ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα: Ερωτήματα και ανησυχία μετά την κατάρρευση εκπαιδευτικού
Η ψυχολογική πίεση και η ΕΔΕ

Νέα διάσταση λαμβάνει το σοβαρό περιστατικό με την κατάρρευση εκπαιδευτικού στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς, παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση.
Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ζέρβα, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για το περιστατικό, τη διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ο κ. Ζέρβας επιβεβαίωσε το πρόβλημα υγείας που δημιουργήθηκε στον εκπαιδευτικό και την κλήση του ΕΚΑΒ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί του.
Ωστόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα υπάρχει προβληματισμός για το κλίμα που επικρατεί σε ορισμένες σχολικές μονάδες και για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διαδικασίες.
Το περιστατικό, κατά το οποίο εκπαιδευτικός κατέρρευσε υπό το βάρος έντονης ψυχολογικής πίεσης ενώ βρισκόταν σε διαδικασία ΕΔΕ, έχει ανοίξει έναν ευρύτερο διάλογο για τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και τα όρια της διοικητικής πρακτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολικό περιβάλλον, δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση έντασης, καθώς εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για επιβαρυμένο και «τοξικό» κλίμα, ενώ αναφέρονται και περιστατικά συνεχούς πειθαρχικού ελέγχου που δημιουργούν συνθήκες πίεσης.
Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί φορείς, όπως η ΕΛΜΕ Λάρισας, έχουν ήδη παρέμβει, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο σχολείο και ζητώντας διερεύνηση των καταγγελιών.
Το γεγονός ότι η υπόθεση συνδέεται με πειθαρχικές διαδικασίες που φέρονται να επεκτείνονται χρονικά και να αφορούν περισσότερους εκπαιδευτικούς, ενισχύει τις φωνές που ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια και σαφείς απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο.
Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει θεσμική μέριμνα για την ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονων διοικητικών πιέσεων.
Το ζήτημα πλέον ξεπερνά τα όρια ενός μεμονωμένου περιστατικού και αγγίζει τον πυρήνα της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος, με την εκπαιδευτική κοινότητα να αναμένει απαντήσεις και ουσιαστικές .
- ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 22:43
Συναγερμός στη Λέσβο για την εξαφάνιση 24χρονου κτηνοτρόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 22:04
Συνεχίζεται ο κατήφορος για την ΑΕΛ- ήττα 0-1 στη Λάρισα από τον Πανσεραϊκό-απογοήτευση για τους χιλιάδες φιλάθλους - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 22:03
Οδυνηρή ήττα της ΑΕΛ από τον Πανσερραϊκό (0-1) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 21:52
Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: Μετωπική δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων με τρεις τραυματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.04.2026 | 21:34
Σπάνιος μαυροπελαργός εμφανίστηκε στα νερά της Κάρλας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 21:25
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα -Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους - ΒΟΛΟΣ | 26.04.2026 | 21:15
Βόλος: Καθηγήτρια έβαζε μαθητές να βλέπουν θρίλερ την ώρα του μαθήματος - ΔΙΕΘΝΗ | 26.04.2026 | 20:55
Επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών: Σοκ προκαλεί το μανιφέστο του δράστη – Είχε στοχοποιήσει υψηλόβαθμα πρόσωπα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.04.2026 | 19:03
Τραγικός θάνατος για 57χρονο αγρότη στο Ασημοχώρι Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 21:25
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα -Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 11:03
«Κλειδώνει» ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Οι λεπτομέρειες που διαφοροποιούνται - Η πρόγνωση Κολυδά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:14
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:50
Η Λάρισα σήμερα απλώνει μια τεράστια αγκαλιά στον 4ο Αγώνα Δρόμου Run For Autism Larissa 2026 (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 20:51
Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις – Ο καιρός την Πρωτομαγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:10
Δοθηκε η εκκίνηση για τον 8ο Kissavos Marathon Race των 40 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 10:57
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε 60χρονος σμήναρχος-σήμερα η κηδεία του















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed