ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
ΟΛΒ: Αιχμές για παραλείψεις στη μελέτη και ενστάσεις για το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών (video)
Διυπουργική θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Δυόμισι χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και ενώ το έργο βυθοκόρησης του λιμανιού έχει ολοκληρωθεί, με 50.000 τόνους σκουπιδιών να συσσωρεύονται μπροστά στην Ιχθυόσκαλα και στο σιδηροδρομικό πορθμείο στο λιμάνι του Βόλου με αποτέλεσμα οι δύο υποδομές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, σε σύσκεψη που έγινε χθες στο λιμάνι του Βόλου ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, παρέπεμψε σε λύση αφού πρώτα γίνει διυπουργική σύσκεψη.
Ηξεις αφήξεις εάν υπήρξε αβλεψία
Μετά το τέλος της σύσκεψης απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση για το αν υπήρξε αβλεψία στη μελέτη ή έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε μεν ότι ενημερώθηκε για όλες τις παραμέτρους του ζητήματος δεν τοποθετήθηκε όμως επί της ουσίας. Όπως ανέφερε, αυτό που μπορεί να συμβάλει από τη θέση του είναι να «ωριμάσει η συζήτηση που πρέπει να γίνει, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να προκύψουν οι πιθανές λύσεις».
Στο πλαίσιο αυτό είπε «σε διυπουργική επιτροπή θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα και να αναζητηθεί η οριστική επίλυση του ζητήματος. Αυτό το οποίο απαιτείται είναι κεντρική κυβέρνηση, υπερταμείο και αυτοδιοίκηση να δούμε το θέμα της διαχείρισης και να δούμε την καλύτερη επίλυση του».
Προτεραιότητα το Business Plan και το Master Plan
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Βόλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία υποδομή με σημαντική τοπική, υπερτοπική αλλά και εθνική σημασία.
Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο βασικές προτεραιότητες, η ολοκλήρωση του business plan και η προώθηση του master plan.
Ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του business plan βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο, ενώ το master plan αναμένεται να προχωρήσει χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς ενσωματώνει σημαντικό μέρος της εργασίας που έχει ήδη γίνει στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Για το θέμα, όπως είπε, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση με σαφή χρονοδιαγράμματα, ώστε να είναι πλήρως ενήμερη και η τοπική κοινωνία για την πορεία των σχεδιασμών.
Τον υφυπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τζήμος και το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της ΕΕΣΥΠ Ευάγγελος Βεγίρης, καθώς και με ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΛΒ Α.Ε. Δημήτρης Μανώλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Αθανασάκης.
Πόρους από το Πρόγραμμα Επενδύσεων ζήτησε ο Αναγνώστου
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου, ζήτησε την αποδέσμευση πόρων για την προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, επισημαίνοντας ότι ο υπάρχων είναι ιδιαίτερα παλαιός.
Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του Οργανισμού με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν εργασίες αποκατάστασης ζημιών που έχουν καταγραφεί στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.
Επίσης ο κ. Αναγνώστου έθεσε στον Υφυπουργό και στα ζητήματα προσωπικού καθώς λόγω του υφιστάμενου εργατικού πλαισίου, ο ΟΛΒ υποχρεούται να ακολουθεί συγκεκριμένο καθεστώς αμοιβών, με αποτέλεσμα το λιμάνι να «αιμορραγεί» από αποχωρήσεις.
Πριν τη σύσκεψη ο κ. Κοντογεώργης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα νέα φωτοβολτϊκά συστήματα, συνολικής ισχύος 500 kW που έχουν τοποθετηθεί στον κεντρικό προβλήτα στο χώρο πάρκινγκ του λιμένος, σε ειδικά σχεδιασμένα στέγαστρα, χωρίς να μειωθεί καμία θέση στάθμευσης, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις στέγες των αποθηκών του εμπορικού λιμένα, προσφέρουν ηλεκτρική ενεργειακή αυτονομία στον ΟΛΒ.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ -taxydromos.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 16:17
Επεισόδια στον Προμαχώνα: Αγρότες συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ – Λιποθύμισε αγρότης από τα χημικά (Video) - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 13:29
Σέρρες: Αγρότες ξανά με τρακτέρ στους δρόμους – Μπλόκο της αστυνομίας στον δρόμο για Προμαχώνα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.05.2026 | 13:03
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει το μέλλον - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 12:15
Παγετός έπληξε τις φιστικιές στα παρακάρλια χωριά- προβλήματα μικροκαρπίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:36
«Υπογράφτηκε η σύμβαση έργου που αφορά σε αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δρόμων και μικρής γέφυρας στην ΤΚ Μύρων» - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 11:27
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο - Με χαμόγελο στα χείλη ο 22χρονος
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.05.2026 | 13:00
Περιοδεία Κασσελάκη στη λαϊκή αγορά Αβέρωφ της Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.05.2026 | 13:29
«Ανάσα» για χιλιάδες αγρότες στη Θεσσαλία: κατοχυρώνεται η καταβολή των επιδοτήσεων παρά τα εμπόδια του Κτηματολογίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.05.2026 | 21:11
Κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την πομπή της περιφοράς του λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.05.2026 | 11:06
Η ακρίβεια στη Λαϊκή προκαλεί τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών στη Λάρισα- 5 ευρώ το κιλό τα κεράσια (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΒΟΛΟΣ | 14.05.2026 | 11:39
Σοκ στον Βόλο από την απώλεια 45χρονου πολύ γνωστού επιχειρηματία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.05.2026 | 09:13
Επίσκεψη Κουρέτα στη μεγαλύτερη υδροπονική επένδυση της Θεσσαλίας που βρίσκεται στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.05.2026 | 20:42
Πλήθη πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αχίλλιο με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed