ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ξαναρχίζει αύριο η δίκη για τα Τέμπη - 100 θέσεις προστέθηκαν στην αίθουσα - Ισχυρή αστυνόμευση (video)
Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην αίθουσα

Σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών στη Λάρισα προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση στον χώρο του «Γαιόπολις» στις 23 Μαρτίου.
Δείτε βίντεο με τις αλλαγές στην αίθουσα:
Η πρόεδρος του δικαστηρίου στην διάταξή της περιγράφει πως όλοι θα εισέρχονται στην αίθουσα του ακροατηρίου και στη βοηθητική αίθουσα της δικαστηρίου με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη για τα Τέμπη
Χάρης Γκίκας / NewsbombΣτόχος είναι να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες της πρεμιέρας, καθώς η διαδικασία αφορά μια ιδιαίτερα πολυπρόσωπη υπόθεση με 36 κατηγορούμενους, περίπου 250 δικηγόρους, 138 δικαστικούς λειτουργούς 21 διαπιστευμένους δτο υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιογράφους και ακόμη 25 με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, ενώ απαιτείται και επαρκής χώρος για την έδρα με θέσεις για έως και 10 δικαστές στην κύρια αίθουσα.
Στην αίθουσα τοποθετήθηκαν περίπου 100 επιπλέον καθίσματα, ενώ το τελευταίο 24ωρο συνεργεία του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) προχώρησαν σε τεχνικές παρεμβάσεις, αφαιρώντας διαχωριστικά γυψοσανίδας και επεκτείνοντας τον χώρο, κυρίως προς την πλευρά του διαδρόμου, προκειμένου να αυξηθεί η διαθέσιμη χωρητικότητα.

Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη
Χάρης Γκίκας / NewsbombΗ δίκη συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή της.
Για την καλύτερη οργάνωση της δίκης και την τήρηση της τάξης, η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, Γεωργία Στεφανίδου, εξέδωσε ειδική Διάταξη, που καθορίζει τη διαδικασία εισόδου και καταγραφής όλων των διαδίκων, των δικηγόρων, των υποστηρικτών της κατηγορίας και των δημοσιογράφων. Στόχος είναι η διασφάλιση ενός κλίματος σεβασμού στη δίκαιη δίκη, η ομαλή ροή της διαδικασίας και η προστασία όλων των παρευρισκόμενων, με καθορισμένες εισόδους, ειδικά διαμορφωμένες θέσεις και αυστηρούς ελέγχους ταυτοτήτων.
Με τη νέα αυτή ρύθμιση, οι δικηγόροι εισέρχονται πρώτοι μέσω ειδικής εισόδου, οι κατηγορούμενοι και οι λοιποί διάδικοι από ξεχωριστές εισόδους, ενώ οι πρώτοι εκατό υποστηρικτές της κατηγορίας οδηγούνται στην κύρια αίθουσα και οι υπόλοιποι στην κάτω αίθουσα με παρακολούθηση μέσω οθονών. Παράλληλα, προβλέπεται αυστηρός έλεγχος για τους δημοσιογράφους, απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτογράφηση ή ηχογράφηση, και διασφαλίζεται ότι οι θέσεις των κατηγορουμένων που δεν παρίστανται παραμένουν κενές, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της δίκης.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας
Η αστυνομία έχει αναλάβει να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της δίκης, με την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν διμοιρίες υποστήριξης και ομάδες αποκατάστασης της τάξης, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, προσαρμόζοντας τον αριθμό τους ανάλογα με τις ανάγκες της διαδικασίας.
Επιπλέον, στην περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο «Γαιόπολις» θα περιπολούν αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ η Τροχαία θα ρυθμίζει την κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη πρόσβαση και αποχώρηση των συμμετεχόντων. Στη συνολική αστυνόμευση συμμετέχουν επίσης ομάδες της ΟΠΚΕ, που ενισχύουν την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής.

- ΔΙΕΘΝΗ | 03.04.2026 | 00:05
Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε data centers της Oracle στο Ντουμπάι και της Amazon στο Μπαχρέιν - ΕΛΛΑΔΑ | 03.04.2026 | 00:02
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Πιάστηκαν τα μαλλιά εργαζόμενης σε μηχάνημα – Της έφυγε το δέρμα από το κεφάλι - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:50
Κωνσταντοπούλου: Θα μηνύσω την πρόεδρο που δήλωσε αποχή, μας κλείδωσαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, βίντεο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 02.04.2026 | 23:40
Επιδότηση μαμούθ έως 95% για ανακαίνιση σπιτιών: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - ΒΟΛΟΣ | 02.04.2026 | 23:31
Πασχαλινή Χορωδιακή Συνάντηση στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.04.2026 | 22:50
Σημαντική επένδυση για χιονοδρομικό στην Οξυά και την Καράβα Αργιθέας -δείτε εικόνες από την αρχιτεκτονική μελέτη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.04.2026 | 22:40
Κουρέτας: Τύπου Byron οι βροχές που έπεσαν στην περιοχή Μουζακίου- άντεξε ο Πάμισος (πίνακας με τα ύψη βροχής)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 09:17
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 10:30
Περί τα 9.7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε Θεσσαλούς αγρότες από τον ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Τρίτη - ΒΟΛΟΣ | 02.04.2026 | 19:35
Βόλος: Γονείς χτυπούσαν με μαστίγιο τα 2 παιδιά τους και έφτυναν στο φαγητό τους - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.04.2026 | 18:56
Ποιοι είναι οι 15 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα - ΕΛΛΑΔΑ | 02.04.2026 | 10:35
Κακοκαιρία Erminio: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» λέει ο Μαρουσάκης - Πού θα «χτυπήσει» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 19:02
Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην εθνικό οδό Λάρισας – Τρικάλων

















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed