ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Τρέχουν» τα έργα στη Θεσσαλία- Κουρέτας: Στόχος οι ασφαλείς μετακινήσεις και οι ανθεκτικές υποδομές
Τι είδαν Υπουργός και Περιφερειάρχης στα εργοτάξια και ποιο είναι το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα

Έργα αποκατάστασης των οδικών υποδομών στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» σε περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκαν σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποίησαν αυτοψία στις εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας Ξηριά στον Αλμυρό Μαγνησίας, της νέας γέφυρας του ποταμού Ενιπέα στην Αμπελιά Φαρσάλων Λάρισας και σε έργα ασφαλτόστρωσης και ανάσχεσης καταπτώσεων σε σημεία του οδικού δικτύου στα Φάρσαλα Λάρισας και στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Ο κ. Κουρέτας άκουσε με ικανοποίηση τις δηλώσεις του Υπουργού ότι κεντρικός στόχος του Υπουργείου είναι να έχει ολοκληρωθεί το 70% των απαραίτητων έργων υποδομής πριν από το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του δικτύου που επλήγη από τα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας την ανάγκη ανθεκτικών υποδομών που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού.
Κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, δήλωσε:
«Επισκέφτηκα σήμερα εργοτάξια αποκατάστασης των οδικών υποδομών σε περιοχές της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Καρδίτσας, που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias».
Οι εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο αφορούν 1.007 σημεία σε 6 Περιφερειακές Ενότητες, με 93 από αυτά να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια θα πυκνώνουν μέρα με την ημέρα. Προχωράμε στη δημιουργία πιο ανθεκτικών υποδομών, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους και την τοπική κοινωνία ευρύτερα».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τόνισε: «Είναι η δεύτερη, μέσα στην εβδομάδα, συνεργασία που έχουμε με τον Υπουργό, καθώς είχε προηγηθεί τη Δευτέρα στο Υπουργείο μία ακόμη. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την επίσπευση των εργασιών σε διάφορα σημεία, γιατί πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να έχουν αποδοθεί περίπου το 70% των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πραγματοποιήσαμε από κοινού αυτοψία σε κρίσιμα έργα υποδομών σε όλη τη Θεσσαλία με στόχο να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που έχουμε, ώστε να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Η αγωνία και το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο πως θα μπορέσει να επανέλθει η Θεσσαλία στην σωστή κατάσταση».
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος δήλωσε:
Πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε τρεις περιοχές που υλοποιούνται έργα αποκατάστασης «Daniel», στον Αλμυρό στη Γέφυρα Ξηριά, στα Φάρσαλα στη Γέφυρα του Ενιπέα, καθώς και στους Σοφάδες. Είδαμε θέσεις στις οποίες τα έργα έχουν σχεδόν τελειώσει, καθώς και άλλα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης. Σε αρκετές περιπτώσεις, που έχουν προτεραιοποιηθεί, προβλέπεται η σταδιακή περάτωση των εργασιών και η απόδοσή των υποδομών στην τοπική κοινωνία έως το καλοκαίρι. Στόχος είναι να αυξηθεί ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που επισκεφθήκαμε όσο και σε άλλες θέσεις σε όλη τη Θεσσαλία, με δεδομένο ότι έχει οριστικοποιηθεί η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών».
Παρόντες στις αυτοψίες ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Λάρισας Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος αλλά και της Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός και ΤέληςΣπανιάς, οι Aντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Λάρισας Μαρία Γαλλιού και Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, καθώς και οι Δήμαρχοι Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, Φαρσάλων Ιορδάνης Εσκίογλου και Σοφάδων Δημοσθένης Κατσής.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 19:38
Με πέναλτι ανακάλυψη στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις στις Σέρρες - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 02.05.2026 | 19:18
Η τρομερή πρόβλεψη για την μορφή της ΑΙ το 2029 από τον άνθρωπο που πριν 20 χρόνια την «σύστησε στον κόσμο» - ΕΛΛΑΔΑ | 02.05.2026 | 18:00
Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 02.05.2026 | 17:31
Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 17:17
Ορατές οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο θεσσαλικό κάμπο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.05.2026 | 17:08
Η Μαρία Καρυστιανού προαναγγέλλει κόμμα μέσα στον Μάιο και καταγγέλλει προσπάθειες εξαγοράς - ΒΟΛΟΣ | 02.05.2026 | 16:48
Υπό πίεση η αγορά του Βόλου- οι επαγγελματίες ζητούν ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και διεύρυνση του εξωδικαστικού - ΕΛΛΑΔΑ | 02.05.2026 | 16:36
Τραγωδία στην Πάρο: Νεκρός 40χρονος μοτοσυκλετιστής από πρόσκρουση σε δέντρο
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 09:02
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:35
Θλίψη στη Φαρκαδόνα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 32χρονη Σταυρούλα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 21:08
Οι «Πρωταγωνιστές» μπαίνουν στις φυλακές Λάρισας: δέκα μαρτυρίες που ανοίγουν ξανά τη συζήτηση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 10:18
Ποιοί Λαρισαίοι πλαισιώνουν το νέο κόμμα Τσίπρα- στους συντάκτες του «μανιφέστου» ο Νίκος Ράπτης - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:46
Ο Άκης Πετρετζίκης σε Λάρισα, Μεταξοχώρι, Νέσσωνα και Καλοχώρι - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 12:28
Πρωτομαγιά με την 12η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στους Γόννους -υπέροχες εικόνες με άλογα στη φύση (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:23
“Ραβασάκια” σε παραγωγούς για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων από την ΑΑΔΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:38
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed