ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία»
«Τραμπουκισμοί, κατάληψη δημοσίων χώρων, εκδίωξη δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών...»

«Τραμπουκισμοί, κατάληψη δημοσίων χώρων, εκδίωξη δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, παράνομες βιντεοσκοπήσεις διακινούνται στο διαδίκτυο ως κατόρθωμα», λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης για τα Τέμπη.
Με μία ιδιαίτερη σκληρή ανακοίνωση, επανέρχεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στα όσα διαδραματίζονται στο δικαστήριο της Λάρισας, ενόψει της μεγάλης δίκης για τα Τέμπη, που ξεκινά την Δευτέρα, κατηγορώντας τόσο την Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και την Μαρία Καρυστιανού για τη «δηλωμένη πρόθεσή τους», όπως υπογραμμίζει, «να δυναμιτίσουν την κατάσταση και με κάθε τρόπο να μην διεξαχθεί η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών».
«Τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται στο Δικαστήριο της Λάρισας με το δίδυμο Κωνσταντοπούλου- Καρυστιανού και την τέλεση σοβαρών αυτόφωρων κακουργημάτων και πλημμελημάτων, θυμίζουν σκηνές άγριας Δύσης», σημειώνει η Ένωση και τονίζει χαρακτηριστικά: «Τραμπουκισμοί, κατάληψη δημοσίων χώρων, εκδίωξη δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, παράνομες βιντεοσκοπήσεις διακινούνται στο διαδίκτυο ως κατόρθωμα και επιβεβαίωση ενός ψεύτικου αντισυστημισμού που κρύβει φασιστική νοοτροπία».
«Αποκαλύφθηκε το ψεύτικο ενδιαφέρον τους για απόδοση δικαιοσύνης»
Οι δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν πως «είναι δηλωμένη πρόθεσή τους πλέον να δυναμιτίσουν την κατάσταση και με κάθε τρόπο να μην διεξαχθεί η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών», ενώ σημειώνουν ότι «έχουν πέσει οι μάσκες και αποκαλύφθηκε το ψεύτικο ενδιαφέρον τους για απόδοση Δικαιοσύνης. Έχουν βάλει απέναντι τους συγγενείς των θυμάτων που περιμένουν 3 χρόνια την έναρξη της διαδικασίας, τους δικηγόρους που έχουν ετοιμαστεί για να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, την κοινωνία ολόκληρη που ζητά Δικαιοσύνη».
«Μοναδικός στόχος τους», υπογραμμίζουν, «είναι η πολιτική εκμετάλλευση μιας ποινικής διαδικασίας αξιοποιώντας κενά της νομοθεσίας και κάλυψη από την βουλευτική ασυλία, ρωγμές ενός συστήματος που επιτρέπει τέτοιους ακροβατισμούς».
Και προειδοποιούν πως «δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση οι εισαγγελείς για να κινηθούν οι ποινικές διώξεις αυτεπάγγελτων αδικημάτων, ούτε οι δικηγορικοί σύλλογοι για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα μελών τους, ούτε η κυβέρνηση για να λάβει τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα που προτείναμε εδώ και καιρό ώστε να ξεκινήσει ομαλά η διαδικασία στο ακροατήριο την Δευτέρα».
Νωρίτερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτήρισε, με ανακοίνωσή της, ως «κουραστικά επικίνδυνη» και «επαγγελματία συκοφάντη», κατηγορώντας την για παρανοϊκά σενάρια και για προσπάθεια παρακώλυσης της δίκης για τα Τέμπη.
in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:14
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η Όσσα στο διάβα… των χρόνων» στο Χατζηγιάννειο (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.03.2026 | 20:04
Αμερικανικό μπλόκο σε δύο ρωσικά τάνκερ που κατευθύνονται στην Κούβα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:01
Η Θεσσαλία ανοίγει δρόμους στη Γερμανία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 19:58
Λαμπρινίδης: Επείγουσα παρέμβαση για επικίνδυνες στέγες αμιάντου στο Μουζάκι - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:52 | video
Τη Μεγάλη Εβδομάδα παραδίδεται σε λειτουργία η γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα, στις Αλυκές (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:44
Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Νέα Αγχίαλο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.03.2026 | 19:26
Τα πρώτα σύννεφα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Η Τράπεζα της Ελλάδας χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 19:21
Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ Λάρισας Βαγγέλης Νασιόπουλος
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed