ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Προφυλακίζονται οι 10 από τους 14 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης στον Βόλο
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης οι 14 συλληφθέντες

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης οι 14 συλληφθέντες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι είναι χρήστες και είχαν προμηθευτεί τα ναρκωτικά για προσωπική χρήση.
Ωστόσο, μετά από απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη δύο εισαγγελέων, αποφασίστηκε οι 10 να προφυλακιστούν, μεταξύ των οποίων ο 31χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος, ο 40χρονος πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο 53χρονος από το Αλιβέρι που φέρεται να ήταν κύριοι προμηθευτές, πέντε ακόμη ρομά που κατηγορούνταν για διακίνηση, ένας αλλοδαπός, καθώς και ένας ακόμη Έλληνας, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους τέσσερις Έλληνες.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, απειλήθηκαν επεισόδια όταν δεκάδες ρομά και άλλοι συγγενείς των συλληφθέντων, που βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, μόλις πληροφορήθηκαν ότι θα προφυλακιστούν άρχισαν να φωνάζουν και πήγαν στη διασταύρωση των οδών Ανθ. Γαζή – Κουταρέλια, στην πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, όπου γινόταν η μεταγωγή των συλληφθέντων με κλούβα. Εκεί συνέχιζαν να φωνάζουν και να δημιουργούν ένταση, μέχρι που η κλούβα της μεταγωγής αναχώρησε για το Αστυνομικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, άπαντες οι συλληφθένντες ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες και ότι είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση, ότι δεν είναι ενταγμένοι σε εγκληματική οργάνωση και μπορεί στα πλαίσια της χρήσης να έδωσαν κάποια δόση σε κάποιο φίλο τους, ως δώρο.
Σε βάρος όσων προφυλακίστηκαν ασκήθηκαν διώξεις για διακεκριμένη και ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατά επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης κατά συλληφθέντων υπάρχουν πλημμεληματικές διώξεις για οπλοφορία και κλοπή.
Όσον αφορά τους τέσσερις κατηγορούμενους, που αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, τέθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Μεταξύ αυτών και ένας 70χρονος ο οποίος κατηγορείται μεν για διακίνηση, αλλά δεν είχε σχέση με την εγκληματική ομάδα και οι άλλοι τρεις θεωρείται ότι είχαν περιφερειακή συμμετοχή στη διακίνηση.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπακαλιάνος, ο οποίος υπερασπίζονταν έναν από τους συλληφθέντες προχώρησε σε δήλωση και τόνισε ότι “Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι σε δέκα από τους φερόμενους ως δράστες έπρεπε να τεθούν περιοριστικοί όροι και δη της προσωρινής κράτησης, ενώ οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο παρουσίας τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, που ανήκουν και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Αναμενόμενο δεν μπορεί να είναι ποτέ κάτι όταν πρέπει να δεις ένα αποτέλεσμα για το οποίο πρέπει να αποφανθεί ο Εισαγγελέας μαζί με τον Ανακριτή, Δεν είναι κάτι ευχάριστο να τίθενται ο περιοριστικός όρος σε δέκα ανθρώπους, που είναι η προσωρινή κράτηση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, προχωράμε και θα κάνουμε ό,τι αρμόζει από δω και πέρα”.
Πηγή: magnesianews.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 29.04.2026 | 21:17
Σοκ! Τα 119 δολάρια έπιασε το πετρέλαιο -Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τις χώρες που πληρώνουν διόδια για να περάσουν το Ορμούζ - ΔΙΕΘΝΗ | 29.04.2026 | 21:06
Αλβανία: Εξαρθρώθηκαν call centers απάτης με θύματα και Έλληνες – Στα 50 εκατ. ευρώ η λεία του κυκλώματος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 20:34
ΑΑΔΕ: Πρώτη πληρωμή ύψους 20,7 εκατ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.04.2026 | 20:24
Τέμπη:Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις στους συγγενείς θυμάτων και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 20:19
Τραγωδία στην Ηλεία: Κατέληξε ο 13χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 20:16
Η κληρονομιά του Ιπποκράτη στο επίκεντρο του 4ου Ιπποκράτειου Συνεδρίου στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 20:08
Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά στην Αλόννησο -Επείγουσα αεροδιακομιδή στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:51
Αίτημα Κόκκαλη για μόνιμη ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.ΥΠ.Α.
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:42
Καιρός: Πρωτομαγιά με ομπρέλα και ψύχρα - Η Λάρισα στις 8 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Μέτωπο για την υλοποίηση των ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας – Πρόσκληση σε Χατζηδάκη για αυτοψία στo πεδίο (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 09:16
Τραγωδία στη Μαγνησία: Στα 96 της αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε μην αντέχοντας την απώλεια της κόρης της - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 20:19
Τραγωδία στην Ηλεία: Κατέληξε ο 13χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed