ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Α.Μ. Παπαδημητρίου: Απορρίπτει ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για το ατύχημα στην Ζαγορά
Της είχε καταλογίσει η ΛΑΣΥ

Τις ευθύνες που της αποδίδει η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου (ΛΑΣ) για το ατύχημα κοντά στο Καράβωμα απορρίπτει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περιστατικό οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς του οδηγού. Απαντώντας, μέσω ανακοίνωσης, αντικρούει τις καταγγελίες περί επικίνδυνου οδικού δικτύου, παραθέτοντας στοιχεία για παρεμβάσεις και επισημαίνοντας ότι το όχημα κινήθηκε εκτός κανονικής πορείας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της, είχε αναδείξει την επικινδυνότητα του σημείου όπου σημειώθηκε ατύχημα με καθηγητή του Γυμνασίου Ζαγοράς, υποστηρίζοντας ότι το οδόστρωμα είναι στενό, χωρίς επαρκή πλευρικά στηθαία και με φθαρμένη ή ελλιπή διαγράμμιση. Παράλληλα, έκανε λόγο για τεχνικές παρεμβάσεις που μείωσαν το πλάτος του δρόμου, καθώς και για καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες «Daniel».

Απαντώντας, η Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι, βάσει νομοθεσίας και σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει την ευθύνη για τα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας λόγω των καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias». Από την πλευρά της, όπως τονίζει, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχει προχωρήσει σε προσωρινές παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της βατότητας.
Σύμφωνα με την ίδια, έχουν σημανθεί περισσότερα από 250 σημεία του οδικού δικτύου με κορύνες, πλέγματα και αναλάμποντες φανούς, αν και – όπως σημειώνει – η ευθύνη εργοταξιακής σήμανσης ανήκει στο Υπουργείο.
Για το συγκεκριμένο σημείο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τοποθετημένα στηθαία ασφαλείας, ενώ η διαγράμμιση ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2025, με νέες εργασίες να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στις συνθήκες του ατυχήματος, σημειώνοντας ότι το όχημα φέρεται να κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα και να εισήλθε σε κατηφορική αγροτική οδό που οδηγεί σε αγροκτήματα, όπου και ανετράπη.
Τέλος, υπενθυμίζει ότι το βράδυ της 31ης Μαρτίου ήταν σε ισχύ προειδοποίηση μέσω του 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και περιορισμένης ορατότητας στην περιοχή.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.04.2026 | 23:40
Ποιες πληρωμές θα γίνουν την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 23:20
Στην αγορά ο δήμαρχος Λαρισαίων – Αντήλλαξε πασχαλινές ευχές - ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 23:07
Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει απόσυρση μέρους αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 22:33
Μαζική σύσκεψη στον Τύρναβο – Μήνυμα ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπέρ της μονιμοποίησης εργαζομένων - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΤΡΙΚΑΛΑ | 09.04.2026 | 21:43
Ανησυχία για τον 19χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στα Τρίκαλα – Χημειοπροφύλαξη έλαβαν 40 υγειονομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 21:37
Δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη: «Ναι» στο σύνολο των αιτημάτων για εξετάσεις σε εργαστήρια εξωτερικού - ΕΛΛΑΔΑ | 09.04.2026 | 21:21
Εύβοια: Λιποθύμησε ιερέας την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 13:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ανώνυμες καταγγελίες και μια περίεργη σύμπτωση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 12:22
Απλήρωτοι πασχαλιάτικα όσοι παραγωγοί δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για καλλιέργεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 16:50
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65: προχωρούν τα έργα στο τμήμα Αγιόφυλλο – Εγνατία Οδός (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 19:28
Τροχαίο με δύο τραυματίες το μεσημέρι στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 09.04.2026 | 21:43
Ανησυχία για τον 19χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στα Τρίκαλα – Χημειοπροφύλαξη έλαβαν 40 υγειονομικοί





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed