ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να εργάζεται με τρισδιάστατη απεικόνιση

Η ρομποτική χειρουργική με τη χρήση του συστήματος Da Vinci βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη εφαρμογή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιούνται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως κήλες του κοιλιακού τοιχώματος, βουβωνοκήλες, διαφραγματοκήλες, καθώς και παθήσεων στομάχου, λεπτού και παχέος εντέρου, πυέλου.
Επιλεκτικά το σύστημα χρησιμοποιείται σε επεμβάσεις επείγουσας χειρουργικής (παθήσεις σκωληκοειδούς απόφυσης κ.α) Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τον Γενικό Χειρουργό Ευάγγελο Καναβό, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και την ομάδα του, ο οποίος αξιοποιεί τις δυνατότητες της ρομποτικής τεχνολογίας σε ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών παθήσεων.
Η Α’ Χειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών και στη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Da Vinci, διευρύνει συνεχώς τις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρει στους ασθενείς, επιτρέποντας την αντιμετώπιση ακόμη και σύνθετων περιστατικών, σε ένα πλήρως οργανωμένο νοσοκομειακό περιβάλλον, με σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και ολοκληρωμένες υποστηρικτικές δομές, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας και φροντίδας για τον ασθενή.

Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να εργάζεται με τρισδιάστατη απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετικά ακριβή έλεγχο των χειρουργικών κινήσεων, διευκολύνοντας την εκτέλεση λεπτών χειρουργικών χειρισμών ακόμη και σε ανατομικά δυσπρόσιτες περιοχές.
Για τον ασθενή, η ρομποτική χειρουργική συνδέεται με σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως μικρότερες τομές, περιορισμένη απώλεια αίματος, μειωμένο χειρουργικό τραύμα και ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση, σε σχέση με την κλασσική χειρουργική, επιτρέποντας την πιο γρήγορη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές δραστηριότητες – εργασιακές.

Η ανάπτυξη της ρομποτικής χειρουργικής στη Γενική Χειρουργική αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των χειρουργικών υπηρεσιών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας να έχουν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες χειρουργικές θεραπείες στον τόπο τους, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης σε μεγάλα αστικά κέντρα.


- ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 21:01
“Γιάννης Μπουτάρης – πολιτική αλλιώς”: παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λεωνίδα Μακρή στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 19:24
Η Λάρισα στο παλμό της καινοτομίας από σήμερα με το innovent forum 2026 παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα» - ΒΟΛΟΣ | 27.03.2026 | 13:37
Αρτοποιοί Μαγνησίας σε «ασφυξία» από την ενεργειακή κρίση – Φόβοι για νέα «λουκέτα» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 12:32
Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τη διαπίστευσή της ως οργανισμού πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων - ΔΙΕΘΝΗ | 27.03.2026 | 12:28
Φρουροί της Επανάστασης: Τα Στενά του Ορμούζ είναι κλειστά, θα εμποδίσουμε όποιον επιχειρήσει να τα περάσει - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:26
Συνελήφθη στα Φάρσαλα για ρευματοκλοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:08
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης, ανέδειξε την επικινδυνότητά του
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:02
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 08:51
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 08:57
Πριν το Πάσχα η de minimis στη μηδική 30 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνει ο Ανδριανός - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:10
Δήμος Ελασσόνας για τουρκική σημαία: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:04
Βιωματική δράση στη Λάρισα «Ισότητα μέσα από τη γνώση» στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα»














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed