ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανησυχία για «ράλι» ανατιμήσεων σε καύσιμα και ρεύμα - Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι μεγάλες και στις τσέπες μας

«Φωτιά» σε βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα και τρόφιμα βάζει η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι μεγάλες και στις τσέπες μας, καθώς οι αυξήσεις στο πετρέλαιο αναμένεται να παρασύρουν τις επόμενες ημέρες, σε ένα τρομακτικό ράλι ανατιμήσεων όλα τα προϊόντα.
Την Τετάρτη (4/3) η αμόλυβδη αυξήθηκε κατά 2,5 λεπτά και το diesel κατά 6,5 λεπτά, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι έως το τέλος της εβδομάδας η τιμή της αμόλυβδης θα αγγίξει τα 1,85 ευρώ το λίτρο, το diesel τα 1,60 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης τα 1,28 ευρώ το λίτρο.
Με τις τιμές να ανεβαίνουν, έχει ξεκινήσει μπαράζ ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια. Από το Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 700 έλεγχοι, ενώ έχουν εντοπιστεί αποκλίσεις στις τιμές σε ορισμένα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της αγοράς να επιβάλει και πρόστιμα στους παραβάτες πρατηριούχους.
Οι φόβοι για νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα, έφερε μαζικές παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τις τιμές του ρεύματος, με τη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου να έχει εκτοξευθεί τα τελευταία 24ωρα.
«Η τιμή αναφοράς για το ηλεκτρικό ρεύμα για την τιμή της κιλοβατώρας ήδη κινείται πάνω από τα 40 με 45 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα στον κόμβο της Ολλανδίας, ο δείκτης TTF, αυτομάτως αυτό να ξέρετε θα οδηγήσει τα τιμολόγια της λιανικής μεσοσταθμικά πάνω από 20% – 25%», αναφέρει ενεργειακός επιθεωρητής.
Φόβοι για ανατιμήσεις στα τρόφιμα
Η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα φέρουν αυξήσεις και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να φοβούνται νέο ντόμινο ανατιμήσεων. Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα κριθούν από την διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
- ΔΙΕΘΝΗ | 23.05.2026 | 15:14
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Σενάρια επίθεσης εξετάζει ο Τραμπ, διάλογο υπό όρους θέλει η Τεχεράνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 15:10
Οι κλιματικές και δημογραφικές αλλαγές απειλούν την ευρωπαϊκή γεωργία - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 14:59
Επείγουσα διακομιδή 28χρονης από τη Σκιάθο στο Νοσοκομείο του Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 12:37
Στον Βόλο χτυπά η καρδιά της οικογένειας – Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 11:34
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Στο τραπέζι η μετάβαση των επιχειρήσεων των ψηφιακή εποχή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα; - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.05.2026 | 11:12
Νεαρός Τρικαλινός παρέσυρε ανήλικο με τη μηχανή του και έγινε… καπνός
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed