ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στο έλεος της Hellenic Train Βολιώτες που μετακινούνται στη Λάρισα οδικώς
Πολύωρη αναμονή και καθυστερήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία περνούν καθημερινά εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο οι Βολιώτες εργαζόμενοι που ταξιδεύουν με λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΣΕ Λάρισα για λόγους εργασίας.
Καθημερινά εκτελούνται δύο μόλις δρομολόγια το πρωί από Βόλο για Λάρισα στις 8:25 και στις 13:00 και άλλα δύο το απόγευμα από Λάρισα για Βόλο στις 16:55 και στις 21:45.
Τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των δρομολογίων είναι τεράστια, όπως επισημαίνουν και η επιστροφή είναι ακόμη χειρότερη.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και αγανάκτησης είναι ότι τον τελευταίο καιρό το βραδινό δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο εκτελείται όλο και πιο αργά, καθώς έχει φθάσει να αποχωρεί στις 23:00 από τη γειτονική πόλη.
«Μένουμε να περιμένουμε για να εξυπηρετηθούμε ατελείωτο χρόνο. Τελικά επιστρέφουμε σπίτι μας εντελώς εξουθενωμένοι», λέει η Βολιώτισσα συμβολαιογράφος Αικατερίνη Ψηφή, η οποία ταξιδεύει καθημερινά στη γειτονική πόλη για λόγους εργασίας.
Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν τα δρομολόγια των μισθωμένων λεωφορείων του ΟΣΕ καθώς το κόστος μεταφοράς τους για τη μηνιαία κάρτα είναι 82 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κόστος για το Υπεραστικό είναι 160 ευρώ, όπως αναφέρθηκε, με αποτέλεσμα το τελευταίο να είναι απαγορευτικό για εκείνους.
«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση. Εστω να προσθέσουν ένα δρομολόγιο το απόγευμα. Δεν είναι αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά», σημειώνει η συμβολαιογράφος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Τα δρομολόγια με τα μισθωμένα λεωφορεία του ΟΣΕ ξεκίνησαν μετά τις διπλές πλημμύρες και τις καταστροφές στον σιδηρόδρομο.
Για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από τη μη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η Hellenic Train μίσθωσε λεωφορεία. Στην αρχή, όπως επισημάνθηκε, υπήρχε μία σχετικά ικανοποιητική εξυπηρέτηση.
Τα προβλήματα με την εξυπηρέτηση ξεκίνησαν εδώ και έναν χρόνο. Η κ. Ψηφή λέει ότι παλαιότερα όταν λειτουργούσε ο ΟΣΕ υπήρχε ένα δρομολόγιο στις 20:20 που εξυπηρετούσε ικανοποιητικά του εργαζόμενους Βολιώτες που πηγαινοέρχονται Λάρισα.
Τέτοιο δρομολόγιο από λεωφορείο σήμερα δεν υπάρχει. Αντίθετα το βραδινό καθυστερεί όλο και πιο τακτικά να πραγματοποιηθεί και όπως επισημαίνει πλέον επιστρέφει Βόλο με ώρα αποχώρησης στις 23:00.
«Δεν έχουμε πλέον άλλα κουράγια σαν άνθρωποι. Πόσο να περιμένουμε πια», λέει η ίδια απελπισμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ -taxydromos.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 16.03.2026 | 14:30
Αρχή για το Ξέπλυμα για Παναγόπουλο: Δεν δήλωσε πάνω από 3 εκατ. ευρώ - Αντιμέτωπος με κακούργημα - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:41
Τακούδης: Προσοχή κίνδυνος για παγετό Σαββάτο ξημερώματα σε περιοχές με δέντρα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:05
Επιμορφωτική ημερίδα για τη σχολική βία παρουσία διευθυντών, εκπαιδευτικών και γονέων στο Δημ. Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 11:48
Ξεκίνησε η εβδομάδα High School Open Days στην περιφέρεια για ευαισθητοποίηση σε θέματα Πολιτικής Προστασίας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 16.03.2026 | 11:36
O Τραμπ απαιτεί από 7 χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία στο Ορμούζ -«Ράλι» για το πετρέλαιο - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 11:32
Κόκκαλης: Κίνδυνος σημαντικής μείωσης της παραγωγής φέτας και αδιέξοδο στις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών μονάδων - ΕΛΛΑΔΑ | 16.03.2026 | 10:59
Περνούν τα σύνορα για φθηνότερα καύσιμα: Πόσο κοστίζει η βενζίνη σε Βουλγαρία, Σκόπια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.03.2026 | 10:55
ΟΕΚΕΠΕ: Συνεχίζεται η δίκη του πρώην προέδρου Δημ. Μελά και της διευθύντριας Αθ. Ρέππα για υπεξαίρεση εγγράφου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 10:14
Τραγωδία: Νεκρή σε τροχαίο 27χρονη Τρικαλινή μητέρα τριών παιδιών (ΦΩΤΟ +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 10:34
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινά Δυτικής Θεσσαλίας και ισχυρές βροχές στο Πήλιο μεσοβδόμαδα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.03.2026 | 15:08
Συνελήφθη με χασίς πρόεδρος Θεσσαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 12:58
Ο Κ. Μητσοτάκης στην Κυριακάτικη ανάρτηση για την υπόθεση σύλληψης της οικογένειας Ρομά στη Γιάννουλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 11:36
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει: εσωκομματικές κάλπες για τους 4.000 συνέδρους-αθρόα προσέλευση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video) - ΒΟΛΟΣ | 15.03.2026 | 12:06
Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει σήμερα τους 59 συνέδρους του στη Μαγνησία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.03.2026 | 10:55
Το ρίσκο των παραγωγών φέτος να το αναλάβουν και οι εκκοκκιστές











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed