ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συνδετήρια πτέρυγα 115 κλινών του ΓΝΛ-Αυτοψία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
. Η νέα πτέρυγα, χρηματοδότησης ύψους 13,8 εκ. ευρώ, θα έχει συνολική επιφάνεια 7.000 τ.μ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συνδετήρια πτέρυγα 115 κλινών του ΓΝΛ -Αυτοψία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα
Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στις εργασίες που ξεκίνησαν πρόσφατα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για κατασκευή της νέας πτέρυγας, κτιρίου Ν2, χρήσης νοσοκομείου που αποτελεί προσθήκη στις υπάρχουσες δομές του ΓΝΛ “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”. Η νέα πτέρυγα, χρηματοδότησης ύψους 13,8 εκ. ευρώ, θα έχει συνολική επιφάνεια 7.000 τ.μ., ενώ ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 θα είναι 115.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κα Μαρία Γαλλιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου τους οποίους και υποδέχτηκε και ξενάγησε ο Διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας «πως είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργείται ένα καινούργιο νοσοκομείο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ώθηση στη δημόσια υγεία των όχι μόνο των Λαρισαίων, αλλά και όλων των Θεσσαλών», ενώ μιλώντας για ότι ίδιο το έργο ανέφερε ότι «εδώ και μερικές μέρες έχουν ξεκινήσει επί της ουσίας οι προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες είχαν καθυστερήσει για κάποιο διάστημα λόγω των ειδικών μελετών αντιστήριξης των πρανών εκσκαφής που αφορούσαν στην κατασκευή του υπογείου. Σήμερα διαπιστώνουμε, και δια ζώσης, ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή και αξιολογούμε ότι η νέα πτέρυγα θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος».

Ο κ. Βλαχάκης τόνισε τα εξής: «Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η παρουσία του σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εργασιών για τη νέα πτέρυγα, που αποτελεί ένα έργο που το περιμένουμε χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναμορφώσει το νοσοκομείο και θα αλλάξει επί της ουσίας τον χάρτη υγείας της περιοχής. Ένα έργο το οποίο είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το 2023 στο στάδιο Αλκαζάρ. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι η Διοίκηση έκανε όλες τις προαπαιτουμενες ενέργειες ώστε η Περιφέρεια απρόσκοπτα να προχωρήσει στο διαγωνισμό και σήμερα στην υλοποίηση ενός αιτήματος που διατυπωνόταν από όλους τους Λαρισαίους».

Η νέα πτέρυγα (Ν2) θα ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς στη θέση των πέντε παλαιών κτιρίων αποθηκών και φαρμακείου τα οποία θα κατεδαφιστούν. Θα είναι σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή.
Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει:
• υπόγειο Β΄: αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχεία
• υπόγειο Α΄: επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις
• ισόγειο: Τεχνητός Νεφρός (20 θέσεων), επέκταση Καρδιολογικής κλινικής- Μονάδα Εμφραγμάτων (8 κλινών)
• Α΄ όροφος: Χειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
• Β΄ όροφος: Ορθοπεδική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
• Γ΄ όροφος: Ουρολογική Νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών), Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική μονάδα(13 κλινών)
• Δ΄ όροφος: Εφημερεία, απολήξεις κλιμακοστασίων

Τα περισσότερα κτίρια που αποτελούν σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υστερούν σε ποιότητα υποδομής. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η προσθήκη νέας πτέρυγας Ν2, 115 κλινών, η οποία θα δώσει την απαραίτητη άνεση στην λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως και την δυνατότητα να ανακαινιστούν, να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν οι χώροι που θα αδειάσουν με την κατασκευή της νέας πτέρυγας. Μετά την προσθήκη και τις εσωτερικές μετακινήσεις- μεταφορές κλινών των κλινικών, το νοσοκομείο θα έχει 300 κλίνες.
Με την κτιριακή επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βελτιώνονται και αναβαθμίζονται οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και της παιδοχειρουργικής, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και επιπλέον επεκτείνονται τμήματα Εξωτερικών Ιατρείων (που σήμερα είναι διάσπαρτα σε διάφορες θέσεις στο νοσοκομείο) και δημιουργούνται μονάδες (ενδοσκοπήσεις, Ιατρικό αρχείο).

- ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:06
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες Λόγου στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:00
Αυτός είναι ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη των Τεμπών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 21:28
Παλικαρίσια λευκή ισοπαλία για την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:13
Τρομερή νίκη του Βόλου επί του ΠΑΟΚ (2-1) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:02
Όρθια η ΑΕΛ στο Φάληρο πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό (0-0) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 20:07
Ολοκληρώθηκαν τα play off της super league 2
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.03.2026 | 08:47
Στην «Φόνισσα» το βραβείο Α’ Παράστασης του 41ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 10:05
Οντόπουλος: Σε οικογένεια με δύο μισθούς ο ένας πάει γαι το μάρκετ και ο άλλος για ενοίκιο κοινόχρηστα (video)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed