ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους
Μία από τις γυναίκες που εξαπατήθηκαν περιέγραψε πώς η οικογένεια απέσπασε από εκείνη και τον σύζυγό της συνολικά 43.000 ευρώ

Μία από τις γυναίκες που εξαπατήθηκαν περιέγραψε πώς η οικογένεια απέσπασε από εκείνη και τον σύζυγό της συνολικά 43.000 ευρώ, με την υπόσχεση αγοράς λίρων αξίας 55.000 ευρώ που ποτέ δεν παρέλαβαν
Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την σπείρα των Ρομά στη Λάρισα, τα μέλη της οποίας ζούσαν σε πολυτελή έπαυλη, κατείχαν αρκετά ακριβά αυτοκίνητα και είχαν το εσωτερικό του σπιτιού τους διακοσμημένο με χρυσά έπιπλα, όπως καρέκλες και πολυθρόνες, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες.
Μία από τις γυναίκες που εξαπατήθηκαν περιέγραψε πώς η οικογένεια απέσπασε από εκείνη και τον σύζυγό της συνολικά 43.000 ευρώ, με την υπόσχεση αγοράς λίρων αξίας 55.000 ευρώ που ποτέ δεν παρέλαβαν. Η γυναίκα ανέφερε ότι αρχικά συμφώνησε να αγοράσει λίρες αξίας 55.000 ευρώ, ενώ της είπαν ότι υπήρχαν πακέτα συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, τα οποία θα ξεχώριζαν σταδιακά.
Στη συνέχεια, ο απατεώνας ζήτησε κρυφά επιπλέον 45.000 ευρώ, τα οποία ο σύζυγός της του έδωσε. Αντί να επιστρέψει με τις λίρες, εξαφανίστηκε. Όταν επισκέφθηκαν το σπίτι του, τους παρουσίασε πέντε πλάκες χρυσού αξίας 143.000 ευρώ και τους πρότεινε να του δώσουν άλλα 43.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Κατά την προσπάθεια να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, η γυναίκα ζήτησε να υπογράψουν επίσημο συμφωνητικό, αλλά ο απατεώνας επέμεινε σε συναλλαγή «χέρι με χέρι». Όταν του έδωσε το ποσό των 43.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα της έδωσε κέρματα των 20 λεπτών.
«Του είπα έρχομαι στο σπίτι σου. Μου είπε -Για το καλό σου μην το κάνεις-». Έφτασα στο σπίτι του και μου έδειξε το όπλο που είχε στην μέση του και συνέχισε. «Αφού σου είπα βρε βλαμμένη μην έρθεις. Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θα βγεις ζωντανή από εδώ;». Έφυγα τρέχοντας», συνέχισε το θύμα των Ρομά.
Μεσίτες «σασμών» οι απατεώνες
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε εκ νέου μια ιδιαίτερη απάτη, όπου συμμορίες Ρομά, λειτουργώντας ως «μεσίτες σασμών», αποσπούσαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της «επίλυσης» γάμων και τον χωρισμό ζευγαριών.
Οι δράστες προσέγγιζαν οικογένειες, παρεμβαίνοντας σε συζυγικές διαφορές και παρουσιάζοντας εαυτούς ως διαμεσολαβητές για τη διευθέτηση (σασμό) του χωρισμού. Αντί για παραδοσιακή συμφιλίωση, οι απατεώνες οργάνωναν «τελετές διαζυγίου», απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, που έφταναν ακόμα και τις 50.000 ευρώ, ως αποζημίωση για τη λύση του γάμου.
Η όλη διαδικασία αποτελούσε μια «μαφιόζικη» μέθοδο αποσπάσεων, εκμεταλλευόμενη τα έθιμα της κοινότητας.
Προσέγγισαν και γνωστό ηθοποιό
Γνωστός ηθοποιός που μίλησε στο Live News, αποκάλυψε ότι η ίδια οικογένεια απατεώνων τον είχε προσεγγίσει για να του πουλήσουν λίρες. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε πέσει θύμα, αλλά εξαπατήθηκε ένας φίλος του, από τον οποίο οι κατηγορούμενοι πήραν 30.000 ευρώ.
«Δεν έπεσα θύμα εγώ. Από έναν φίλο μου φάγανε λεφτά, 30.000 ευρώ. Του είπανε φέρε τα λεφτά μπροστά και θα σου δώσω τις λίρες. Του δώσανε ραντεβού στο ΣΕΦ, επειδή έχει έξοδο διαφυγής και δεν έχει φανάρια. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο ο άλλος, κατέβηκε και ο φίλος μου. Τα αυτοκίνητα είχαν 100 μέτρα απόσταση. Συναντήθηκαν στην μέση.
Του έδωσε τα λεφτά και του είπε “περίμενε να φέρω τις λίρες”. Μπήκε στο αμάξι, πάτησε γκάζι και έγινε καπνός. Έκανε λάθος και τον εμπιστεύτηκε, όπως γίνεται στις λαθραίες συναλλαγές. Εγώ ήμουν ο ενδιάμεσος. Αυτοί προσέγγισαν εμένα και μου είπανε “πουλάμε λίρες”. Το είπα σε έναν γνωστό πάνω στην κουβέντα και μου λέει “με ενδιαφέρει”. Είχαν καλή συμπεριφορά απέναντί μου και δεν κατάλαβα ότι είναι επαγγελματίες απατεώνες. Δεν μου προσέφεραν προμήθεια, δεν ήθελα να βγάλω λεφτά. Πάνε σε όποιον θεωρούν ότι έχει λεφτά. Βάζουν έναν καλό ρούχο, ένα καλό πουκάμισο και σε προσεγγίζουν», ανέφερε γνωστός ηθοποιός αναφορικά με τη δράση των Ρομά.
newsbomb.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 11:56
«Tο παιδί μου δίνει τεράστια μάχη με πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα»: Συγκινεί ο πατέρας του Γεράσιμου - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 11:29
Ξεκινά πάλι η δίκη - Πλακιάς: «Αθάνατες, στη φυλακή όλοι, αλήτες» -έφυγε με ασθενοφόρο ο Ρούτσι (ΦΩΤΟ +video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 11:09
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεύτερη δικογραφία για 11 βουλευτές -εμπλέκονται και πρώην υπουργός και υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 11:00
Κουρέτας για Βόλο: Για πρώτη φορά πόλη της Θεσσαλία αποκτά σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης - ΒΟΛΟΣ | 01.04.2026 | 10:52
Ετοιμότητα δηλώνει ο δήμος Βόλου για τα καιρικά φαινόμενα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 10:37
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 10:26
Δίκη για τα Τέμπη: Διακόπηκε η δεύτερη συνεδρίαση – Αντιδράσεις από Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 10:18
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου

















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed