ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά που ξεκλήρισε οικογένεια – Κάηκαν ζωντανές μάνα και κόρη, σοβαρά τραυματίας ο γιος
Τα νεότερα από την τραγωδία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τα ακριβή αίτια της φονικής πυρκαγιάς που συγκλόνισε τον Βόλο το απόγευμα της Τετάρτης 25ης Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, οδηγώντας στον θάνατο δύο γυναικών και στον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα, ξεκληρίζοντας ουσιαστικά μία οικογένεια και βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Οι δύο γυναίκες που απανθρακώθηκαν
Η 86χρονη γιαγιά εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι από τους πυροσβέστες, ενώ η 60χρονη κόρη της βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο, έχοντας προηγουμένως προσπαθήσει να διαφύγει από τις φλόγες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική σόμπα που βρισκόταν σε λειτουργία. Μέσα στο σπίτι υπήρχαν και άλλες εστίες θέρμανσης, όπως ξυλόσομπα αλλά και επιπλέον ηλεκτρικές θερμάστρες, γεγονός που φαίνεται να συνέβαλε καθοριστικά στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά την αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς προκλήθηκε μικρή έκρηξη, πιθανότατα λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας των συσκευών ή της υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα το σπίτι να τυλιχθεί στις φλόγες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να πήρε φωτιά η κουβέρτα με την οποία ήταν τυλιγμένη η 86χρονη από την ηλεκτρική σόμπα αλογόνου που βρέθηκε δίπλα της και η πυρκαγιά να εξαπλώθηκε γρήγορα, χωρίς να ,μπορούν να αντιδράσουν οι ένοικοι του σπιτιού.
Οι δραματικές στιγμές και η μάχη για επιβίωση
Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές. Περίοικοι άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο, τον οποίο αρχικά εξέλαβαν ως τροχαίο ατύχημα. Όταν πλησίασαν, αντίκρισαν το σπίτι να φλέγεται και άκουσαν κραυγές αγωνίας για βοήθεια.
Μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν σκηνές που προκαλούν σοκ. Ένας από τους πρώτου
ς που έσπευσαν στο σημείο πήδηξε στην αυλή, καθώς η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη, και βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο 39χρονος βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, με σοβαρά εγκαύματα, κρατώντας το πρόσωπό του και φωνάζοντας για βοήθεια.
Την ίδια στιγμή, μία από τις δύο γυναίκες βγήκε από το φλεγόμενο σπίτι, έχοντας ήδη τυλιχθεί στις φλόγες. Παρά την προσπάθεια γείτονα να τη βοηθήσει ρίχνοντάς της ένα μπουφάν για να σβήσει τη φωτιά, η γυναίκα κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στα μάτια όλων.
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και ισχυρή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 19 πυροσβέστες με επτά πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Κωνσταντίνος Μπαλαντίνας. Στο σημείο βρέθηκε επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Ευάγγελος Καραμίντζας, συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, στο σημείο μετέβησαν ο γενικός αστυνομικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Γεώργιος Ντιζές, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Αθανάσιος Κουλούρης, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
Παράλληλα, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν
Οι κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν με τρεμάμενη φωνή όσα εκτυλίχθηκαν. Μια γειτόνισσα, η νοσηλεύτρια Αδαμαντία Βούλγαρη, ανέφερε ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη τη στιγμή που έφτανε στο σπίτι της και έτρεξε αμέσως προς το σημείο.
Όπως είπε, είδε μία γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι με τα ρούχα της να καίγονται, ενώ άλλοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βοηθήσουν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλα είχαν τελειώσει.
Οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι η φωτιά εξαπλώθηκε με ασύλληπτη ταχύτητα, μετατρέποντας το σπίτι σε πύρινη παγίδα.
Αλλοι κάτοικοι που έσπευσαν στο σημείο μιλούν για σκηνές απόλυτου τρόμου. Ένας δυνατός θόρυβος, που αρχικά θεωρήθηκε τροχαίο ατύχημα, ήταν αυτός που κινητοποίησε τη γειτονιά. Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όταν πλησίασε, αντίκρισε το σπίτι να καίγεται ολοσχερώς και άκουσε κραυγές βοήθειας. Η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη και ένας από τους γείτονες αναγκάστηκε να πηδήξει από τα κάγκελα για να φτάσει στην αυλή.
Εκεί βρέθηκε μπροστά στον 39χρονο, ο οποίος σφάδαζε από τον πόνο, με εμφανή εγκαύματα στο πρόσωπο. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μία γυναίκα είχε βγει από το σπίτι, αλλά τα ρούχα της είχαν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια να τη βοηθήσει, εκείνη κατέρρευσε και κατέληξε μπροστά στα μάτια τους.
Η έρευνα και τα επόμενα βήματα
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έχει αναλάβει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Το σπίτι σφραγίστηκε αργά το απόγευμα, ενώ οι αρχές συλλέγουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά.
Καθοριστική θεωρείται και η μελλοντική κατάθεση του 39χρονου, όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει, καθώς ενδέχεται να δώσει κρίσιμες πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό της οικίας πριν από την έκρηξη.
Η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια ήσυχη και ευγενική οικογένεια, που διέμενε στο σπίτι τα τελευταία περίπου δύο χρόνια. Είχε καταγωγή από την Κοζάνη.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτες, ανείπωτο πόνο και ένα βαθύ αίσθημα απώλειας. Μια οικογένεια χάθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, σε μια ημέρα που κανονικά θα ήταν ημέρα γιορτής και μνήμης.
taxydromos.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed