εάν τα βασανιστήρια αιτιωδώς προκάλεσαν τον θάνατο του γιου του.
Η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης Μάγγος ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Καρδίτσας.
Ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζει την κρισιμότητα της δίκης αλλά και της σημερινής πρώτης ημέρας καθώς το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν ο ίδιος και η μητέρα του Βασίλη θα έχουν το δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας.
Ο Γιάννης Μάγγος, που με την παρουσία του σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για δικαιώματα και δικαιοσύνη, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του παιδιού του που πέθανε ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου τον Ιούλιο του 2020.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μάγγος το δικαστήριο τώρα καλείται να αποφασίσει εάν τα βασανιστήρια οδήγησαν αιτιωδώς στον θάνατο του γιου του, και από την αίθουσα δεν μπορεί να λείπει η φωνή των γονιών του θύματος.
Αναλυτικά η ανάρτηση
Ο Βασίλειος Μάγγος δεν πρόλαβε να κάνει μήνυση γιατί τον πρόλαβε ο θάνατος, εξ αιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη από τους κατηγορούμενους εγκληματίες αστυνομικούς.
Στις 7.4.2026 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας θα κρίνει και θα αποφασίσει, αν η κατηγορία θα είναι βασανιστήρια που αιτιωδώς προκάλεσαν το θάνατό του.
Επίσης θα αποφασίσει, αν η δίκη θα διεξαχθεί με ίσους όρους, αν δλδ. θα έχουμε δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ή αν θα συμβεί το οξύμωρο και παράδοξο εμείς οι γονείς του να μην έχουμε φωνή μέσα στο δικαστήριο, ούτε δικαίωμα στην αναζήτηση της αλήθειας.
Η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι δίκαιο και αναφαίρετο κληρονομικό δικαίωμά μας. Προκύπτει επίσης και από το πραγματικό γεγονός ότι η δίκη στην Καρδίτσα προήλθε από προσφυγή που καταθέσαμε ΕΜΕΙΣ οι γονείς του, στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας.
Εναπόκειται τώρα στην κρίση του δικαστηρίου να αποφασίσει αν θα επικρατήσει η αρχή της ακριβοδίκαιης ισότητας ευκαιριών, η οποία και θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις διεξαγωγής δίκαιης δίκης ή αν θα φιμωθεί η φωνή των γονιών του Βασίλειου Μάγγου.
Η αλήθεια όμως και το δίκιο δεν φιμώνονται!
Συγκέντρωση στα δικαστήρια Καρδίτσας ώρα 9 π.μ.
- ΕΛΛΑΔΑ | 22.04.2026 | 16:05
Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση - Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.04.2026 | 16:02
Στα €300 η στήριξη στους συνταξιούχους κάθε Νοέμβριο, περισσότεροι οι δικαιούχοι - Πώς θα γίνει ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 22.04.2026 | 12:08
Πρόσληψη παθολόγου για το ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.04.2026 | 12:05
Στον ανακριτή σήμερα ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα – Τι αναμένεται να υποστηρίξει - ΛΑΡΙΣΑ | 22.04.2026 | 12:01
Λάρισα: Διεκόπη για Πέμπτη 30 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης του «Ιανού» σε δεύτερο βαθμό - ΔΙΕΘΝΗ | 22.04.2026 | 11:47
Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στο Ορμούζ -Ελληνικό πλοίο με κοντέινερ δέχθηκε πυρά από τους Φρουρούς της Επανάστασης - ΒΟΛΟΣ | 22.04.2026 | 10:09
Καταγγελία φορέων για ΑΓΕΤ: Ερωτήματα για άδεια λειτουργίας, ρύπους και μεταφορά αποβλήτων στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.04.2026 | 10:04
EXALCO: Γιορτάζουμε τη Γη – όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:03
Λ. Σαΐτης: Νέες προκλήσεις για τα βιομηχανικά φρούτα από γεωπολιτική ανάφλεξη και ανταγωνισμό χωρών τρίτου κόσμου(ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 12:49
Τουρνάς, Κουρέτας: Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος λόγω βροχών και πυκνής βλάστησης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 19:18
Άφησε την οικογένειά της για την Χάλκη: Λαρισαία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δηλώνει πως η μοίρα την έφερε στο νησί - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.04.2026 | 19:13
Επίδομα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοινώνει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς θα μοιραστεί το πλεόνασμα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 09:59
Ντογκούλης: Λείπουν φέτος από τη Θεσσαλία 150 εκατ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 18:15
Τουρνάς από τη Λάρισα: 100 drones πανελλαδικά για επιτήρηση - Πότε λήγει η προθεσμία για καθαρισμό οικοπέδων - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 09:19
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed