ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαρινέλλα: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία της μεγάλης ντίβας – Σε στενό κύκλο η ταφή της
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της μέχρι τις 13:00 - Στις 14:00 και στη Μητρόπολη Αθηνών το «τελευταίο αντίο»

Τεράστιο το κενό που αφήνει πίσω της η μεγάλη Κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, Μαρινέλλα. Οι αγαπημένοι της αναμένεται να την αποχαιρετήσουν την Τρίτη (31.03.2026) στην Μητρόπολη Αθηνών, με την σορό να τίθεται και σε λαϊκό προσκύνημα.
Αν και η κηδεία της Μαρινέλλας θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, οι θαυμαστές της θα μπορούν να την αποχαιρετήσουν από τις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου. Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί στις 13:00 όπου η σορός της μεγάλης ντίβας θα μεταφερθεί στην Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία.
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28.03.2026) στο σπίτι της, από λοίμωξη ενώ προσπαθούσε ακόμα να ξεπεράσει το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2024 ενώ τραγουδούσε στο Ηρώδειο.
Σε ανακοίνωση που έβγαλε η οικογένεια της, η κηδεία της θα γίνει στις 14:00 και σε στενό κύκλο.
Αντί στεφάνων, ζητείται να γίνουν δωρεές στη «Φλόγα», τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».
«Την πολυαγαπημένη μας Μαρινέλλα αποχαιρετούμε την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 14:00, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών. Η σορός της θα βρίσκεται για προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου από τις 08:00 έως τις 13:00.
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παράκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη “Φλόγα”, Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Κυριακή Παπαδοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου 1938, ως το τέταρτο και νεότερο παιδί της οικογένειάς της, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.
Η οικογένεια της δεν της έκοψε τα φτερά, αναγνωρίζοντας το μοναδικό της ταλέντο, και γρήγορα η Μαρινέλλα διέπρεψε στην μουσική σκηνή.
Υπήρξε πρωτοπόρος στο είδος της, μιας και ήταν η πρώτη που σηκώθηκε από την καρέκλα. Δοκίμασε τις δυνατότητες της, άνοιξε νέους ορίζοντες στο ελληνικό τραγούδι και άφησε τεράστια παρακαταθήκη πίσω της.
Μέσα σε μία πορεία άνω των 60 χρόνων, κατάφερε να σημαδέψει ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι.
Οι θαυμαστές της, άνθρωποι από την πολιτική σκηνή και συνάδελφοι της την αποχαιρετούν με συγκίνηση, τιμώντας μια ερμηνεύτρια που συνδέθηκε όσο λίγες με την ιστορία και την εξέλιξη της μουσικής στην Ελλάδα.
Πηγή: newsit.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed