ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας λευκής σάρκας στα Φάρσαλα-4 συλλήψεις
Δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή και βιασμό

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων
Συνελήφθησαν -4- αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή και βιασμό
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 21-02-2026 στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, -4- αλλοδαποί, από τους οποίους -2- άνδρες, ηλικίας 26 και 48 ετών και -2- γυναίκες, ηλικίας 24 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή και βιασμό.
Ειδικότερα, κατόπιν ειδοποίησης των αστυνομικών Αρχών σχετικά με δύο αλλοδαπούς άνδρες που καλούσαν σε βοήθεια, χωρίς να αναφέρουν την τοποθεσία όπου βρίσκονταν, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε παραποτάμια περιοχή των Φαρσάλων.
Όπως καταγγέλθηκε, πριν από μία εβδομάδα περίπου, οι ανωτέρω, αναζητώντας εργασία, ήρθαν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Ακολούθως, την 20-02-2026, με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ομοεθνής τους και συνοδηγό μία αλλοδαπή δράστιδα, ήρθαν από την χώρα τους στην Ελλάδα, ενώ οι προαναφερόμενοι δράστες κράτησαν τα δελτία ταυτότητάς τους.
Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες της 21-02-2026 καταλύσανε σε παράπηγμα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων όπου υπήρχαν άλλα τέσσερα άτομα-ομοεθνείς τους, τα οποία ανευρέθησαν από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ομοίως είχαν έρθει στην Ελλάδα για εργασία, χωρίς ωστόσο να πληρώνονται για τις εργασίες τους και διαβιούσαν σε δυσχερείς συνθήκες.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παρακείμενη οικία τους τέσσερις συνολικά δράστες.
Περαιτέρω, πέραν από την υπόσχεση εκ μέρους των δραστών για εξασφάλιση απασχόλησης στα θύματα σε αγροτικές εργασίες, έναντι αμοιβής και παροχής διαμονής, ο 48χρονος δράστης, κατά περίπτωση, άσκησε σε βάρος τους σωματική βία ή λεκτικές απειλές.
Επιπρόσθετα, όπως καταγγέλθηκε από γυναίκα – θύμα, τρεις από τους δράστες, τον Δεκέμβριο του 2025, την άρπαξαν με τη βία από το χωριό όπου διέμενε στη χώρα της και την μετέφεραν με όχημα οδικώς στην χώρα μας, ενώ κατά την εδώ παραμονή της και υπό την άσκηση βίας από τον 48χρονο δράστη δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικά της πρόσωπα. Μάλιστα, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, σε διαφορετικές ημέρες, ο 48χρονος την εξανάγκασε να συνευρεθεί ερωτικά, παρά την θέλησή της, τόσο με τον ίδιο όσο και με ηλικιωμένο άνδρα, για το οποίο ο δράστης αποκόμισε οικονομικό όφελος χωρίς να της δώσει χρήματα.
Από την κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, κατασχέθηκαν συνολικά:
• τα χρηματικά ποσά των -1.947,4- ευρώ και -5- Λέβα Βουλγαρίας,
• πέντε κινητά τηλέφωνα,
• ένα παραστατικό μεταφοράς χρηματικού ποσού από έναν εκ των δραστών σε άλλον,
• ένα τετράδιο με σημειώσεις και
• τρία οχήματα, από τα οποία δύο Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ.
Κατασχέθηκαν και τα δελτία ταυτότητας των θυμάτων που είχαν παραδοθεί, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.02.2026 | 21:14
Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 21:06
Λαμπρά εγκαίνια για το «Joist Innovation Space Larissa» (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 19:51
Κόκκαλης: Άμεση παράταση στη διαδικασία διορθώσεων ΟΣΔΕ 2025 ζητούν οι φορείς αγροτικής συμβουλευτικής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.02.2026 | 19:48
«Κανείς δεν φαντάστηκε ότι η μυρωδιά είναι διαρροή» – Τι λέει ο δικηγόρος του Κ. Τζιωρτζιώτη για την τραγωδία στη Βιολάντα - ΕΛΛΑΔΑ | 25.02.2026 | 19:43
Σε λειτουργία το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά live γεωεντοπισμός τρένων μέσω δορυφόρων - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 19:36
«Ο Ιπποκράτης στη Θεσσαλία: Τρεις εμβληματικές απεικονίσεις»-εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΦΩΤΟ +video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.02.2026 | 19:31
Στο Σ.Σ. της ΚΑΠ του ΥπΑΑΤ το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Σελλάνων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 19:29
Ενεργοποιούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 10:01
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 14:15
Συνδεδεμένες πριν το Πάσχα -στα 74 ευρώ το στρέμμα το βαμβάκι, στα 11,5 ευρώ το σκληρό σιτάρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.02.2026 | 10:24
Τακούδης: «Καλοκαιρία … με βοριάδες τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλία» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 12:38
Συγκίνηση: 29 νέοι της Ευρώπης μέσω Κατερίνης στο μνημείο των Τεμπών για να καλλωπίσουν τις 57 ελιές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 09:57
Απελπιστικά τα σενάρια για τη βιοασφάλεια των αιγοπροβάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 09:46
Στη Λάρισα ο Γιάνης Βαρουφάκης - Ανοιχτή συζήτηση χωρίς φίλτρα με πολίτες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 15:16
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 19:36
«Ο Ιπποκράτης στη Θεσσαλία: Τρεις εμβληματικές απεικονίσεις»-εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΦΩΤΟ +video)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed