ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Το απόλυτο μυστήριο: Ο ελληνικός δρόμος σπου τα αυτοκίνητα πάνε «κόντρα» στη βαρύτητα (video)
Τι συμβαίνει πραγματικά;

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται καθημερινά ένας δρόμος ανάμεσα στην ΠΕ Λάρισας και στην Πιερία (συνδεει την Καρυά Ελασσόνας με τη Λεπτοκαρυά Πιερίας), καθώς όπως όλα δείχνουν τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο πέρασμα αψηφούν το νόμο της βαρύτητας.
Μια πινακίδα λίγο πριν της Παλαιά Λεπτοκαρυά στην Πιερία προδίδει την ύπαρξη ενός «Μαγνητικού Πεδίου», σε μια ορεινή περιοχή που φιλοξενεί ένα φαινόμενο τόσο εντυπωσιακό όσο και ανεξήγητο για πολλούς.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε αντίστοιχο δρόμο στο βουνό της Πεντέλης στην Αττική, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα δείχνει να έχει ανοδική κλίση, τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο συμπεριφέρονται ακριβώς σα να βρίσκονται σε κατηφόρα, καθώς κυλούν χωρίς καμία απολύτως ώθηση.
Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες αφήνονται ελεύθερα και κινούνται προς τα πάνω, ενώ στην «κατηφόρα» επιβραδύνουν ή ακόμα και σταματούν. Δια γυμνού οφθαλμού, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να κυλάει στην ανηφόρα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί και να διαδοθεί η θεωρεία ότι πρόκειται για μια ανωμαλία στο μαγνητικό πεδίο.

Βέβαια η επιστημονική κοινότητα έχει διαφορετική άποψη, καθώς χρειάζεται ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο ώστε να «αναγκάσει» ένα αντικείμενο με το βάρος ενός αυτοκινήτου να αψηφήσει τους κανόνες της Φυσικής και να κυλίσει στην ανηφόρα.
Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο δρόμο, πιθανότητες να πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη είναι συντριπτικά υψηλότερες από εκείνες που θέλουν την… αντιστροφή των βαρυτικών κανόνων να οφείλεται σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο.
Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο έχει φυσικά τραβήξει την προσοχή του κοινού. Πολλοί κατά καιρού έχουν σπεύσει να επισκεφθούν την περιοχή, θέλοντας να ζήσουν οι ίδιοι αυτή τη σχεδόν… μαγνητική εμπειρία και να σχηματίσουν τη δική τους άποψη.
Το νεότερο βίντεο που ανέβηκε στα social media και που είναι και πάλι αφιερωμένο στον συγκεκριμένο δρόμο αποτέλεσε και για εμάς την αφορμή ώστε να αναδείξουμε ένα ακόμα… ανεξήγητο φαινόμενο της ελληνικής ασφάλτου.
Δείτε παλαιότερα βίντεο από την περιοχή:
carandmotor.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα» - ΒΟΛΟΣ | 27.03.2026 | 13:37
Αρτοποιοί Μαγνησίας σε «ασφυξία» από την ενεργειακή κρίση – Φόβοι για νέα «λουκέτα» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 12:32
Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τη διαπίστευσή της ως οργανισμού πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων - ΔΙΕΘΝΗ | 27.03.2026 | 12:28
Φρουροί της Επανάστασης: Τα Στενά του Ορμούζ είναι κλειστά, θα εμποδίσουμε όποιον επιχειρήσει να τα περάσει - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:26
Συνελήφθη στα Φάρσαλα για ρευματοκλοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:08
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης, ανέδειξε την επικινδυνότητά του - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 11:57
Οργή δημάρχων Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 11:31
ΥΠΑΑΤ: Στα 17 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 08:51
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 08:57
Πριν το Πάσχα η de minimis στη μηδική 30 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνει ο Ανδριανός - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:04
Βιωματική δράση στη Λάρισα «Ισότητα μέσα από τη γνώση» στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:10
Δήμος Ελασσόνας για τουρκική σημαία: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:02
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 26.03.2026 | 11:57
Βόλος: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά που ξεκλήρισε οικογένεια – Κάηκαν ζωντανές μάνα και κόρη, σοβαρά τραυματίας ο γιος














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed