ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, την νύχτα της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκτάσεις, κυρίως καλλιέργειες με σιτηρά. Παραγωγοί της περιοχής κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή και εκφράζουν αμφιβολίες, για το αν θα καταστεί δυνατό να σωθεί μέρος της παραγωγής.
Όπως αναφέρουν, η ζημιά έρχεται να προστεθεί σε μια αλληλουχία προηγούμενων επιβαρύνσεων από πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, ξηρασία- ανομβρία και γενικά ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση αποζημιώσεων, αυτές δύσκολα θα καλύψουν το σύνολο της απώλειας εισοδήματος.
Παρά το γεγονός ότι –σύμφωνα με τους ίδιους– η ποσότητα βροχής δεν ήταν αντίστοιχη προηγούμενων θεομηνιών που έπληξαν την περιοχή, αποδίδουν την έκταση της καταστροφής σε πρόβλημα απορροής υδάτων. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν, ότι χαντάκι που βρίσκεται στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας παραμένει ακαθάριστο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον όγκο του νερού.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα νερά που συγκεντρώνονται, σε ρέμα στο Μεγάλο Μοναστήρι υπερχειλίζουν και διοχετεύονται στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο με τη σειρά του υπερφορτώνεται και πλημμυρίζει παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις και προς τις δύο διοικητικές ενότητες. Οι αγρότες αναφέρουν, ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα τον καθαρισμό του, χαρακτηρίζοντάς το εστία κινδύνου, χωρίς –όπως υποστηρίζουν– να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ουσιαστική παρέμβαση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε αυτοψία για την καταγραφή των ζημιών, ενώ οι παραγωγοί ζητούν άμεσες ενέργειες αποκατάστασης και πρόληψης, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο σε επόμενη βροχόπτωση.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.02.2026 | 12:53
Εκτός ΠΑΣΟΚ η Αναστασία Χατζηδάκη για την υπόθεση με τα «μαϊμού» επιδόματα του ΟΠΕΚΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 12:47
Χρήστος Αγορίτσας: Στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για κάμερες σε σχολεία της Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 18.02.2026 | 12:21
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο 47χρονης- Πήγε στη Ρώμη για μεταμόσχευση και κατέληξε - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.02.2026 | 11:14
Στρατηγικό άνοιγμα στην Ινδία: Ο Μητσοτάκης στο AI Impact Summit, ποιες ελληνικές εταιρείες στρέφονται στη χώρα του Γάγγη - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 11:10
Τ. Τσιαπλές: «Αποκαταστήστε το επικίνδυνο οδόστρωμα της περιφερειακής οδού, πίσω από το Αλκαζάρ» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 18.02.2026 | 11:02
Τρίκαλα: Έξυπνες διαβάσεις «βλέπουν» τον πεζό -Τι συμβαίνει μόλις δώσουν «εντολή» - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 10:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.02.2026 | 10:33
Πέμπτη 26 Φλεβάρη πληρώνει ζημιές 2025 εκτός παγετού ο ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις 60 εκατ. ευρώ μέχρι το Πάσχα
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 23:23
Θεαματικό τροχαίο στη Λάρισα- αναποδογύρισε ΙΧ έπειτα από σύγκρουση με άλλο και σερνόταν με τον ουρανό (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 10:18
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 17.02.2026 | 18:13
Προφυλακίζονται οι 10 από τους 14 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης στον Βόλο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 12:02
Έρχονται ενισχύσεις 110 εκατ. ευρώ σε βαμβάκι, σκληρό σίτο μέσω συνδεδεμένων και σε μηδική μέσω de minimis - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 13:07
Θύμα απάτης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης έπεσε για έβδομη φορά ο Κώστας Γουργουλιάνης - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:45
Πάλι βγήκε η θάλασσα στη στεριά και πλημμύρισαν τα Μεσάγγαλα (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.02.2026 | 22:02
Ήχησε το 112 στην Αιτωλοακαρνανία – Υπερχείλισε το φράγμα του Στράτου στον Αχελώο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:17
Σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ για τη στάθμη του Πηνειού μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις (ΦΩΤΟ)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed