ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες: «Απόβαση» δεκάδων τρακτέρ στην Αθήνα -Μεταφέρονται με φορτηγά από Λαρισα, Καρδίτσα μέχρι Αφίδνες (video)
Οι αγρότες θα φτάσουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν, έπειτα από τις πολλές εβδομάδες μπλόκων στην επαρχία

Έπειτα από μήνες κινητοποιήσεων και αναβρασμού ανάμεσα στις τάξεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ελλάδος, οι παραγωγοί θα κάνουν «κάθοδο» και στην πρωτεύουσα σήμερα (13/02).
Τα τρακτέρ αναμένεται να έρθουν, στην πλειοψηφία τους φορτωμένα σε φορτηγά, στις 12:00 το πρωί στις Αφίδνες. Κατά τις 12:30 περίπου θα τα ξεφορτώσουν και θα ξεκινήσουν την πορεία τους με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.
Οι αγρότες από την Αταλάντη, τον Μπράλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα δεν θα οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αλλά θα τα φορτώσουν σε φορτηγά στις Αφίδνες.

Οδικώς, με περίπου 15-20 τρακτέρ, θα φτάσουν αγρότες από την Εύβοια στις Αφίδνες, συνοδεία αστυνομίας, έπειτα από τη συνάντησή τους στη Χαλκίδα στις 8:30.
Συνολικά περίπου 100 τρακτέρ θα κάνουν «απόβαση» στην πρωτεύουσα.
Πρώτοι στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 4 μετά το μεσημέρι, έφτασαν περίπου 200 αγρότες από την Κρήτη με τα πλοία που έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Η διαδρομή των τρακτέρ εντός της Αθήνας
Με συνοδεία της Αστυνομίας τα δεκάδες τρακτέρ θα μπουν στον Κηφισό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς. Το «στοίχημα» της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μη διακοπεί η κυκλοφορία. Τα τρακτέρ θα κινούνται δεξιά, στη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ, και οι άλλες λωρίδες θα παραμένουν ανοιχτές για τους υπόλοιπους οδηγούς.
Στις 14:00 έχουν δώσει ραντεβού στο ΟΑΚΑ όλοι οι αγρότες που επιθυμούν να προσέλθουν στην κινητοποίηση χωρίς τρακτέρ, και εκεί θα σταθμεύσουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν.
Το πρώτο ραντεβού είναι στην Ομόνοια, όπου τα τρακτέρ θα μπουν «μπροστά» και θα μετακινηθούν όλοι μαζί με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και αγροτικών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, θα ισχύσουν από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.
Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Από την ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
«Προθέρμανση» σε Βόλο και Λάρισα
Οι αγρότες τις τελευταίες ημέρες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Βόλο, όπου πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ έκαναν και συμβολική «πολιορκία» του λιμανιού της Μαγνησίας.

Τρακτέρ έξω από το λιμάνι του Βόλου, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
gegonota.newsΟι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου 2025, με τα πρώτα μπλόκα να στήνονται στη Νίκαια Λάρισας, και σε μικρό χρονικό διάτημα στήθηκαν δεκάδες μπλόκα και σε άλλες περιοχές, από την Αιτωλοακαρνανία και τη Μεσσηνία έως τα σύνορα της χώρας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Τα μπλόκα που στήθηκαν σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου αποσύρθηκαν έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων, μετά και από τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό στις 19 Ιανουαρίου.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.05.2026 | 23:15
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός με 92-85 νίκησε στον τελικό τη Ρεάλ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 21:02
Ένωση Φυσικών Λάρισας: Από το 2027 στο 3ο επιστημονικό πεδίο οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν και τμήματα Φυσικής - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 20:54
Καιρός: Ξαφνική μπόρα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισαν δρόμοι - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 20:42
Οικογενειακό δράμα στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκότωσε ο 30χρονος τον 67χρονο πατέρα του, τα ευρήματα στο σπίτι του φονικού - ΔΙΕΘΝΗ | 24.05.2026 | 20:31
Κατ- αρχήν συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τεχεράνη, αλλά και εκκρεμή ζητήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 19:58
Θεσσαλονίκη: 30χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του μετά από καβγά - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:41
Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.: Μόλις 5 θέσεις Ιατρών στο Γ.Ν. Λάρισας προβλέπει η νέα προκήρυξη παρά τα 35 κενά
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 17:56
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Kατέρρευσε 46χρονος δρομέας κατά τη διάρκεια του 9ου Πλαστήριου Δρόμου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 18:00
Νεκρός στη Θεσσαλονίκη 30χρονος Καρδιτσιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:33 | video
Σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι στον Τύρναβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ+videο) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed