ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιοι είναι οι 15 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα
Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στη νέα δικογραφία

Νεότερες εξελίξεις καταγράφονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αίτημα άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ, εκ των οποίων δύο φέρονται να αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες.
Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή και αφορά 11 βουλευτές της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο από τους 11 βουλευτές για τους οποίους αναμένεται να ζητηθεί άρση της ασυλίας τους ώστε να παραπεμπφθούν για κακουργήματα είναι ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής και η Κατερίνα Παπακώστα.
Η συγκεκριμένη δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών γιατί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και, ως εκ τούτου αναμένεται αρμοδίως η διαβίβαση και αυτού του φακέλου στη Βουλή με αίτημα άρσης ασυλίας.
Για τους υπόλοιπους οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητείται η άρση ασυλίας τους για κλιμακούμενα πλημμελήματα άλλα πιο σοβαρά και άλλα λιγότερο.
Η δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ Νο2, όπως είχε επικρατήσει να λέγεται, αφορά πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί 2021.
Για τους πρώην υπουργούς η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αμελλητί κατά το Σύνταγμα στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Παράλληλα η δεύτερη δικογραφία αφορά έντεκα εν ενεργεία βουλευτές για τους οποίους ζητείται άδεια της Βουλής για να κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης που αφορά σε ηθική αυτουργία σε απιστία με φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς στελέχη του Οργανισμού.
Για όσα πολιτικά πρόσωπα οι πράξεις τους φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ μεγαλύτερη από 120.000 ευρώ το αδίκημα είναι κακούργημα, ενώ αν το ποσό είναι μικρότερο η πράξη τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.
Για τους βουλευτές μάλιστα κατά πληροφορίες έχει σταλεί αναλυτικό αίτημα από την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, όπως προβλέπει ο νόμος.
Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ 3
Επίσης, εκτός από τη μεγάλη δικογραφία για 13 συνολικά πολιτικά πρόσωπα, προερχόμενα από την κυβερνητική πλειοψηφία, υπάρχει ήδη έτοιμη και διαβιβάστηκε ήδη στη δικαιοσύνη μια τρίτη δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές.
Τα ονόματα των εν ενεργεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου και Τάσος Χατζηβασιλείου περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει ενδείξεις για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ως εμπλεκόμενους δύο εν ενεργεία βουλευτές.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι αυτή που θα κρίνει εάν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή για να αρθεί η ασυλία των δύο βουλευτών.
in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed