ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εξάρθρωσαν νέα συμμορία εκμετάλλευσης αλλοδαπών -Ζευγάρι από την Κρήτη οι αρχηγοί, είχαν ιδιωτικό ΚΕΠ-βιτρίνα
21 συλλήψεις για τη συμμορία εκμετάλλευσης αλλοδαπών στην Κρήτη, τα μέλη της οποίας δρούσαν τουλάχιστον από το 2024

Σε 21 συλλήψεις για τη συμμορία εκμετάλλευσης αλλοδαπών στην Κρήτη, τα μέλη της οποίας δρούσαν τουλάχιστον από το 2024, προχώρησαν οι Αρχές.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 16 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς για εμπορία ανθρώπων.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Ηράκλειο και Λασίθι Κρήτης, στη Θήβα και την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 200.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τα κέρδη της οργάνωσης ξεπερνάνε τα 5.000.000 ευρώ.
Αρκετοί από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα για τον νόμο περί ζωοκλοπής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, απλές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλοπές, απειλές, απόπειρες ανθρωποκτονίας, πλαστογραφία, νομοθεσία περί αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση και άλλα.
Υπόσχονταν νόμιμη εργασία, τους άρπαζαν τα έγγραφα
Όπως διαπιστώθηκε, στους αλλοδαπούς-θύματα υπόσχονταν νόμιμη εργασία και διαμονή στην Ελλάδα. Αντί αυτού, τους άρπαζαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους ανάγκαζαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς νόμιμη σύμβαση, δημιουργώντας παράλληλα ένα εικονικό χρέος που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα την εργασιακή τους εκμετάλλευση και την άσκηση ψυχολογικής βίας.

Το ιδιωτικό ΚΕΠ-βιτρίνα
Ως «βιτρίνα» λειτουργούσε επιχείρηση στο Ηράκλειο, που δραστηριοποιείται από το 2021 στη συνδυαστική παροχή γραμματειακών και συμβουλευτικών υπηρεσιών γραφείου και επιχειρήσεων, υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης κ.λπ. Η εταιρεία ανήκε σε ποσοστό 90% στη σύζυγο του φερόμενου ως αρχηγού ,ενώ ο ίδιος είχε ποσοστό συμμετοχής 10%.
Μεταξύ άλλων, υπέβαλλαν ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις ως έγγραφα βέβαιης χρονολογίας σε αιτήσεις αλλοδαπών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις με σκοπό να δοθεί η «μπλε βεβαίωση».
Ο σκληρός πυρήνας -Ο αρχηγός και τα αρχηγικά μέλη

Ο σκληρός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούνταν από 5 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν.
Τον 51χρονο φερόμενο αρχηγό που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε τον ουσιαστικό και πλήρη έλεγχο. Ο ίδιος δεν είχε σχέση με τους αλλοδαπούς εργάτες. Πραγματοποιούσε επαφές με τους μεσάζοντες από τους οποίους έπαιρνε τα χρήματα και με τους εικονικούς εργοδότες στους οποίους κατέβαλλε πληρωμές.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών στο σπίτι τους στο Ηράκλειο Κρήτης, εκεί όπου συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 144.000 ευρώ, πολλές τραπεζικές κάρτες και ατζέντες με στοιχεία αλλοδαπών όπου αναγράφονταν χρηματικά ποσά και στοιχεία εικονικών συμβάσεων.
Στο ΚΕΠ της 44χρονης βρέθηκαν 2.2275 ευρώ, δύο διαβατήρια αλλοδαπών από Πακιστάν και Αλβανία, μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν στους αλλοδαπούς, διάφορα χρηματικά ποσά, καθώς και πολλά έγγραφα που σχετίζονται με την εγκληματική οργάνωση.
Το ζευγάρι, μάλιστα, για τις μετακινήσεις του είχε ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο είχαν αποκτήσει από την παράνομη δραστηριότητά τους.
Στον σκληρό πυρήνα ήταν ακόμα 3 άτομα, 2 άνδρες 50 και 48 ετών και μία γυναίκα 25 ετών.

Οι άμεσοι συνεργάτες
Άμεσοι συνεργάτες τους-μεσάζοντες ήταν 7 ακόμα άτομα.
Οι 5 από αυτούς συνελήφθησαν. Ένας 36χρονος Πακιστανός γνωστός ως «Σαντάμ», φερόμενος ως ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ένας 35χρονος Πακιστανός αποκαλούμενος ως «Χασίπ» ή «Χασίμπ», ένας 26χρονος Πακιστανός, ένας 28χρονος Πακιστανός γνωστός ως Γκιόλ και ένας συνομήλικός του, επίσης από το Πακιστάν.

Ο 6ος, από την έρευνα, προέκυψε ότι βρίσκεται στο Πακιστάν, ενώ ο 7ος δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Οι εικονικοί εργοδότες
Εικονικοί εργοδότες ήταν 11, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 10.
Πρόκειται για 32χρονο και τη μητέρα του, ένα ανδρόγυνο, καθώς και ακόμα ζευγάρι, που δεν συνελήφθη όμως η σύζυγος.
Ως εικονικοί εργοδότες περιγράφονται στη σχετική δικογραφία ακόμα 8 κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν παρακρατήσει τα διαβατήρια από 19 Πακιστανούς, ενώ για 29 ακόμα υπηκόους Πακιστάν δεν διαπιστώθηκε εάν παρακρατήθηκαν, όμως ταυτοποιήθηκαν οι εικονικοί εργοδότες.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 23:49
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.04.2026 | 22:59
ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι τρεις οι δικογραφίες για τους 11 + 2 και τους 5 πρώην βουλευτές -Τα αδικήματα που ερευνώνται - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 22:06
Κακοκαιρία Erminio: Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Θα επιμείνουν και την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - ΕΛΛΑΔΑ | 01.04.2026 | 21:07
Γλυφάδα: Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο για να του κλέψουν το κινητό - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 20:55
Λάρισα: Σύλληψη 34χρονου για ναρκωτικά-Είχε σακούλες με κάνναβη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 20:48
Δήμος Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης και την Πέμπτη 2 Απριλίου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.04.2026 | 20:43
Βιολάντα: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για την πολύνεκρη τραγωδία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:38
Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στα κινητά σε Λάρισα, Μαγνησία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:16
Κακοκαιρία- Τσατραφύλλιας: Μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ώρες - Μαγνησία, Λάρισα στις περιοχές που θα πληγούν - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 10:37
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:59
Διακοπή της δίκης των Τεμπών για Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου και επανάληψη 23 Απριλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:48
Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: «Αστυνομοκρατία» – Τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok μέσα από την αίθουσα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 10:09
Ένταση από το πρωί στη δίκη Τεμπών- αστυνομικός έλεγχος και συνωστισμός για τους συγγενείς κάτω από βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 22:06
Κακοκαιρία Erminio: Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Θα επιμείνουν και την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 11:56
«Tο παιδί μου δίνει τεράστια μάχη με πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα»: Συγκινεί ο πατέρας του Γεράσιμου

















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed