ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της δίκης των Τεμπών – Συγκρούσεις για την αίθουσα και αιχμές κατά Φλωρίδη
Η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται την Τετάρτη

Η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται την Τετάρτη, με τις εργασίες επέκτασης της κύριας αίθουσας να ολοκληρώνονται, ενώ η διαδικασία έχει διακοπεί έως την 1η Απριλίου. Ωστόσο, η επανεκκίνηση γίνεται μέσα σε κλίμα έντασης, με αντιδράσεις για την επάρκεια του χώρου και αιχμηρές πολιτικές τοποθετήσεις.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υπερασπίστηκε την καταλληλότητα της αίθουσας, τονίζοντας ότι «δεν αποκλείεται κανένας» από τη διαδικασία.
Όπως ανέφερε, προβλέπονται 110 θέσεις σε έδρανα για δικηγόρους και 150 θέσεις με καθίσματα εργασίας, ενώ η αίθουσα διαθέτει συνολικά 360 θέσεις στο πρώτο επίπεδο. Υποστήριξε επίσης ότι ο χώρος είναι λειτουργικά ανώτερος ακόμη και από τη μεγαλύτερη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, επισημαίνοντας πως δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για πολιτικά πρόσωπα ή υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων.
Στον αντίποδα, συγγενείς θυμάτων και νομικοί εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις. Η Μαρία Καρυστιανού προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος νέας αναβολής, καταγγέλλοντας ότι δεν είναι αποδεκτό να παρακολουθούν τη δίκη από άλλη αίθουσα μέσω οθόνης. Όπως δήλωσε, «δεν μπορεί να διεξαχθεί δίκη όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί ούτε τα στοιχειώδη χωροταξικά», αποδίδοντας ευθύνες για ανεπάρκεια οργάνωσης. Παράλληλα, η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης και βασικής πρόνοιας για τους παράγοντες της δίκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν διάδικοι και μάρτυρες να παραμένουν όρθιοι χωρίς επαρκείς θέσεις.
Η ένταση κλιμακώθηκε περαιτέρω με δημόσιες παρεμβάσεις. Σε ανάρτησή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για προσβολή των θυμάτων, σπατάλη δημόσιου χρήματος και απαξίωση της διαδικασίας.
Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα, τονίζοντας ότι η δίκη πρέπει να παραμείνει στη Λάρισα. Όπως υπογράμμισε, με ορισμένες παρεμβάσεις ο χώρος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς της διαδικασίας σε άλλη πόλη.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed