ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το voucher των 750 ευρώ
Μεγάλη ζήτηση για το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης της Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ωστόσο η αυξημένη επισκεψιμότητα προκάλεσε προβλήματα πρόσβασης σε αρκετούς χρήστες.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 12:00 μέσω της πλατφόρμας voucher.gov.gr και αφορά το νέο έργο με τίτλο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έως 114.384 εργαζομένους – μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες σε τομείς όπως οι ψηφιακές δεξιότητες, οι πράσινες δεξιότητες και ο οικονομικός εγγραμματισμός.
Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.
Τι να κάνετε αν δεν ανοίγει η πλατφόρμα
Σε περίπτωση που η σελίδα δεν φορτώνει ή εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν να ανανεώσουν τη σελίδα (refresh) μετά από λίγα λεπτά και να επαναλάβουν την προσπάθεια, καθώς η μεγάλη ταυτόχρονη επισκεψιμότητα μπορεί να προκαλεί προσωρινή επιβάρυνση στο σύστημα.
Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις, επομένως συνιστάται υπομονή και επανάληψη της διαδικασίας λίγο αργότερα.
Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος training voucher και περιλαμβάνει συνολικά 150 ώρες κατάρτισης.
Αναλυτικά προβλέπονται:
149 ώρες ασύγχρονης τηλεκατάρτισης
1 ώρα σύγχρονης τηλεκατάρτισης
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης από ανεξάρτητους φορείς.
Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις θα λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και 750 ευρώ (μικτά).
Χρηματοδότηση του προγράμματος
Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος NextGenerationEU.
Η δράση εντάσσεται στο έργο 16913 και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας.
- ΔΙΕΘΝΗ | 12.03.2026 | 19:40
Ιράν: «Θα εκδικηθούμε για το αίμα που έχει χυθεί – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά», λέει σε διάγγελμά του ο Χαμενεΐ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:31
Επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλαμα για τη μεταφορά των μαθητών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:10
Σεισμός στην Αργιθέα: Διακοπές ρεύματος σε οκτώ οικισμούς - Ζημιές στο οδικό δίκτυο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.03.2026 | 18:52
Συναγερμός στο Λουτράκι: Παρέα ατόμων μαχαίρωσε 20χρονο με νυστέρι - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:28
48ωρη απεργία συμβασιούχων εργασιακών συμβούλων του ΚΠΑ2 Λάρισας της ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:25
Δενδροφυτεύσεις στην οδό Ιωαννίνων - Πάνω από 1300 δέντρα μέχρι το τέλος της χρονιάς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 14:28
471,7 εκατ. ευρώ «μεταμορφώνουν» την Θεσσαλία – Το σχέδιο Κουρέτα για το ΕΣΠΑ
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 18:34
Νεκρή βρέθηκε 54χρονη γυναίκα στη Γιάννουλη Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 10:09
Χρυσές λίρες, βίλες και ελικοδρόμιο: Στον ανακριτή Λάρισας σήμερα η οικογένεια Ρομά για τη μεγάλη απάτη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 12:33
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ μεταξύ Αργιθέας - Ευρυτανίας-αισθητός και σε Καρδίτσα, Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.03.2026 | 09:35
Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από νταλίκα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:49
Πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των Ρομά στη Λάρισα– «Εξαγοράζουν τις ψήφους μας», λένε οι ίδιοι - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 09:59
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 19:15
Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 14:14
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συνδετήρια πτέρυγα 115 κλινών του ΓΝΛ-Αυτοψία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed