ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βασίλης Μάγγος: Συγκινεί ο πατέρας του - «Τον βασάνισαν, τον εξευτέλισαν, είχαν ρατσιστικά κίνητρα»
Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και λίγες ημέρες μετά πέθανε

Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του πέθανε.
Σε λίγες ημέρες, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, του 26χρονου από τον Βόλο, που το καλοκαίρι του 2020 ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου και αργότερα και στην Ασφάλεια της πόλης και μερικές ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Η οικογένειά του, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή τόνιζε ότι ο Βασίλης έκανε χρήση ναρκωτικών προκειμένου να διαχειριστεί τις συνέπειες της κακοποίησης, και θεωρούσε την αστυνομία εν μέρει υπεύθυνη για τον θάνατό του.
Ενόψει της έναρξης της δίκης, ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, σε κείμενό του που φιλοξενείται σήμερα, Τρίτη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανακεφαλαιώνει το χρονικό της υπόθεσης θανάτου του γιου του.
Ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου
Ο Βασίλης στις 14 Ιουνίου του 2020 χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, στη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας για τη σύλληψη αναρχικού. Αφού τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν, οι αστυνομικοί αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, χωρίς κάποιο λόγο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του, ο γιος του «ήταν στοχοποιημένος», καθώς οι αστυνομικοί όπως ομολογούν στο Βιβλίο Συμβάντων εκείνης της ημέρας, γνώριζαν ποιος ήταν.
Κατά την προσαγωγή του, έξι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή του, «τον χτύπησαν ξανά, προκαλώντας του βαριές κακώσεις στο ήπαρ και τη χολή, ενώ του έσπασαν τα πλευρά, τον έβρισαν, τον απείλησαν με θάνατο, τον βασάνισαν και τον εξευτέλισαν». Ο Γιάννης Μάγγος καταγγέλλει και «ρατσιστικά κίνητρα», πίσω από τις ενέργειες των αστυνομικών, τα οποία, όπως λέει «δεν διερευνήθηκαν από τον διενεργούντα την ΕΔΕ», γεγονός που το έχει αναφέρει και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Αφού τον έβαλαν στο κρατητήριο και τον κράτησαν παράνομα, και παρόλο που ο Βασίλης είχε ανάγκη ιατρικής περίθλαψης λόγω των τραυμάτων που του είχαν επιφέρει, οι αστυνομικοί τον πέταξαν έξω για να αποφύγουν τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο και τη διασύνδεσή τους με τα τραύματα.
Τον Βασίλη εντόπισαν πολίτες, οι οποίοι όπως κατέθεσαν ήταν σε οικτρή σωματική και ψυχική κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους τραυματιοφορείς και από τις γνωματεύσεις των γιατρών, τις ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική έκθεση. Από τα σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια επηρεάστηκε ραγδαία και η ψυχολογία του, η οποία επιδεινώθηκε όπως αναφέρεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών.

- ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 00:03
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη “Πανδώρα” στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 23:51
Πάνω από 1100 άτομα παρακολούθησαν το 9ο συνέδριο Φυτοπροστασίας στη Λάρισα- δεξίωση στο κέντρο Βερσαλίες (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.03.2026 | 23:25
Λύγισε στο τέλος από την Αλμπα Βερολίνου ο έξοχος ΑΣΚ (71-76) - ΔΙΕΘΝΗ | 11.03.2026 | 23:19
Είμαστε έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης - Επίθεση της Χεζμπολάχ με 100 ρουκέτες στο Ισραήλ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.03.2026 | 19:40
ΑΑΔΕ: Στα χέρια των διωκτικών αρχών κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων-Ο ρόλος επιχείρησης στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 19:33
Μαφία των Ρομά: Έκλεψαν οστά από κοιμητήριο νεκρού αντίπαλης οικογένειας - «Θα τα κάνουμε σούπα» - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.03.2026 | 19:30
Τα 61 προϊόντα όπου επιβάλλεται πλαφόν στα περιθώρια κέρδους - Αναλυτικά η λίστα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.03.2026 | 19:27
Κ. Μητσοτάκης: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης σε social media για παιδιά κάτω των 15 ετών
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 18:34
Νεκρή βρέθηκε 54χρονη γυναίκα στη Γιάννουλη Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 10:09
Χρυσές λίρες, βίλες και ελικοδρόμιο: Στον ανακριτή Λάρισας σήμερα η οικογένεια Ρομά για τη μεγάλη απάτη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.03.2026 | 09:35
Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από νταλίκα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 09:59
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 19:15
Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 14:14
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συνδετήρια πτέρυγα 115 κλινών του ΓΝΛ-Αυτοψία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.03.2026 | 09:43
Σε 2 φάσεις τα μέτρα κατά της ακρίβειας λόγω Μέσης Ανατολής: Πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα και στο βάθος Fuel Pass - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 13:21
Στάση εργασίας από τους ειδικευόμενους στο Γενικό- εξοντώνονται από τις υπερεφημερίες (ΦΩΤΟ)








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed