ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Βρέθηκε η διαρροή στον σωλήνα του προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στη Βιολάντα
Ο σωλήνας που προκάλεσε την έκρηξη τρύπησε πιθανόν από διάβρωση, σύμφωνα με πηγές

Ντοκουμέντο του φθαρμένου σωλήνα από τον οποίο διέρρευσε προπάνιο με αποτέλεσμα τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα που έστειλε στον θάνατο πέντε γυναίκες, παρουσιάζει το protothema.gr.
Το σημείο εντοπίστηκε μετά την επισταμένη έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι ερευνητές της Πυροσβεστικής βρίσκονται μέσα σε ένα σκαμμένο χαντάκι στον πάτο του οποίου βρίσκεται ο σωλήνας που παρουσιάζει διαρροή.
Όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές, ο σωλήνας που προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα τρύπησε πιθανόν από διάβρωση.
Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης
Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, στελέχη της ΔΑΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη.
Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πραγματοποίησαν έφοδο τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας Βιολάντα, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την έκρηξη και τη φωτιά που σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εγγράφων και από τα δύο σημεία. Συγκεκριμένα, από το εργοστάσιο και το σπίτι του ιδιοκτήτη κατασχέθηκαν υπολογιστές, τάμπλετ, λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, καθώς και λογιστικά έγγραφα και άλλα στοιχεία που κρίθηκαν απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Το υλικό που συλλέχθηκε θα εξεταστεί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, με στόχο να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.
Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας και τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκρηξη, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες.

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.04.2026 | 21:11
Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στα Χίλια Δέντρα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.04.2026 | 20:55
Politico: Μακρόν και Μητσοτάκης ζητούν παράταση της αποπληρωμής του χρέους λόγω Covid και νέα ευρωομόλογα - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 20:46
Πρόταση Τριαντόπουλου για δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 20:29
Άκης Τσελέντης κατά Γεράσιμου Παπαδόπουλου: Κατηγορεί τον συνάδελφό του για… «σεισμολογικό μπαρμπούτι» - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 20:00
Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:24
Λάρισα: Το κέντρο ασφυκτιεί, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται, οι επισκέπτες… εγκαταλείπουν! - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos)
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed