ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στο έλεος της Hellenic Train Βολιώτες που μετακινούνται στη Λάρισα οδικώς
Πολύωρη αναμονή και καθυστερήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία περνούν καθημερινά εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο οι Βολιώτες εργαζόμενοι που ταξιδεύουν με λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΣΕ Λάρισα για λόγους εργασίας.
Καθημερινά εκτελούνται δύο μόλις δρομολόγια το πρωί από Βόλο για Λάρισα στις 8:25 και στις 13:00 και άλλα δύο το απόγευμα από Λάρισα για Βόλο στις 16:55 και στις 21:45.
Τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των δρομολογίων είναι τεράστια, όπως επισημαίνουν και η επιστροφή είναι ακόμη χειρότερη.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και αγανάκτησης είναι ότι τον τελευταίο καιρό το βραδινό δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο εκτελείται όλο και πιο αργά, καθώς έχει φθάσει να αποχωρεί στις 23:00 από τη γειτονική πόλη.
«Μένουμε να περιμένουμε για να εξυπηρετηθούμε ατελείωτο χρόνο. Τελικά επιστρέφουμε σπίτι μας εντελώς εξουθενωμένοι», λέει η Βολιώτισσα συμβολαιογράφος Αικατερίνη Ψηφή, η οποία ταξιδεύει καθημερινά στη γειτονική πόλη για λόγους εργασίας.
Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν τα δρομολόγια των μισθωμένων λεωφορείων του ΟΣΕ καθώς το κόστος μεταφοράς τους για τη μηνιαία κάρτα είναι 82 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κόστος για το Υπεραστικό είναι 160 ευρώ, όπως αναφέρθηκε, με αποτέλεσμα το τελευταίο να είναι απαγορευτικό για εκείνους.
«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση. Εστω να προσθέσουν ένα δρομολόγιο το απόγευμα. Δεν είναι αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά», σημειώνει η συμβολαιογράφος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Τα δρομολόγια με τα μισθωμένα λεωφορεία του ΟΣΕ ξεκίνησαν μετά τις διπλές πλημμύρες και τις καταστροφές στον σιδηρόδρομο.
Για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από τη μη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η Hellenic Train μίσθωσε λεωφορεία. Στην αρχή, όπως επισημάνθηκε, υπήρχε μία σχετικά ικανοποιητική εξυπηρέτηση.
Τα προβλήματα με την εξυπηρέτηση ξεκίνησαν εδώ και έναν χρόνο. Η κ. Ψηφή λέει ότι παλαιότερα όταν λειτουργούσε ο ΟΣΕ υπήρχε ένα δρομολόγιο στις 20:20 που εξυπηρετούσε ικανοποιητικά του εργαζόμενους Βολιώτες που πηγαινοέρχονται Λάρισα.
Τέτοιο δρομολόγιο από λεωφορείο σήμερα δεν υπάρχει. Αντίθετα το βραδινό καθυστερεί όλο και πιο τακτικά να πραγματοποιηθεί και όπως επισημαίνει πλέον επιστρέφει Βόλο με ώρα αποχώρησης στις 23:00.
«Δεν έχουμε πλέον άλλα κουράγια σαν άνθρωποι. Πόσο να περιμένουμε πια», λέει η ίδια απελπισμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ -taxydromos.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:39
Άνοιξε της πύλες της η 31η Agrotica, συλλαλητήριο με τρακτέρ από την Πανελλαδική των μπλόκων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:33
Ηχηρό μήνυμα των αγροτών από την «Agrotica» στην Θεσσαλονίκη: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:22
Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- αποχώρησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 08:02
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι - ΔΙΕΘΝΗ | 12.03.2026 | 19:40
Ιράν: «Θα εκδικηθούμε για το αίμα που έχει χυθεί – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά», λέει σε διάγγελμά του ο Χαμενεΐ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:31
Επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλαμα για τη μεταφορά των μαθητών
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:49
Πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των Ρομά στη Λάρισα– «Εξαγοράζουν τις ψήφους μας», λένε οι ίδιοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:10
Σεισμός στην Αργιθέα: Διακοπές ρεύματος σε οκτώ οικισμούς - Ζημιές στο οδικό δίκτυο (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 12:33
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ μεταξύ Αργιθέας - Ευρυτανίας-αισθητός και σε Καρδίτσα, Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 12.03.2026 | 12:01
Θρήνος στα Τρίκαλα για τον θάνατο 50χρονης - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.03.2026 | 08:59
«Απόβαση» με τρακτέρ κάνουν οι αγρότες στην Agrotica:«Σαν να κάνεις γλέντι σε σπίτι που έχει κηδεία» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed