ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ο Τσιάρας ζητά άρση της βουλευτικής του ασυλίας- τι αναφέρει για την υπόθεσή του
Αναλυτικά η ανάρτσή του

06.04.2026 | 21:53
Σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας αναφέρει τα εξής:
Η υπόθεση, η οποία ερευνάται, αφορά σε γεωργό, που ενημερώθηκε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει θέμα σε πιθανό δειγματοληπτικό έλεγχο του 2021 για τη διατήρηση περιοχής οικολογικής εστίασης (πρασίνισμα).
Συγκεκριμένα, τα χαντάκια και τα αρδευτικά κανάλια που είχε δηλώσει στην ΕΑΕ 2021, του μεταφέρθηκε ότι ενδεχομένως να κριθούν μη επιλέξιμα, λόγω προσχώσεων που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».
Σε επικοινωνία με συνεργάτη του πολιτικού μου γραφείου - χωρίς να το γνωρίζω, όπως προκύπτει και από την καταγεγραμμένη συνομιλία - τέθηκαν ερωτήματα, με μοναδικό γνώμονα την αναζήτηση της ορθής διοικητικής διαδικασίας.
Χωρίς οποιαδήποτε πίεση, χωρίς οχλήσεις, χωρίς να ακολουθήσει άλλο τηλεφώνημα από τον ίδιο συνεργάτη, χωρίς καμία φορτικότητα ή προσπάθεια άσκησης επιρροής.
Αποκλειστικός σκοπός της επικοινωνίας, ήταν να διευκρινιστούν οι νόμιμες προϋποθέσεις, που έπρεπε να ακολουθήσει ο γεωργός, ώστε να μην χάσει την πράσινη ενίσχυση για δυο συγκεκριμένες περιοχές οικολογικής εστίασης, που εφάπτονται σε τρία αγροτεμάχια.
Ο γεωργός όφειλε να δηλώσει 1,16 εκτάρια περιοχών οικολογικής εστίασης για να λάβει την ενίσχυση και είχε δηλώσει 1,32 εκτάρια, διαθέτοντας έτσι 0,16 εκτάρια περισσότερα από όσα προβλέπονται.
Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος απώλειας της συγκεκριμένης ενίσχυσης, καθώς ακόμη και στο ακραίο σενάριο αφαίρεσης και των δύο περιοχών οικολογικης εστίασης, η μέγιστη μείωση θα περιοριζόταν στα 429,28€, αφού η τελική επιλέξιμη έκταση πρασινίσματος θα διαμορφωνόταν στα 19,02 εκτάρια από 22,17 εκτάρια, δηλαδή απώλεια μόλις 3,15 εκτάρια, που με μοναδιαία αξία 136,28€/εκτάριο μεταφράζεται σε απώλεια ενίσχυσης 429,28€ για τον γεωργό (3,15 * 136,28).
Η συζήτηση δηλαδή, αφορούσε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ ΥΨΟΥΣ 429,28 ΕΥΡΩ !!!
Αναφορικά τώρα με το υποτιθέμενο ποσό των 22.944 ευρώ ,που ερευνάται, αυτό αφορά στο άθροισμα ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ του γεωργού — όπως βασική ενίσχυση, πράσινη, συνδεδεμένες και λοιπές παρεμβάσεις — οι οποίες ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ είχαν με το συγκεκριμένο ζήτημα, που τέθηκε από τον συνεργάτη μου.
Σύμφωνα με το τότε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, η τυχόν μη επιλεξιμότητα μιας περιοχής οικολογικής εστίασης, επηρέαζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ την πράσινη ενίσχυση και ΟΧΙ το σύνολο των ετήσιων ενισχύσεων του γεωργού.
Κατά συνέπεια, όσοι επιχειρούν να παρουσιάσουν το ερευνώμενο θέμα ως υπόθεση μεγάλης οικονομικής διάστασης, είτε αγνοούν το κανονιστικό πλαίσιο των ενισχύσεων, είτε επιδιώκουν συνειδητά να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.
Πέρα όμως από τη νομική διάσταση της υπόθεσης, όσοι γνωρίζουν τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα την Καρδίτσα, γνωρίζουν καλά ότι ποτέ δεν υπήρξα αποκομμένος από τα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μου.
Τους στήριζα, τους στηρίζω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω πάντα.
Ζητώ την έρευνα από την Δικαιοσύνη και παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.06.2026 | 12:04
Η φονικότερη πλημμύρα στη χώρα μας που... ξεχάστηκε από τα μετεωρολογικά δεδομένα ήταν πάλι στη Θεσσαλία το 1907 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.06.2026 | 10:37
Επιστολή Κουρέτα σε Σχοινά: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις κτηνοτρόφων προς θερινούς βοσκοτόπους - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.06.2026 | 10:33
Ανασχηματισμός ενόψει, ποιες αλλαγές θα γίνουν -Εκλέγεται νέος γραμματέας του κόμματος, ξεκινούν περιοδείες - ΒΟΛΟΣ | 04.06.2026 | 10:29
Δεκάδες προσλήψεις στον Δήμο Βόλου το επόμενο διάστημα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.06.2026 | 10:24
Επίσημη... πρώτη για τα ξύλινα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.06.2026 | 10:19
Λιμάνι… στα χαμηλά βρήκαν σκληρό σιτάρι και κριθάρι, ορατή μια άνοδος μετά τ’ αλώνια - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2026 | 10:12
«Νερό και Θεσσαλία»: Εκδήλωση προβληματισμού στη Λάρισα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2026 | 10:11
Ξεπέρασε τους 35°C η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη 3 Ιουνίου -πάλι στα Δένδρα Τυρνάβου η υψηλότερη
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 11:38
ΑΕΛ : Το «πλάνο» Κασίδη και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρω από το ιδιοκτησιακό - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 11:33
Τραγωδία στo δρόμο από Φάρσαλα για Βόλο – Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 15:07
Ο Ζήσης Ντελόπουλος κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ ΑΕΛ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 12:44
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: έρχονται συλλήψεις και στη Θεσσαλία- Η… υπόγεια διαδρομή Κοζάνης–Αγρινίου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.06.2026 | 08:48
Ασπροπόταμος: Έπιναν τσίπουρα στη πλατεία και ξαφνικά είδαν την αρκούδα να περνά δίπλα τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 08:59
Καθοδόν αλλαγές στην επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο θεσπίζεται η έκπτωση απευθείας στην αντλία - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 10:18
Δίκη για την τραγωδία των Τεμπών-Χρ. Βλάχος: «Να επισπευστούν οι διαδικασίες για να αποτραπούν οι παραγραφές» (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 22:49
Τίμησε τους δύο αδικοχαμένους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το περιφερειακό συμβούλιο (ΦΩΤΟ)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed