ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Εκδήλωση ΝΔ στον Βόλο: Κεραυνοί κατά αντιπολίτευσης από «Ομάδα Αλήθειας»
«Ο λαϊκισμός βαφτίστηκε ελπίδα»

Από σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, η οποία κατηγορήθηκε ότι πολιτεύεται με σύμμαχο το οργανωμένο ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προσπάθεια συστηματικής εξαπάτησης της κοινωνίας, χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας στον Βόλο, με επίσημους προσκεκλημένους τους δημιουργούς της πλατφόρμας «Ομάδα της Αλήθειας» κ.κ. Κώστα Δογάνη και Κίμωνα Μπένο.

Το πολιτικό στίγμα δόθηκε από την πρώτη στιγμή, με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η σύγκρουση δεν είναι επικοινωνιακή, αλλά βαθιά ιδεολογική
Το ξενοδοχείο Volos Palace που έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως απουσίαζαν οι δύο άλλοι βουλευτές του κόμματος Χρ. Τριαντόπουλος και Ζ. Μακρή, οι οποίοι έστειλαν σχετικές επιστολές για να δικαιολογήσουν την απουσία τους, επικαλούμενοι προσωπικές υποχρεώσεις, μολονότι η εκδήλωση είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό.

«Ο λαϊκισμός βαφτίστηκε ελπίδα»
Παίρνοντας τον λόγο οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας, οι οποίοι πλειοψήφησαν ως σύνεδροι της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ανέφεραν ότι η ιδέα «γεννήθηκε» το 2015 ως πολιτική αναγκαιότητα, «για να ακουστούν αλήθειες απέναντι στον λαϊκισμό που βαφτίστηκε ελπίδα».
Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Δογάνης και Μπένος έκαναν αναδρομή στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις πλατείες των «αγανακτισμένων», περιγράφοντας ένα κλίμα φόβου και στοχοποίησης όσων είχαν διαφορετική άποψη και χαρακτηρίζονταν αυτόματα «εχθροί του λαού».

«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γεννήθηκε η Ομάδα Αλήθειας για να πει ξεκάθαρα ότι “αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά φασισμός”, ειπώθηκε χαρακτηριστικά aπό τον κ. Δογάνη, με τον κ. Μπένο να συμπληρώνει από την πλευρά του ότι εκείνη την περίοδο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη με ακραία φαινόμενα δημαγωγίας.

Οι δύο τους επίσης υπερασπίστηκαν την πολιτική επικοινωνία που ασκούν ως αναγκαία στρατηγική απέναντι –όπως είπαν– «στην προπαγάνδα της αντιπολίτευσης».
Υπενθύμισαν επίσης συνθήματα και υποσχέσεις της περιόδου εκείνης, όπως «θα σκίσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο», «θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις» και «θα μας παρακαλούν να τους δανείσουμε», σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο πυρήνας του λαϊκισμού που οδηγεί –όπως υποστήριξαν– στην πολιτική και οικονομική καταστροφή.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Λιούπης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Απόστολος Κουταρέλος, οι οποίοι κάλεσαν τους νεοδημοκράτες να συνεχίσουν να δίνουν νικηφόρες μάχες για το κυβερνών κόμμα.

Χρ. Μπουκώρος: Αντιδρούν οι αντίπαλοί μας γιατί αποκαλύπτονται
Στην ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας κατέδειξε στη διαφορά της Ομάδας Αλήθειας από το ανώνυμο περιβάλλον του διαδικτύου, τονίζοντας ότι «εδώ δεν υπάρχει ανωνυμία και χάος. Υπάρχει τεκμηρίωση και ανάληψη πολιτικής και νομικής ευθύνης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπουκώρος και στα όσα διαδραματίστηκαν μόλις πριν από μία εβδομάδα όταν επιβλήθηκε λογοκρισία και αποκλείστηκε ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα και αντέτεινε ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο και επικρίνουν τη ΝΔ για το ποιον θα καλέσει στην εκδήλωσή της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σαφές μήνυμα πολιτικής εγρήγορσης, ενότητας και συνέχισης της ιδεολογικής μάχης της Νέας Δημοκρατίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όπως ανέφερε ως οικοδεσπότης, πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νίκος Αθανασάκης.


- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.04.2026 | 09:56
Αυστηρότερα φίλτρα στις εξαγωγές ελληνικών γαλακτοκομικών λόγω αφθώδους πυρετού - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 09:55
Επιστημονική διάλεξη στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τη στένωση αορτικής βαλβίδας - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 09:54
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 23.04.2026 | 09:52
AGORA στη Σκιάθο: Μοντέλο Βιώσιμου Τουρισμού με Προτεραιότητα στην Κοινωνία και το Περιβάλλον - ΒΟΛΟΣ | 23.04.2026 | 09:48
Ένταση στον Άγιο Βλάσιο για την επίσκεψη Μπέου – Καταγγελίες από την Επιτροπή Αγώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 09:46
Λάρισα: Σε Αλκαζάρ και Φιλιππούπολη πρόδρομες δράσεις του δήμου Λαρισαίων ενόψει του ΔΕΗ Tour of Hellas - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 09:42
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία έρευνας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και του Π.Θ για την κόπωση των επαγγελματιών οδηγών - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.04.2026 | 09:37
Ανοίγει με 1 δισ. ευρώ ο «κουμπαράς» παροχών στη ΔΕΘ – «Μαξιλάρι» 200 εκατ. ευρώ για έξτρα παρεμβάσεις το 2026
- ΕΛΛΑΔΑ | 22.04.2026 | 20:10
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας με συγγενείς της Ελευθερίας Γιακουμάκη στην περιοχή που βρέθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.04.2026 | 18:31
Μετωπική δύο αυτοκινήτων στη Θεοφράστου στη Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩTO) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.04.2026 | 18:12
Νεκρή εντοπίστηκε η Ελευθερία Γιακουμάκη- φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.04.2026 | 09:44
Σήμερα οι ανακοινώσεις για το ύψος του πλεονάσματος του 2025 – Έρχεται επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.04.2026 | 16:02
Στα €300 η στήριξη στους συνταξιούχους κάθε Νοέμβριο, περισσότεροι οι δικαιούχοι - Πώς θα γίνει ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 22.04.2026 | 09:56
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 22.04.2026 | 22:00
Συναγερμός στον Άγιο Δημήτριο: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από μαχαιριά στο πάρκο Ασυρμάτου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.04.2026 | 19:14
Ισοπαλία για την ΑΕΛ στο AEL FC Arena με Κηφισιά (1-1)-δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Σερρών οι βυσσινί















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed