ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νέα συγκέντρωση αγροτών στο Σύνταγμα - Αποχωρούν το μεσημέρι τα τρακτέρ
Ξενύχτι στο Σύνταγμα με 44 τρακτέρ

Με την εικόνα των παραταγμένων τρακτέρ μπροστά από το Κοινοβούλιο να κυριαρχεί, οι αγρότες ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την κινητοποίησή τους στην πρωτεύουσα .
Συνεχίζεται και σήμερα (Σάββατο 14 Φεβρουαρίου) στο Πλατεία Συντάγματος η κινητοποίηση αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, με περίπου 2.500 διαδηλωτές να παραμένουν στο κέντρο της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, επιμένοντας ότι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραμένουν άλυτα.
Βασικές διεκδικήσεις τους είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η αντιμετώπιση των αυξημένων εξόδων σε καύσιμα και εφόδια, καθώς και η ενίσχυση των αποζημιώσεων ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά το εισόδημά τους.
Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων
Στην κορυφή των αιτημάτων των αγροτών βρίσκονται η μείωση του κόστους παραγωγής, η επίλυση των προβλημάτων με τα καύσιμα και η προστασία των κτηνοτρόφων και των αγροτών από την οικονομική αστάθεια.
Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, τόνισε τη συνέχιση του αγώνα τους, υπογραμμίζοντας ότι τα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα, παρά τις προηγούμενες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας πως η επιμονή τους για τα δίκαια αιτήματα τους θα συνεχιστεί «μέχρι τέλους».
Το μήνυμα της συσπείρωσης είναι ξεκάθαρο: οι αγρότες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα τους.
Η χθεσινή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:30, με τη στήριξη αγροτικών, εργατικών και φοιτητικών συλλόγων. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα τρακτέρ - σύμβολο των κινητοποιήσεών τους - στάθμευσαν σε κομβικά σημεία, υπό την επιτήρηση ομάδας αγροτών. Η αποχώρησή τους έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο
Η παρουσία των διαδηλωτών επηρέασε την κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, παραμένει κλειστός, ενώ η κυκλοφορία στους υπόλοιπους δρόμους αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την αποχώρηση των τρακτέρ.

- ΤΡΙΚΑΛΑ | 19.02.2026 | 19:04
Οργισμένος γιος θύματος «Βιολάντα» για χειροκροτήματα: «Ο τόπος είναι μικρός και τα μάτια τους κάποια στιγμή θα συναντηθούν» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.02.2026 | 18:16
Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κέντρο αναφοράς στη χειρουργική μαστού πανελλαδικά - ΛΑΡΙΣΑ | 19.02.2026 | 18:02
Τέμπη: Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου οι δυο πρώτες εκταφές - Προσφυγή θα καταθέσουν οι γονείς τους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.02.2026 | 17:58
Αλλάζει ο καιρός την Παρασκευή: Έρχεται ψυχρό μέτωπο, φέρνοντας καταιγίδες και χαλάζι - ΛΑΡΙΣΑ | 19.02.2026 | 17:50
Δήμος Λαρισαίων για το φ-β στην Αμυγδαλέα: Η Δημοτική Αρχή μιλά με αποφάσεις, θεσμική κάλυψη και νομιμότητα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.02.2026 | 17:46
Αρχή για το Ξέπλυμα-Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αγροτοσυνδικαλιστής της Κρήτης Χιλετζάκης απέκρυψε πάνω από 10 εκατ. ευρώ - ΔΙΕΘΝΗ | 19.02.2026 | 17:42
Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου, πώς τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του για την υπόθεση Επστάιν - ΛΑΡΙΣΑ | 19.02.2026 | 17:33
Μία μοναδική εμπειρία υπόσχεται το φετινό Φαρσαλινό Καρναβάλι που θα κάνει τον… «γύρο του κόσμου»!
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 09:55
Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Λάρισας- σήκωσαν τα ρολά με αυτοκίνητο και έσπασαν τη τζαμαρία (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 21:25
«Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας» αναλύθηκε σε εσπερίδα της ΔΟΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.02.2026 | 12:21
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο 47χρονης- Πήγε στη Ρώμη για μεταμόσχευση και κατέληξε - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 22:09
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: «Σπεκουλαδόροι πολιτικοί υπονομεύουν τη δίκη» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.02.2026 | 22:55
Αυθεντικές οι φωτογραφίες από την εκτέλεση στην Καισαριανή, κηρύχθηκαν μνημείο από το ΥΠΠΟ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 10:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 18.02.2026 | 14:03
Θρήνος στο Πήλιο: Νεκρός γνωστός εστιάτορας – Ήταν η «ψυχή» της πλατείας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.02.2026 | 11:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλες οι πληρωμές έως το Πάσχα και η κρίσιμη προθεσμία της 27ης Φεβρουαρίου











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed