ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στη μεγαλύτερη μονάδα LNG του Κατάρ- Ραγδαία άνοδος της τιμής του πετρελαίου
«Αν το ξανακάνετε θα καταστρέψουμε το South Pars», απειλεί ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με μπαράζ ιρανικών επιθέσεων σε Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε ξανά βαλλιστικούς πυραύλους προς το βόρειο τμήμα της χώρας, την τρίτη φορά μέσα σε μια ώρα, ενώ ήχησαν οι σειρήνες.
Νέα, ανεξέλεγκτη τροπή παίρνει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνεται και πλήττει πλέον ενεργειακές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές στην ευρύτερη περιοχή.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών για την ενίσχυση της επιχείρησής της στη Μέση Ανατολή, καθώς ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για πιθανά επόμενα βήματα στην εκστρατεία του κατά του Ιράν, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το Reuters. Οι αναπτύξεις δυνάμεων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον Τραμπ να έχει πρόσθετες επιλογές καθώς σκέφτεται την επέκταση των αμερικανικών επιχειρήσεων, με τον πόλεμο στο Ιράν να έχει μπει στην τρίτη εβδομάδα του.
Εκτεταμένες ζημιές εν τω μεταξύ προκάλεσε η ιρανική πυραυλική επίθεση στο μεγάλο ενεργειακό συγκρότημα Ras Laffan Industrial City στο Κατάρ, έναν από τους σημαντικότερους κόμβους παραγωγής και εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) παγκοσμίως. Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία ενέργειας QatarEnergy, οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν έπληξαν εγκαταστάσεις στην περιοχή, προκαλώντας πυρκαγιές και σημαντικές ζημιές σε υποδομές του συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες φωτιάς. Η Ras Laffan, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Ντόχα, φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγροποίησης φυσικού αερίου στον κόσμο και αποτελεί βασικό κόμβο για τις εξαγωγές LNG του Κατάρ, ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φυσικού αερίου διεθνώς.
Η επίθεση, η οποία αποδίδεται σε αντίποινα της Τεχεράνης μετά τα πλήγματα στο ιρανικό κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, θεωρείται σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς πλήττει κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και εντείνει τις ανησυχίες για διαταραχές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Η κλιμάκωση έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τις διεθνείς αγορές ενέργειας. Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με το Brent να κινείται πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ άνοδο καταγράφει και το φυσικό αέριο. Τα συμβόλαια φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στα 3,2494 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 6%.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε οργισμένη προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, εάν το Ιράν επιτεθεί ξανά σε εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε γνώση της ισραηλινής επίθεσης στο συγκεκριμένο κοίτασμα και τόνισε ότι το Κατάρ δεν είχε καμία εμπλοκή.
Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι «διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε στρατιωτική δράση» εναντίον της Τεχεράνης, ενώ το Κατάρ απέλασε τους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας της ιρανικής αποστολής από τη χώρα.
Στο μεταξύ, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπέιτ Άουα στη Δυτική Όχθη, όταν ιρανικός πύραυλος έπληξε κτήριο, ενώ άλλοι 13 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το πλήγμα προκλήθηκε από ιρανικό πύραυλο και όχι από θραύσματα αναχαίτισης. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για πύραυλο διασποράς που κατάφερε να περάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας. Πρόκειται για τους πρώτους νεκρούς στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν. Παράλληλα, ένας αλλοδαπός εργάτης σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ εξαιτίας πλήγματος ιρανικού πυραύλου.

- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 08.04.2026 | 01:53
Ανατροπή στο σύμπαν: Άστρα «πεθαίνουν» χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 23:30
Χαραμάδα ελπίδας: Ο Τραμπ εξετάζει το αίτημα του Πακιστάν για διορία δύο εβδομάδων – Θετικό το Ιράν - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 21:52
«Απόψε θα πεθάνει ένας πολιτισμός»-Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της απειλής Τραμπ- Τα τρία σενάρια - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 07.04.2026 | 21:29
Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Θεσσαλικό Θέατρο - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 21:26
Δήμος Λαρισαίων: Yποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2026 | 21:07
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βίγκαν ακτιβιστών ενόψει Πάσχα: «2 εκατομμύρια σφαγές για ένα έθιμο» - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2026 | 21:00
Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Βόλου: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε πολυκατοικία – Δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:53
Δήμος Λαρισαίων: Η Συμπαράταξη καταγγέλλει τη… Συμπαράταξη; Πόσος λαϊκισμός και κοροϊδία να χωρέσουν σε μια… “κωλοτούμπα”;
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 08:32
Σε ΦΕΚ οι συνδεδεμένες σε σιτάρι 8.9 ευρώ το στρέμμα, κριθάρι 11.5 ευρώ, όλα τα ποσά-ολοταχώς για πληρωμή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 10:14
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της μπροστά στους γονείς της - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 19:28
ΑΑΔΕ: Πληρωμή σήμερα 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων -122 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένη βαμβακιού - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:50
Καραμπόλα οχημάτων έξω από τη Λάρισα: Στο νοσοκομείο διασωληνωμένος 47χρονος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 13:35
Τραγωδία στα Μετέωρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό από ιερά μονή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:38
Θλίψη σε Φάρσαλα, Δομοκό: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών ο Σωτήρης Δρόσος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.04.2026 | 16:54
Αγροτικό συλλαλητήριο – μήνυμα για επιβίωση στον Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:40
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed