ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]
Συνδέει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο
![Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο] Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]](https://www.thessaliatv.gr/include/docs/00500186105_1ab.jpg)
Ο Αυχένας του Μπάρου έχει το προνόμιο να διαθέτει τον υψηλότερο δρόμο στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.904 μέτρων και είναι προικισμένος με ατελείωτη ομορφιά.
Πέρα από τις μαγευτικές αμμουδιές με τα κρυστάλλινα νερά, η χώρα μας βρίθει και από ορεινούς θησαυρούς που σε προσκαλούν να τους εξερευνήσεις, ανταμείβοντάς σε με μοναδικές εικόνες που συνθέτουν μια μεθυστική εμπειρία.
Πλούσιο σε κάλλος είναι και το υψηλότερο σημείο όπου μπορεί να οδηγήσει κανείς εντός της Ελλάδας. Σε υψόμετρο 1.904 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο Αυχένας του Μπάρου που δεσπόζει στη νότια πλευρά της Πίνδου, αποτελεί το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο οδικό πέρασμα της χώρας μας και συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.
Ειδικότερα, ο δρόμος συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος), μία διαδρομή που συνορεύει με τα σύννεφα, και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα στα 2.294 και 2.429 μέτρα αντίστοιχα.
Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγωγιάτες και τσελιγκάδες της Πίνδου, είτε για να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, είτε για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε ένα τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος και πόλο έλξης για πολλούς φυσιολάτρεις.
Μπάρος
Η θεά είναι μοναδική, και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρημνες χαράδρες.
Η διαδρομή ενδείκνυται για περιήγηση όταν υπάρχει ήπιος καιρός στην περιοχή χωρίς χιονοπτώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε και να αναγκαστείτε να γυρίσετε στα μισά της διαδρομής, χάνοντας την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα μέρος που είναι προικισμένο με ατελείωτη ομορφιά.
Μπάρος
Σημειώστε ότι λόγω συχνής χιονόπτωσης και χιονιού, τους περισσότερους μήνες του χειμώνα ο δρόμος παραμένει κλειστός για τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσυκλέτες.
Δείτε live εικόνα από το πέρασμα του Μπάρου
Δείτε βίντεο από το πέρασμα του Μπάρου:
carandmotor.gr
![Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]](https://www.thessaliatv.gr/include/docs/00501186105_1ac.jpg)
![Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]](https://www.thessaliatv.gr/include/docs/00502186105_1ααααα.jpg)
![Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]](https://www.thessaliatv.gr/include/docs/00503186105_1αααααγ.jpg)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 12:55
Παράπονα για τη μεγάλη αύξηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι- από τα 3,8 στα 4,7 ευρώ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 12:18
Οδυνηρή για τους αγρότες η απώλεια των ζαχαρότευτλων-λίγες οι επιλογές στις ετήσιες καλλιέργειες, χαμηλή η πρόσοδος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.02.2026 | 12:07
Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο κλείσιμο ΕΛΤΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 12:03
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.02.2026 | 11:44
Τρίτη η απολογία του ιδιοκτήτη της Βιολάντα, τα στοιχεία που οδήγησαν σε νέα σύλληψη- Η ισχύς της έκρηξης σαν 185 κιλά ΤΝΤ - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 11:36
Μεγάλη η ανταπόκριση Λαρισαίων μαθητών και γονέων στην ημέρα Σταδιοδρομίας του Δήμου στο κλειστό της Νεάπολης (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.02.2026 | 11:25
Μητσοτάκης: Οι πολίτες επιθυμούν μια Ελλάδα εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι εθνικής υστερίας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 09:25
Δήμος Λαρισαίων: “Ημέρα Σταδιοδρομίας” αφιερωμένη στο επαγγελματικό μέλλον της Gen Z σήμερα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.02.2026 | 10:06
Τακούδης: Χιονοεκπλήξεις στη Θεσσαλία στα τέλη του Φλεβάρη; (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 09:08
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.02.2026 | 01:47
Βιολάντα: «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του εγώ δεν υπέγραφα» είπε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 11:19
Η Λάρισα γιορτάζει τον Βαλεντίνο σε ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία... (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 09:51
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον Βόλο, Ι.Χ. εξετράπη και κατέληξε σε φροντιστήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 01:51
Τύρναβος: Με τραγούδια γάμου αποχαιρέτησαν τον 28χρονο Θοδωρή Ζαμπόγια που έσβησε «ξαφνικά» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 00:07
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ μεταξύ Καρδίτσας - Φθιώτιδας αργά το βράδυ του Σαββάτου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.02.2026 | 09:57
Στην τελική ευθεία για υπόλοιπα τσεκ άνω των 100 εκατ. ευρώ, ειδική βάμβακος, συνδεδεμένη σιτηρών και εξισωτικές








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed