ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανησυχία για «ράλι» ανατιμήσεων σε καύσιμα και ρεύμα - Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι μεγάλες και στις τσέπες μας

«Φωτιά» σε βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα και τρόφιμα βάζει η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι μεγάλες και στις τσέπες μας, καθώς οι αυξήσεις στο πετρέλαιο αναμένεται να παρασύρουν τις επόμενες ημέρες, σε ένα τρομακτικό ράλι ανατιμήσεων όλα τα προϊόντα.
Την Τετάρτη (4/3) η αμόλυβδη αυξήθηκε κατά 2,5 λεπτά και το diesel κατά 6,5 λεπτά, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι έως το τέλος της εβδομάδας η τιμή της αμόλυβδης θα αγγίξει τα 1,85 ευρώ το λίτρο, το diesel τα 1,60 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης τα 1,28 ευρώ το λίτρο.
Με τις τιμές να ανεβαίνουν, έχει ξεκινήσει μπαράζ ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια. Από το Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 700 έλεγχοι, ενώ έχουν εντοπιστεί αποκλίσεις στις τιμές σε ορισμένα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της αγοράς να επιβάλει και πρόστιμα στους παραβάτες πρατηριούχους.
Οι φόβοι για νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα, έφερε μαζικές παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τις τιμές του ρεύματος, με τη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου να έχει εκτοξευθεί τα τελευταία 24ωρα.
«Η τιμή αναφοράς για το ηλεκτρικό ρεύμα για την τιμή της κιλοβατώρας ήδη κινείται πάνω από τα 40 με 45 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα στον κόμβο της Ολλανδίας, ο δείκτης TTF, αυτομάτως αυτό να ξέρετε θα οδηγήσει τα τιμολόγια της λιανικής μεσοσταθμικά πάνω από 20% – 25%», αναφέρει ενεργειακός επιθεωρητής.
Φόβοι για ανατιμήσεις στα τρόφιμα
Η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα φέρουν αυξήσεις και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να φοβούνται νέο ντόμινο ανατιμήσεων. Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα κριθούν από την διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
- ΒΟΛΟΣ | 17.05.2026 | 20:53
Τριαντόπουλος για το 16ο Συνέδριο ΝΔ: Κάνουμε τις ιδέες μας μεταρρυθμίσεις και πολιτικές για την ισχυρή Ελλάδα του 2030 - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 20:30
Συναγερμός για φωτιά σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην Καραμανλή στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 20:17
Πορεία ειρήνης στη Λάρισα με συγκέντρωση στο ΑΤΑ και τελικό προορισμό στην 1η Στρατιά (Επιθεώρηση Στρατού) (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 19:52
Δύο παιδιά και μία γυναίκα τραυματίστηκαν σε σύγκρουση αυτοκινήτων έξω από τον Τύρναβο (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 17.05.2026 | 19:22
Ο Βόλος στον ακαδημαϊκό χάρτη της ψυχολογίας – Στην τελική ευθεία το νέο Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 19:18
Τραγωδία στο Πέραμα: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός μοτοσικλέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 19:12
Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό στη Λάρισα που τράκαρε με σταθμευμένα οχήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 19:05
«Τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής στην τοπική κοινότητα Δοξαρά»
- ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 11:01
Τακούδης: Βροχερός ο υπόλοιπος Μάης και καλοκαίρι με ήπιους καύσωνες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.05.2026 | 18:04
Καρδίτσα:Ηλικιωμένος νεκρός σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 17:54
Κάτω από τα μισά για τις συνδεδεμένες και eco- schemes τον Μάιο, κανονικά επιδοτήσεις και σε αγροτεμάχια με κωδικό «54350»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed