ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Βρέθηκε η διαρροή στον σωλήνα του προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στη Βιολάντα
Ο σωλήνας που προκάλεσε την έκρηξη τρύπησε πιθανόν από διάβρωση, σύμφωνα με πηγές

Ντοκουμέντο του φθαρμένου σωλήνα από τον οποίο διέρρευσε προπάνιο με αποτέλεσμα τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα που έστειλε στον θάνατο πέντε γυναίκες, παρουσιάζει το protothema.gr.
Το σημείο εντοπίστηκε μετά την επισταμένη έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι ερευνητές της Πυροσβεστικής βρίσκονται μέσα σε ένα σκαμμένο χαντάκι στον πάτο του οποίου βρίσκεται ο σωλήνας που παρουσιάζει διαρροή.
Όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές, ο σωλήνας που προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα τρύπησε πιθανόν από διάβρωση.
Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης
Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, στελέχη της ΔΑΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη.
Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πραγματοποίησαν έφοδο τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας Βιολάντα, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την έκρηξη και τη φωτιά που σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εγγράφων και από τα δύο σημεία. Συγκεκριμένα, από το εργοστάσιο και το σπίτι του ιδιοκτήτη κατασχέθηκαν υπολογιστές, τάμπλετ, λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, καθώς και λογιστικά έγγραφα και άλλα στοιχεία που κρίθηκαν απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Το υλικό που συλλέχθηκε θα εξεταστεί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, με στόχο να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.
Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας και τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκρηξη, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες.

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:58
Βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό και προσγείωση της ΑΕΛ (1-4) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:42
Βιομηχανική ντομάτα: Περισσότεροι «κόφτες» και χαμηλότερες τιμές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:36
Φεβρουάριο και Μάρτιο διαδοχικές πληρωμές τσεκ, αναδιανεμητικής με διορθώσεις σε monitoring, ΑΤΑΚ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα ΕργατικούΚέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 16:38
Υποδιοικητής ΔΥΠΑ στις «Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο: Μείωση ανεργίας κάτω από 8% - ΒΟΛΟΣ | 07.02.2026 | 16:35
Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 16:05
Κόκκαλης στο έργο του φράγματος στον Αγιόκαμπο: Δρομολογήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έκτοτε κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 09:44
De minimis 95 ευρώ διεκδικεί η μηδική, βαμβάκι μέχρι 25 ευρώ το στρέμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:06
Βαρύ πένθος στη Μαγνησία: 54χρονος έφυγε πρόωρα από την ζωή - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:08
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο πασίγνωστου γιατρού από ανακοπή καρδιάς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed