ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες: «Απόβαση» δεκάδων τρακτέρ στην Αθήνα -Μεταφέρονται με φορτηγά από Λαρισα, Καρδίτσα μέχρι Αφίδνες (video)
Οι αγρότες θα φτάσουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν, έπειτα από τις πολλές εβδομάδες μπλόκων στην επαρχία

Έπειτα από μήνες κινητοποιήσεων και αναβρασμού ανάμεσα στις τάξεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ελλάδος, οι παραγωγοί θα κάνουν «κάθοδο» και στην πρωτεύουσα σήμερα (13/02).
Τα τρακτέρ αναμένεται να έρθουν, στην πλειοψηφία τους φορτωμένα σε φορτηγά, στις 12:00 το πρωί στις Αφίδνες. Κατά τις 12:30 περίπου θα τα ξεφορτώσουν και θα ξεκινήσουν την πορεία τους με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.
Οι αγρότες από την Αταλάντη, τον Μπράλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα δεν θα οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αλλά θα τα φορτώσουν σε φορτηγά στις Αφίδνες.

Οδικώς, με περίπου 15-20 τρακτέρ, θα φτάσουν αγρότες από την Εύβοια στις Αφίδνες, συνοδεία αστυνομίας, έπειτα από τη συνάντησή τους στη Χαλκίδα στις 8:30.
Συνολικά περίπου 100 τρακτέρ θα κάνουν «απόβαση» στην πρωτεύουσα.
Πρώτοι στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 4 μετά το μεσημέρι, έφτασαν περίπου 200 αγρότες από την Κρήτη με τα πλοία που έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Η διαδρομή των τρακτέρ εντός της Αθήνας
Με συνοδεία της Αστυνομίας τα δεκάδες τρακτέρ θα μπουν στον Κηφισό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς. Το «στοίχημα» της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μη διακοπεί η κυκλοφορία. Τα τρακτέρ θα κινούνται δεξιά, στη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ, και οι άλλες λωρίδες θα παραμένουν ανοιχτές για τους υπόλοιπους οδηγούς.
Στις 14:00 έχουν δώσει ραντεβού στο ΟΑΚΑ όλοι οι αγρότες που επιθυμούν να προσέλθουν στην κινητοποίηση χωρίς τρακτέρ, και εκεί θα σταθμεύσουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν.
Το πρώτο ραντεβού είναι στην Ομόνοια, όπου τα τρακτέρ θα μπουν «μπροστά» και θα μετακινηθούν όλοι μαζί με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και αγροτικών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, θα ισχύσουν από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.
Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Από την ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
«Προθέρμανση» σε Βόλο και Λάρισα
Οι αγρότες τις τελευταίες ημέρες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Βόλο, όπου πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ έκαναν και συμβολική «πολιορκία» του λιμανιού της Μαγνησίας.

Τρακτέρ έξω από το λιμάνι του Βόλου, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
gegonota.newsΟι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου 2025, με τα πρώτα μπλόκα να στήνονται στη Νίκαια Λάρισας, και σε μικρό χρονικό διάτημα στήθηκαν δεκάδες μπλόκα και σε άλλες περιοχές, από την Αιτωλοακαρνανία και τη Μεσσηνία έως τα σύνορα της χώρας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Τα μπλόκα που στήθηκαν σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου αποσύρθηκαν έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων, μετά και από τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό στις 19 Ιανουαρίου.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.02.2026 | 18:09
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.02.2026 | 17:59
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΛΑΝΤΑ μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 14.02.2026 | 17:48
Ισόπαλο το ντέρμπι της Αναγέννησης με τη Νίκη, κερδισμένος ο Ηρακλής (0-0) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.02.2026 | 15:54
Αποχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες με την προειδοποίηση ότι ο αγώνας συνεχίζεται - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.02.2026 | 15:50
Βιολάντα: Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο το κατηγορητήριο - ΕΛΛΑΔΑ | 14.02.2026 | 12:22
Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε 5 περιοχές - ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 12:10
Σοκ στον Βόλο: 42χρονος ξυλοκόπησε τη σύντροφό του επειδή τον… ξύπνησε - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 12:02
Με μεγάλη επιτυχία το Open Day Festival 2026 στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου για τον εορτασμό της Ελληνικής Γλώσσας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.02.2026 | 10:06
Τακούδης: Χιονοεκπλήξεις στη Θεσσαλία στα τέλη του Φλεβάρη; (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 13:37
Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε άνδρας στη βεράντα του σπιτιού του – Τον εντόπισε ο αδερφός του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 08:34
Αγρότες: «Απόβαση» δεκάδων τρακτέρ στην Αθήνα -Μεταφέρονται με φορτηγά από Λαρισα, Καρδίτσα μέχρι Αφίδνες (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 14:23
Τρίκαλα: Ο σκύλος της Αστυνομίας «ξετρύπωσε» 2,8 κιλά χασίς στο σπίτι 59χρονου - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 18:37
Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός 15χρονος οδηγός σε τροχαίο, δύο συνομήλικοί του τραυματίες, ήταν μαζί του στο ΙΧ - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 14:19
Βόλος: Την Τρίτη στον ανακριτή οι 15 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 13:30
Σοκ στην Καρδίτσα: Απαγχονισμένος βρέθηκε στο σπίτι του 55χρονος









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed