ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Τρέχουν» τα έργα στη Θεσσαλία- Κουρέτας: Στόχος οι ασφαλείς μετακινήσεις και οι ανθεκτικές υποδομές
Τι είδαν Υπουργός και Περιφερειάρχης στα εργοτάξια και ποιο είναι το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα

Έργα αποκατάστασης των οδικών υποδομών στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» σε περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκαν σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποίησαν αυτοψία στις εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας Ξηριά στον Αλμυρό Μαγνησίας, της νέας γέφυρας του ποταμού Ενιπέα στην Αμπελιά Φαρσάλων Λάρισας και σε έργα ασφαλτόστρωσης και ανάσχεσης καταπτώσεων σε σημεία του οδικού δικτύου στα Φάρσαλα Λάρισας και στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Ο κ. Κουρέτας άκουσε με ικανοποίηση τις δηλώσεις του Υπουργού ότι κεντρικός στόχος του Υπουργείου είναι να έχει ολοκληρωθεί το 70% των απαραίτητων έργων υποδομής πριν από το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του δικτύου που επλήγη από τα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας την ανάγκη ανθεκτικών υποδομών που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού.
Κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, δήλωσε:
«Επισκέφτηκα σήμερα εργοτάξια αποκατάστασης των οδικών υποδομών σε περιοχές της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Καρδίτσας, που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias».
Οι εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο αφορούν 1.007 σημεία σε 6 Περιφερειακές Ενότητες, με 93 από αυτά να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια θα πυκνώνουν μέρα με την ημέρα. Προχωράμε στη δημιουργία πιο ανθεκτικών υποδομών, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους και την τοπική κοινωνία ευρύτερα».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τόνισε: «Είναι η δεύτερη, μέσα στην εβδομάδα, συνεργασία που έχουμε με τον Υπουργό, καθώς είχε προηγηθεί τη Δευτέρα στο Υπουργείο μία ακόμη. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την επίσπευση των εργασιών σε διάφορα σημεία, γιατί πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να έχουν αποδοθεί περίπου το 70% των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πραγματοποιήσαμε από κοινού αυτοψία σε κρίσιμα έργα υποδομών σε όλη τη Θεσσαλία με στόχο να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που έχουμε, ώστε να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Η αγωνία και το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο πως θα μπορέσει να επανέλθει η Θεσσαλία στην σωστή κατάσταση».
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος δήλωσε:
Πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε τρεις περιοχές που υλοποιούνται έργα αποκατάστασης «Daniel», στον Αλμυρό στη Γέφυρα Ξηριά, στα Φάρσαλα στη Γέφυρα του Ενιπέα, καθώς και στους Σοφάδες. Είδαμε θέσεις στις οποίες τα έργα έχουν σχεδόν τελειώσει, καθώς και άλλα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης. Σε αρκετές περιπτώσεις, που έχουν προτεραιοποιηθεί, προβλέπεται η σταδιακή περάτωση των εργασιών και η απόδοσή των υποδομών στην τοπική κοινωνία έως το καλοκαίρι. Στόχος είναι να αυξηθεί ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που επισκεφθήκαμε όσο και σε άλλες θέσεις σε όλη τη Θεσσαλία, με δεδομένο ότι έχει οριστικοποιηθεί η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών».
Παρόντες στις αυτοψίες ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Λάρισας Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος αλλά και της Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός και ΤέληςΣπανιάς, οι Aντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Λάρισας Μαρία Γαλλιού και Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, καθώς και οι Δήμαρχοι Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, Φαρσάλων Ιορδάνης Εσκίογλου και Σοφάδων Δημοσθένης Κατσής.
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 12:16
Ολική ήταν η καταστροφή στην επιχείρηση μασάζ στην Κύπρου από τη χθεσινή πυρκαγιά (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.04.2026 | 12:00
Στο ΠΑΣΟΚ ο Νικόλας Φαραντούρης: «Υιοθετώ το μήνυμα Ανδρουλάκη, ενώνω κι εγώ τη φωνή μου» - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 30.04.2026 | 10:27
Δραματική μείωση του χιονιού στα ελληνικά βουνά λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 10:12
«400 τραυματισμοί παιδιών με πατίνι το 2025» -Σοκ με τον 13χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ηλεία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:46
Καιρός: Από τα 29άρια σε «χειμωνιάτικη» Πρωτομαγιά – Βουτιά θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:43
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:38
Οι σεισμοί στην Σκιάθο προβληματίζουν τους επιστήμονες: Η συσσωρευμένη ενέργεια και το ρήγμα της Ανατολίας - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:37
Στις 3 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στις Αλυκές Βόλου με Λευτέρη Πανταζή
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:42
Καιρός: Πρωτομαγιά με ομπρέλα και ψύχρα - Η Λάρισα στις 8 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 08:53
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Μέτωπο για την υλοποίηση των ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας – Πρόσκληση σε Χατζηδάκη για αυτοψία στo πεδίο (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 20:19
Τραγωδία στην Ηλεία: Κατέληξε ο 13χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed